Yardım edin lütfen

Tera Kiler

iyikus.com Üyesi
Sultan papağanım var, sadece yemindeki çekirdekleri yiyor, dışkısı koyu ama fosforlu gibi duran bir yeşil ve urine bazen yeşil görünüyor, dışkının rengi bulaşmış olabilir mi? Veterinerler ilaç vermek yerine bir şeyi yok diyip yolladılar, kanarya yemi karıştır ver dediler fakat yine de bir işe yaramadı, babam ben yokken ekmek ve onun gibi şeyler vermiş ben yokken hayvana bağırıp kumanda, yastık gibi şeylerle de kovmaya çalışmış. Mayıs'ta uzun süredir tanıdığım ve kuşlara iyi bakan bir adama sahiplendireceğim fakat Mayıs'a kadar iyi ve sağlıklı olmasını istiyorum lütfen yardımcı olun.

Bazen stres yaptıklarında ya da çok yağlı beslendiklerinde dışkılar karışabiliyor. Genelde karaciğer sorunları ya da bunun gibi zorlanmalarda renk değişimleri sıkça oluyor ama genelde kısa süreli oluyor. Dışkı o şekilde devam ederse karaciğer onarıcı vitamin ve aminoasit ürünler var. Örneğin tolyamin forte gibi. Temin edip kullanılabilir. Katkı olduğu için normal bakımında da kullanılabilir.

Oyla 0
Bazen stres yaptıklarında ya da çok yağlı beslendiklerinde dışkılar karışabiliyor. Genelde karaciğer sorunları ya da bunun gibi zorlanmalarda renk değişimleri sıkça oluyor ama genelde kısa süreli oluyor. Dışkı o şekilde devam ederse karaciğer onarıcı vitamin ve aminoasit ürünler var. Örneğin tolyamin forte gibi. Temin edip kullanılabilir. Katkı olduğu için normal bakımında da kullanılabilir.
Bir iki gün önce gittiğim de bir antibiyotik ve bir de vitamin vermişlerdi şırıngalarda, ağızdan verilen kullanmaya devam etmeli miyim? Birazcık etki yapar gibi durmuştu çünkü.

Oyla 0
antibiyotik başlandı ise hekimin verdiği süre boyunca kullanmalısınız.
Dediğiniz gibi 1 hafta kullan dedi fakat tutup ilacı şırınga ile ağzına verdiğim için çok strese giriyor ve bu beni çok korkutuyor, dışkısı da fosforlu bir yeşil yerine açık bir yeşile döndü. Devam etmeli miyim? Çok strese giriyor ve stresten dolayı hem bana olan güveni hemde yemek yeme isteği azalıyor. Bu gün ilacı içirdiğimde gözlerini kapatıp birkaç saniye boyunca başını sağa sola salladı ve nefes almakta zorlanır gibi oldu.

Oyla 0
Antibiyotiği ağızdan vermeyin. İlk gün ağızdan 1 damla uygunken, diğer günler suyuna eklenerek verilmelidir ve 8 saatin ardından su tazelenmelidir. Ürünün adını bilmediğim için kaç damla vereceksiniz bir şey diyemiyorum ama genelde ilaç suluk /parmak suluklara 5-6 damla şeklinde verilir.

Oyla 0
Antibiyotiği ağızdan vermeyin. İlk gün ağızdan 1 damla uygunken, diğer günler suyuna eklenerek verilmelidir ve 8 saatin ardından su tazelenmelidir. Ürünün adını bilmediğim için kaç damla vereceksiniz bir şey diyemiyorum ama genelde ilaç suluk /parmak suluklara 5-6 damla şeklinde verilir.
Beyaz olanı antibiyotik sarı olanı vitamin dediler. Suya dediğiniz gibi damlatayım mı?

Ekli dosyalar

• 20200207_204224.jpg
    20200207_204224.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 2
Oyla 0
Vitamin de antibiyotikte su ile verilebilir. Vitamin sorun olmaz 6-8 damla arası verilebilir ama antibiyotik tedavisi sonrası genelde vitamine geçilir. Veteriner size tam olarak ne dedi bilmiyorum. Verdiği antibiyotiğin adını bilmediğimden kaç damla uygulamalısınız bir şey diyemiyorum ama su ile seyrelterek 1-2 damla ağızdan verebilirsiniz ya da suluğuna 5-6 damla arası kullanılabilir. Veterinerinizi arayıp bu durumu danışın lütfen.

Oyla 0
Vitamin de antibiyotikte su ile verilebilir. Vitamin sorun olmaz 6-8 damla arası verilebilir ama antibiyotik tedavisi sonrası genelde vitamine geçilir. Veteriner size tam olarak ne dedi bilmiyorum. Verdiği antibiyotiğin adını bilmediğimden kaç damla uygulamalısınız bir şey diyemiyorum ama su ile seyrelterek 1-2 damla ağızdan verebilirsiniz ya da suluğuna 5-6 damla arası kullanılabilir. Veterinerinizi arayıp bu durumu danışın lütfen.
Tamam teşekkür ederim

Oyla 0
Geri