Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce petshoptan bir sultan papağanı aldım. İlk 1 hafta kafesinde beklettim ve bu süreçte elime alışması için çalıştım. Pazartesi günü ilk kez kafesten çıkardım. Evi tanıdıktan sonra sürekli aynı noktalar arasında uçmaya başladı. Özellikle dışarıdan kuş sesleri duyduğu için bütün gün o bölgeye gidip geliyor ve sürekli ses çıkarıyor. Başka hiçbir şeyle pek ilgilenmiyor, tek odağı kuş seslerinin geldiği yer oluyor.
Bugün ise önceki günlere göre biraz daha iyiydi; oyun oynadı ve daha çok bizimle ilgilendi. Fakat akşama doğru yine kuş seslerinin geldiği noktaya odaklanıp aynı şekilde gidip gelmeye başladı. Bu durum onu da oldukça yoruyor. Kafesine girdiğinde hemen uyumaya başlıyo durumun ne kadar süre devam etmesini beklemeliyim ve onu daha fazla yormamak için nasıl bir yol izlemeliyim?
Bugün ise önceki günlere göre biraz daha iyiydi; oyun oynadı ve daha çok bizimle ilgilendi. Fakat akşama doğru yine kuş seslerinin geldiği noktaya odaklanıp aynı şekilde gidip gelmeye başladı. Bu durum onu da oldukça yoruyor. Kafesine girdiğinde hemen uyumaya başlıyo durumun ne kadar süre devam etmesini beklemeliyim ve onu daha fazla yormamak için nasıl bir yol izlemeliyim?