Yardım

laraa

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce petshoptan bir sultan papağanı aldım. İlk 1 hafta kafesinde beklettim ve bu süreçte elime alışması için çalıştım. Pazartesi günü ilk kez kafesten çıkardım. Evi tanıdıktan sonra sürekli aynı noktalar arasında uçmaya başladı. Özellikle dışarıdan kuş sesleri duyduğu için bütün gün o bölgeye gidip geliyor ve sürekli ses çıkarıyor. Başka hiçbir şeyle pek ilgilenmiyor, tek odağı kuş seslerinin geldiği yer oluyor.
Bugün ise önceki günlere göre biraz daha iyiydi; oyun oynadı ve daha çok bizimle ilgilendi. Fakat akşama doğru yine kuş seslerinin geldiği noktaya odaklanıp aynı şekilde gidip gelmeye başladı. Bu durum onu da oldukça yoruyor. Kafesine girdiğinde hemen uyumaya başlıyo durumun ne kadar süre devam etmesini beklemeliyim ve onu daha fazla yormamak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Kalabalık kuşlu ortamdan gelen her kuşta ilk başlarda bu davranış oluyor. Zamanla devam eder ama azalacaktır. Siz bu süreçte ilginizi onu ürkütmeden devam ettiriniz. Genelde alışma süreci kuşun yapısına göre değişse de 1-3 hafta arası diyeceğim.

Geri