Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EvHobici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EvHobici

iyikus.com Üyesi
Öncelikle herkese iyi hobiler dilerim. Muhabbet kuşumda 3 aydır devam eden bi hastalıkla mücadele içerisindeyim. Ne yaptıysam iyileştiremedim sormadığım kimse kalmadı bide buraya yazmak istedim. Solunum yolu diyen oldu kursak mantarı diyen oldu. Astım diyen oldu. Kuruma olabilir dediler. Ben şaşırdım artık kime inanacağımı. Ve bir çok kişinin dediğini uyguladım. İlaçsa ilaç aldım. Ne denilirse uyguladım ama sonuç aynı. Boğazına bişey takılmış gibi kafasını yukarı aşağı yapıyor sürekli kuyruk sallaması var. Gündüz vakti uyukluyor.(kuyruk yine sallanıyor) bazen bi canlanıyor sonra tekrar iptal. (Not: Göz akıntısı,burun akıntısı,ishal,kusma,iştahsızlık vb gibi şeyler kesinlikle görmedim yok) video yüklüyemedim.

Merhaba veterinere goturdunuz mu peki. Kuşlar çok fazla ilaç kaldirabilecek güçlü bünyeye sahip değiller. Kronikleşmiş bir durumu söz konusu olabilir. Kuyruk sallama belirtileri genelde astimla gözlemlenir. Bunun için ne kullandınız

Oyla 0
Veteriner levadoks verdi. Bunu kullanıyorum 5 gün arkasından vitamin takviyesi yapıyorum. 1 hafta düzeliyor sonra birden daha da kötüleşiyor. Mesela Okaliptus yağı kullandım olmadı Vikis buharı yaptım o biraz rahatlattı. Tam olarak hastalığın ne olduğunu bilemedim. Veterinere götürmedim çünki bizim burası para tuzağı. Daha önce kedi kuş çok götürdüm bi sonuç çıkmadı. Elimde ekstra olarak sulphamezathine var onuda vercem tüm kuşlara koruma amaçlı.

Oyla 0
Solunum sorunları için verilebilir ürünlerden bir tanesidir levadoks. Başka problemlerde var olabilir ya da kronik olabilir. Dışkıdan fotoğraflar atabilir misiniz bir de kuşun solunum esnasından video

Oyla 0
Video yüklüyemedim. Nasıl yüklüyebilirim. Ayrıca yanında dişi var onda hiç bişey yok ama buluşmıştır diye onu ayırmadım. O fotoğrafıda daha yenı çektim.

Son düzenleme:
Oyla 0
Dışkının bıraktığı lekeyi görmem gerekiyor. Granüller emmiş maalesef. Bu şekilde görünümü normal

Oyla 0
Bide o dökülen tüyler dişiye ait sanırım tüyde demi. Baya bi tüy döküyor çünki.

Oyla 0
Hangi ilacı ne şekilde uyguladınız.Fazla ilaç kullanımı da birçok sebebe yol açar.Ama eğer solunum ilacı kullanırken düzelip bırakınca kötülüyorsa kronikleşmiştir.Sadece rahatlatabilirsiniz tedavi edemezsiniz onu da bitkisel yolla yapmanız daha faydalı olur.Video yu youtube yükleyip link atabilirsiniz

Oyla 0
Hangi ilacı ne şekilde uyguladınız.Fazla ilaç kullanımı da birçok sebebe yol açar.Ama eğer solunum ilacı kullanırken düzelip bırakınca kötülüyorsa kronikleşmiştir.Sadece rahatlatabilirsiniz tedavi edemezsiniz onu da bitkisel yolla yapmanız daha faydalı olur.Video yu youtube yükleyip link atabilirsiniz

Oyla 0
Bitkisel olarak nasıl bi tedavi uygulamam gerekiyor ve bu kuşu eşinden ayırayımmı. Daha doğrusu bidaha eşe atmayım mı

Oyla 0
Bitkisel olarak nasıl bi tedavi uygulamam gerekiyor ve bu kuşu eşinden ayırayımmı. Daha doğrusu bidaha eşe atmayım mı
Eşte sorun olmaz.Kekik çayı rahatlatır.Bir su bardağı suyu kaynatıp üzerine kekik ekle ve soğuyunca içme suyu olarak ver.Viks de zaman zaman tekrarla.Ama kuşun videosunu görsek iyi olur

Oyla 0
Geri