Yavru cennet

Latife kaya

iyikus.com Üyesi
Bizim bi cift cennet papaganı var sürekli yumurta yapıyor dişi ama kuluckaya asla oturmuyor hatta yumurtaları kırıyor bizde yumurtaları daha önce 3 defa yavru veren bakıcı kuşun altına koyduk yumurtalar farkli farkli zamanlarda çıktı tabi.Bi tane yavru çıktı yumurtadan bakıcı kus gayet iyi bakiyor besliyorda MasaAllah.Ama diger 4 yumruta hala çıkmadı baktim damarlar var döllenmis galiba yavru neredeyse 6 günlük ama kardesleri hala yumurtadan çıkmadı.Sizce yumurtalar boş mu cikar anne üstünde oturuyor hep.Ama yavas yavas ümidim kesilmeye basladi.Bu arada yumurtalar farkli zamanlarda konuldu aralarinda 2.3 gün fark var.

Kaçıncı yumurta olduğu önemli. 6 günlük olan atıyorum ilk yumurta ise, 4. yumurtanın 8. gününde çıkması gerekir. Bence atmayın. Yumurta hala beyaz görünümlü ise, kararma gözlemlenmiyorsa dursun derim. Eğer net emin olmak istiyorsanız fener yardımı ile incelemenizi öneririm. Kırmızı tabanlı koyu renk görmeniz gerekir. Sararma varsa yumurta içinde ölmüş olma olasılığı yüksek. Diğer yöntem ise dikkatlice kulağınıza yaklaştırın yumurtayı ve dinleyin ya da hareket var mı onu hissedin. Kimisi bunu alnına koyarak yapıyor :)

Oyla 0
Geri