Yavru Kuşlarda Tüy Problemi Ve Tedavisi

Süleyman EKİNCİ

Forum Sakini
Arkadaşlar merhaba, tüy problemli Yavrular ve yetişkinler zaman zaman karşımıza çıkıyor maalesef bende tecrübe edip netice aldığım bir mevzuyu sizinle paylaşmak istedim 10 yıldır düzenli olarak muhabbet kuşu üretiyorum. İlk defa geçen sezon tüyleri henüz yuvada iken dökülmeye başlayan Yavrular ile karşılaştım. Araştırmalarım sonucu Geçen sezon çoğu üretici de bu problemlerin çoğaldığını gözlemledim. Bende tedavi olarak bir tanıdığımın deri altından B vitamini uygulamasını yaptım ve yavruların tüyleri güzel bir şekilde tamamlandı.

Gerekli olan ürünler;

● Beheptal Tüp (B vitamini Takviyesi) Ve İnsülin İğnesi Eczaneden
75g3wub.jpg

●Kullanım Haftada 2 Defa Deri altından.

●Yavrunun ilk hali
8ksy864.jpg
8ksy864.jpg

●Tedavi Sonrası Hali
oe57ryw1.jpg

Ekli dosyalar

• 8ksy864.jpg
    8ksy864.jpg
    491.6 KB · Görüntüleme: 2
Moderatör tarafında düzenlendi:
çoğu zaman ürünlere iyi tepki veriyorlar. Tüy sorununun da toparlamasına çok sevindim. Teşekkürler paylaşım için, kısa bir uygulama videosu da hoş olur doğrusu :)

çoğu zaman ürünlere iyi tepki veriyorlar. Tüy sorununun da toparlamasına çok sevindim. Teşekkürler paylaşım için, kısa bir uygulama videosu da hoş olur doğrusu :)
Rica ederim hocam, sağolun. Video da çekerim inşâAllah, 1CC alıyorum şırıngaya avuç içime yatırıp göğüs bölgesinden deri altında enjekte ediyoruz.

Son düzenleme:
Süleyman hocam paylaşım için teşekkürler.
Bu konudaki benim nacizane fikrim şöyle :
B vitamin grupları suda çözünen vitaminler olduğundan A vitamini E vitamini gibi vücutta depolanmaz sınırlı şekilde dokularda deplanır ama kaynaklar hızlıca tükenir. Dolayısıyla kuşlara B vitamin gruplarının haftada en az 2 defa takviye edilmesini öneriyorum. Özellikle de beslenme diyetleriyle bu vitaminleri alamayan kuşlar için. Genel diyetleriyle ne kadar aldıklarını belirlemek de mümkün değil. İki farklı tarlada yetişen aynı tohumun bile vitamin içeriği değişebilir toprağın içeriğine bağlı olarak. Dolayısıyla risk almayıp kuşlara B grubunu takviye yapmak garantili yöntwmdir ve önemlidir.

Enjeksiyon ve oral takviyeler arasındaki farka gelince : tek fark hızlı emilimdir. Yani biri 20 dakkada emilip kana karışır ( enjeksiyon ) diğeri 4-5 saat sürer. Yani arada önemli bir fark yoktur. Bir tek, bağırsağında emilim sorunu yaşayan kuşlarda fark olacaktır ama oda çok nadir görülür.

Enjeksiyonla 1 ml deri altı uygulamak da aslında gereksiz çok yüksek bir dozdur. çünkü 0.01 ml 45 gr lık bir hayvan için çoktur az değildir. Tek seferde yüksek doz yerine az doz ama sık sık takviye etmek daha işlevseldir. Mesela haftada 3 kez 0.01 ml yeter artar bile. Vücutları zaten fazlasını en geç 2 günde atar. B grubu vitaminlerde yüksek doz toksik değildir ciddi sorun yaratmaz çünkü vücuttan atılır ama karaciğeri bir miktar yoracaktır çünkü karaciğer filtreler vitaminleri.

Sonuç olarak kuşlara hafatada 2-3 kez oral yolla B kompleks takviyesi yapmak bu sorunları aşmaya yeterlidir. Ayrıca tüy konusunda çinko, iyot, amino asitler de çok önemlidir. Özellikle İyot eksikliği genelde farkedilmez önemsenmez ama deri ve tüy sağlığı için çok önemlidir.

Son düzenleme:
Süleyman hocam paylaşım için teşekkürler.
Bu konudaki benim nacizane fikrim şöyle :
B vitamin grupları suda çözünen vitaminler olduğundan A vitamini E vitamini gibi vücutta depolanmaz sınırlı şekilde dokularda deplanır ama kaynaklar hızlıca tükenir. Dolayısıyla kuşlara B vitamin gruplarının haftada en az 2 defa takviye edilmesini öneriyorum. Özellikle de beslenme diyetleriyle bu vitaminleri alamayan kuşlar için. Genel diyetleriyle ne kadar aldıklarını belirlemek de mümkün değil. İki farklı tarlada yetişen aynı tohumun bile vitamin içeriği değişebilir toprağın içeriğine bağlı olarak. Dolayısıyla risk almayıp kuşlara B grubunu takviye yapmak garantili yöntwmdir ve önemlidir.

Enjeksiyon ve oral takviyeler arasındaki farka gelince : tek fark hızlı emilimdir. Yani biri 20 dakkada emilip kana karışır ( enjeksiyon ) diğeri 4-5 saat sürer. Yani arada önemli bir fark yoktur. Tek fark bağırsağında emilim sorunu yaşayan kuşlarda olabilir ama oda çok nadir görülür.

Enjeksiyonla 1 ml deri altı uygulamak da aslında gereksiz çok yüksek bir dozdur. çünkü 0.01 ml 45 gr lık bir hayvan için çoktur az değildir. Tek seferde yüksek doz yerine az doz ama sık sık takviye etmek daha işlevseldir. Mesela haftada 3 kez 0.01 ml yeter artar bile. Vücutları zaten fazlasını en geç 2 günde atar. B grubu vitaminlerde yüksek doz toksik değildir ciddi sorun yaratmaz çünkü vücuttan atılır ama karaciğeri bir miktar yoracaktır çünkü karaciğer filtreler vitaminleri.

Sonuç olarak kuşlara hafatada 2-3 kez oral yolla B kompleks takviyesi yapmak bu sorunları aşmaya yeterlidir. Ayrıca tüy konusunda çinko, iyot, amino asitler de çok önemlidir. Özellikle İyot eksikliği genelde farkedilmez önemsenmez ama deri ve tüy sağlığı için çok önemlidir.
Katılıyorum abi normalde böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç geçen sezon böyle bir durum meydana geldi bu şekilde sonuç aldım paylaşmak istedim. B vitamini olmazsa olmazdır dediğiniz gibi biotin ile beraber kullanıldığında da tüy yapısını güçlendiriyor

Farzı misal versela laga yem kullanıyorsunuz. Her paketi tohum içeriği aynı olsa bile farklı beain değeri olabilir. Tohumların yetiştiği toprak yapısına göre değişir yani.

Son düzenleme:
Geri