Yavru kuşu yeme alıştırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seray y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Seray y

Yeni Üye
Merhaba herkese, benim 32 günlük yavru muhabbet kuşum var. Çarpık bacak olduğu için iki hafta önce kelepçe taktık bugün tam 14.gün. Ayakta duruyo ama yuvadan çıkmak istese çıkamayacak kelepçeyi çıkarmalı mıyım? Yeme alıştırmak için yuvadan çıkması gerekiyor sanırım bana tam olarak ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz? Yuvadayken annesi beslemek için giriyor ama kavga ediyolar hemen çıkıyo yavru yaman çıktı 😂 beslenemiyo diye korkuyorum. Dal darı kabuksuz yem vs aldım ama yuvadayken veremem dimi?

Eğer imkan varsa yuva içine dal darı koyunuz. Bazen gün içinde kafes tabanına indirip öğlen geri yuvaya alınabilir. Bir görsel atabilir misiniz? Genelde 14 günde bacaklarının düzelmiş olması gerekir.

Eğer imkan varsa yuva içine dal darı koyunuz. Bazen gün içinde kafes tabanına indirip öğlen geri yuvaya alınabilir. Bir görsel atabilir misiniz? Genelde 14 günde bacaklarının düzelmiş olması gerekir.
Dışkısı da bulaşmış çıkmıyor ayağından ya ılık suya koysam ayağını yumuşasa temizlesem olur mu?

Ekli dosyalar

• IMG_5652.jpeg
    IMG_5652.jpeg
    288.9 KB · Görüntüleme: 11
Evet, ılık su ile biraz nemlendiriniz. Daha sonra ufak bir işlemle çıkıyor. Kelepçeyi çıkartıp gözlem yapın hocam. Bilekler düzelmiş gibi görünüyor

Hemen ayırmayin öncelikle anaçlardan yem kırmayı öğrenmesi gerekiyor kafes tabanına aspur ağırlıklı yem koyun Baba gerisini halleder 🙂 sürecin güzel bitmesine sevindim tüyleri kadar ömürlü olsunlar

Son düzenleme:
Hemen ayırmayin öncelikle amaçlardan yem kırmayı öğrenmesi gerekiyor kafes tabanına aspur ağırlıklı yem koyun Baba gerisini halleder 🙂 sürecin güzel bitmesine sevindim tüyleri kadar ömürlü olsunlar
Teşekkür ederim çook tatlı bişey oldu ya. Anne baba yeşil ve sarı karışık hiç mavisi yok. Bu yavru maviş oldu 😍😍

Geri