Yavru kuşumun dışkıları kötü mü

İlker K.

iyikus.com Üyesi
Merhaba, 2 gün önce yeni yeme düşmüş yavru aldık. Şu an dışkısı ve popo kısmı böyle sizce bir sıkıntı var mı yoksa yavru ve yeni ortam olduğu için mi böyle? Kuşun yeme içmesinde ve enerjisinde bir sıkıntı yok. Şu an da normal yem yerine aspuru tercih ediyor. Sizce bebek kuşa entrobac verilir mi sıkıntı olur mu veya bu dışkılar ve dışkılı popo normal midir?

Ekli dosyalar

• 067ED871-1127-4626-9B40-8F09A7C8B970.jpeg
    067ED871-1127-4626-9B40-8F09A7C8B970.jpeg
    300.9 KB · Görüntüleme: 10
  • CFF877C8-5C57-4CA6-A6D2-FF605DC649DF.jpeg
    CFF877C8-5C57-4CA6-A6D2-FF605DC649DF.jpeg
    229.7 KB · Görüntüleme: 10
  • 182DBD12-53B5-40AA-9492-D3EC7FFF584F.jpeg
    182DBD12-53B5-40AA-9492-D3EC7FFF584F.jpeg
    262.6 KB · Görüntüleme: 10
Merhaba, bu tarz dışkılar gözlemlendiğinde eldiven kullanmayı ihmal etmeyiniz. Çok sık değil ancak kuşlardan bulaşabilecek nadir enfeksiyonlar olabiliyor. Telaş etmenizi istemem ama önlem amaçlı dikkat edelim. Dışkıya gelecek olursak ortama yeni gelmesi ve florasının + stres durumunun etkisiyle böyle olabileceğini düşünüyorum. Entrobac her kuş için uygun olur, suyuna yarım gram veya mamasına bir gram ekleyiniz. Bebek olduğundan aspuru tercih etmesi çok normal. Yem karışımında azsa mutlaka arttırmalısınız. Tatlı bir dişi bebek

Merhaba, bu tarz dışkılar gözlemlendiğinde eldiven kullanmayı ihmal etmeyiniz. Çok sık değil ancak kuşlardan bulaşabilecek nadir enfeksiyonlar olabiliyor. Telaş etmenizi istemem ama önlem amaçlı dikkat edelim. Dışkıya gelecek olursak ortama yeni gelmesi ve florasının + stres durumunun etkisiyle böyle olabileceğini düşünüyorum. Entrobac her kuş için uygun olur, suyuna yarım gram veya mamasına bir gram ekleyiniz. Bebek olduğundan aspuru tercih etmesi çok normal. Yem karışımında azsa mutlaka arttırmalısınız. Tatlı bir dişi bebek
Cevap için çok teşekkürler evde normalde 1.5 yaşında dişi kuşum var da onu böyle yavruyken almadığım için bilmiyorum nasıl dışkısı olacağını. O zaman yarın ilk iş tam dolu suluğa mercimek tanesi kadar entrobac vermek olcak. Şu an da yeminde aspur yoğunlukta çok sağolun. Peki şimdiden gerwit te kullanmalı mıyım bu yavruya çünkü daha maksimum 35 günlük falan herhalde

Son düzenleme:
Cevap için çok teşekkürler evde normalde 1.5 yaşında dişi kuşum var da onu böyle yavruyken almadığım için bilmiyorum nasıl dışkısı olacağını. O zaman yarın ilk iş tam dolu suluğa mercimek tanesi kadar entrobac vermek olcak. Şu an da yeminde aspur yoğunlukta çok sağolun. Peki şimdiden gerwit te kullanmalı mıyım bu yavruya çünkü daha maksimum 35 günlük falan herhalde
Gerwit tollyamin ve entrobac kullanmanızda bir sıkıntı yok sanıyorum ben de o civarlarda almıştım cikoyu ve bu takviyeler önerilmişti, hâlâ düzenli veriyorum. Tollyamin forte haftada iki kez tam dolu suluğa 8 damla, gerwit tam dolu suluga haftada 1 gün 6 damla ve entrobac tam dolu suluga haftada bir gün mercimek tanesi kadar. (Aralarda birer gün temiz su veriyorum)

Hocam sabah entrobac verdim suyuna ve aspur yiyor. Son dışkısı bu şekilde sizce sıkıntı var mı

Ekli dosyalar

• BBD41ABE-B599-49EE-8A44-B7A57B1C6044.jpeg
    BBD41ABE-B599-49EE-8A44-B7A57B1C6044.jpeg
    219.8 KB · Görüntüleme: 3
Sizce neden olmuş olabilir hocam
Nedenini bilmek bu durumda mümkün değil bakteriel bir durum da olabilir strese girmişte
Bağışıklık sisteminin çökmüş olması da muhtemel bana kalırsa eğer çok küçük olduğu için yuvadayken bağırsak problemi yaşamış olabilir veya iç organları mikrop kapmış olabilir yuvalık temizliği bu durumda çok önemli
Sizce neden olmuş olabilir hocam

Son düzenleme:
Geri