minikmichael
Forum Sakini
Veteriner tanıdıklarıma sormuştum yavrularda hastalık teşhisi çok zor olur boşuna getirme demişti. Yavruyu da maalesef kaybettik. Teşekkürler yardımlarınız için.Bir veterinere danışmak gerekebilir. Farklı bir durum var lakin bilemedim. Gut olabilir yahut başka bir durumu. Hava kesesi akarlarıda bunu yapabilir.
Bu evrede en sık kursak enfeksiyonlari gozlemlenir ama doğrudan ilaç kullanimi sıkıntı yaratır. Üzüldüm çok.Veteriner tanıdıklarıma sormuştum yavrularda hastalık teşhisi çok zor olur boşuna getirme demişti. Yavruyu da maalesef kaybettik. Teşekkürler yardımlarınız için.
Ben de çok üzüldüm günlerdir o öyle sesler çıkardıkça içim acıyodu, bu sabah da çıldırmış gibi kendini yuvanın içinde oraya buraya attı kursağındaki tuhaf şişlik morarmıştı. Kursak enfeksiyonuysa hepsinde vardır diye çok korkuyorum nasıl altından kalkarım bilmiyorumBu evrede en sık kursak enfeksiyonlari gozlemlenir ama doğrudan ilaç kullanimi sıkıntı yaratır. Üzüldüm çok.
Ilıktan bi tık daha sıcak diyebilirim sanırım. Kıvamı akışkan hatta sulu oluyo. Şırıngayla veriyorum ucuna aparat takmadanElle besleme mamanızın kıvamı ve sıcaklık derecesi nedir kuşa verirken? Ve nasıl veriyorsunuz
Anlattığınız seçeneği denedim. Baba kuşlara çok nadir yemek veriyodu ama kendi normalde iştahlı bi hayvan olmasına rağmen eşinden ayrılınca yemden kesildi resmen. Kağıt ve talaşları yediğini (ya da ağzında çok minik talaş parçaları çeviriyo ama kağıtları yediğinden eminim) görür görmez yavruları yanından aldım.Ev yapımı mamaları yetersiz buluyorum. Bu sebeple, verimli olabilmesi için sürecin, Versele Laga A21 almanızı öneririm. Bölünmüş olarak ihtiyacınız kadarını temin edebilirsiniz. Yavruların ihtiyacı olan herşey mevcut içerisinde.
Mamalarınızı yaklaşık 39 derece de verebilirsiniz. Daha az sıcaklık, sindirim problemlerine, daha fazla sıcaklıklar ise daha ciddi problemlere yol açabilir.
Bu sebeple bu önemli bir detaydır.
Hazırladığınız mamanın su oranı, yavrunun kaç günlük olduğuyla alakalı değişebilmektedir. A21 alırsanız, ölçek durumlarını istişare ederiz.
Bunun haricinde, ebeveynler besleme yapmıyorlarsa ve üstelik zarar veriyorlarsa, ayrı bir yaşam alanı oluşturmalısınız kuşunuza. Yaklaşık 35 derece sıcaklık ve 50 derece nem oranı yavru kuşun alanı için yeterlidir. Sıcaklık oranını kuş büyüdükçe düşürebilirsiniz.
Öncesinde denenmesi gereken önlemler; Anne ya da baba, hangisi zarar veriyorsa kuşa, onu kafesten ayırmalısınız. Tekrar yeni bir kuluçka başlamasına asla izin vermemelisiniz ve süreci takip etmelisiniz. Eğer zarar verme ya da besleme durumu gerçekleşmiyorsa, yukarda ki seçeneği uygulamalısınız.
Çok ilgileniyorum, gece 2 defa uyanıp besliyorum. Umarım çıkar birileri.Çok fazla umutlanmayın sahiplendirme konusunda, çünkü ciddi emek ve özen isteyen bir süreç bu. Bu sebeple kendinizi maks. seviyede zorlamalısınız.
Zaman da cabası. Öyle ki, günde 4-5 defa beslemeniz gereklidir.
Yine de, umarım sahiplenme konusunda yardım edebilecek birisi karşınıza çıkar.
Bu arada, babadan bahsetmişsiniz ama, anne ne durumda? Ya da ben mi kaçırdım bu bölümleri
Onları da sahiplendiriyorum. Yavrunun ölümü beni gerçekten çok etkiledi ve kendimi artık yeterli hissetmiyorum onlar için. Bu yüzden ayırmadım yuvayı ve kafesi de onlarla birlikte gönderiyorum.Babayı ayırmanız iyi olur. Öncelik yavrular olmalı. Yavrular yeterince büyüyünce ve yem kırmaya başlayınca ayırıp çiftleri bir araya getirin derim.
Kuluçkada sahiplendirilen takımlar maalesef zaman zaman yavruları ihmal edip süreci bozabiliyorlar. Umarım alan kişi üretim yapan tecrübeli bir kimsedir. Aksi halde takımınız büyük sorunlar yaşayıp yaşatabilir.Onları da sahiplendiriyorum. Yavrunun ölümü beni gerçekten çok etkiledi ve kendimi artık yeterli hissetmiyorum onlar için. Bu yüzden ayırmadım yuvayı ve kafesi de onlarla birlikte gönderiyorum.
Şuan ne yavruları ne yumurtaları var. Bende başlamadan sahiplendirmek ve düzenlerini sahiplenen kişinin evinde kurmalarını istemiştim.Kuluçkada sahiplendirilen takımlar maalesef zaman zaman yavruları ihmal edip süreci bozabiliyorlar. Umarım alan kişi üretim yapan tecrübeli bir kimsedir. Aksi halde takımınız büyük sorunlar yaşayıp yaşatabilir.