Kuşveterineri Burak Uçar pelet yem yemeleri gerektiğini çünkü kuşlarin her türlü ihtiyaçlarının bu sayede karşılandığını tavsiye ediyor, en büyüğü 28 digeri 24 günlük, büyük olan yuvaliktan sarkiyor anne baba mama yerken o da inecek gibi oluyor, yuvaliktan hiç almıyorum yavrulariPelet bence denemeyin
Yavruların pelet yeme alışmasını neden istiyorsunuz
Pek tercih edilen bir yem değil çünkü
Ak darı
Aspur
Ve dalları yardımı ile çok kolay yeme düşebilirler
Kafes tabanına bir kaba Yulaf diğer kaba ise yavrular için söylediğim yem karışımını koyarsanız baba Yulaf yerken onlarda yeme düşecektir
Kuşları belli saatlerde yuvaliktan alıyor musunuz
En büyüğü kaç günlük ?
Anladım henüz erken almak içinKuşveterineri Burak Uçar pelet yem yemeleri gerektiğini çünkü kuşlarin her türlü ihtiyaçlarının bu sayede karşılandığını tavsiye ediyor, en büyüğü 28 digeri 24 günlük, büyük olan yuvaliktan sarkiyor anne baba mama yerken o da inecek gibi oluyor, yuvaliktan hiç almıyorum yavrulari
Bilinçlendikçe tercih edilmeye başlanan bir yem türü ve hekimlerce tohum+ meyve sebzeden ziyade pelet + meyve sebze daha sağlıklı görünüyor.Pelet bence denemeyin
Yavruların pelet yeme alışmasını neden istiyorsunuz
Pek tercih edilen bir yem değil çünkü
Bir ara @Muratsani ile en çok irdelediğim konulardan bir tanesiydi bu. Bir bebek aspuru, dal darıyı başta nasıl bilsinBilinçlendikçe tercih edilmeye başlanan bir yem türü ve hekimlerce tohum+ meyve sebzeden ziyade pelet + meyve sebze daha sağlıklı görünüyor.
Şahsi görüşüm yavrular darı bile görmeden pelet yeme alıştırılabilir. Pelet yem + meyve sebze veya mama gibi kombinasyonlar tercih edilebilir.
Darıyı ana besin olarak seçerse pelet yeme dönmek biraz efor harcatabilir diye düşündüm o yüzden henüz tam anlamıyla bir yönelim yokken alıştırmak o yüzden daha keskin olur gibi.Bir ara @Muratsani ile en çok irdelediğim konulardan bir tanesiydi bu. Bir bebek aspuru, dal darıyı başta nasıl bilsin
Anne babasının göstermesi, kemirgen özelliğiyle tadına bakmasından öte bir yere varabiliyor mu? gibi gibi. Pelet yemin kullanımı diğer ek besin kullanımının azaltılmasına da katkı sağlayacağından verimli olabilir ama alışırlar mı bilemiyorum.
Biraz bu evrede taklit işin içine girdiğinden peleti bilen bir ebeveyn olsa daha kısa sürede öğrenebilirler gibi. Şahsen kuşlarım yetişkin olmasa pelet yeme tamamen geçmeyi tercih ederim. Özellikle ev ortamında beslenen kuşların kabuk ve yem saçma yönünden de ek bir avantajı olacaktırDarıyı ana besin olarak seçerse pelet yeme dönmek biraz efor harcatabilir diye düşündüm o yüzden henüz tam anlamıyla bir yönelim yokken alıştırmak o yüzden daha keskin olur gibi.
ilk zamanlarda sertliğinden kaynaklı yenilmez ise sanki mama hazırlıyormuş gibi ılık suyla bir miktar nemlendirip servis edebilirsiniz. Tadına alıştıklarında yönelimlerini de arttıracaklardırEvet ben de tam bunun için belki deneyen başarabilen biri vardır dedim, yemi mamasi vitamini pisliği felan herşeyden önemlisi sağlıkları açısından yemlerden gelen gelebilecek hastaliklari önleme açısından bunu yapabilir miyim denemeden önce değerli tavsiyelerinizi öğrenmek istedim. Burdaki fark kuşlar hep kabuklu yeme alışmış olmalari, pelet yemin ise direk yutulması, pelet yeme de böyle kabuk gibi birşeyler tasarlasalar alışan da alışmayan da yer diye düşünüyorum eskiden tecrübe ettiğim yavru kuşlarimin yem yemeyi öğrenirken bazı yemleri kirmadan yuttuğunu görmüştüm bu biraz zahmetli dikkat ve takip isteyen bir iş ama yere koyduğum yemlerin arasina pelet yem de karıştırıp takip edeceğim, yiyip yememe durumuna göre pelet yem miktarını artırmayi ya da azaltmayi düşünüyorum, renkli olmalari belki dikkatlerini cezbeder ya da darı renginde pelet yem olsa yadirgamazlar bilmiyorum ama deneme sonucunu sizinle paylaşacağım