Yavru muhabbet kusu alisveris listesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bluefish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bluefish

Forum Sakini
Arkadaslar merhaba
Elimde entrobac bitti. Siparis verirken ilerideki gunlerde ihtiyacim olabilecek urunleri de siparis vermek adina hangi urunleri almam gerekir? Vitamin yem takviye gida? Ilerideki gunler ile kastim yem kirma, yuvaliktan atlama, tuylerinin tam olusma v.s. donemleri.
Sizlerden ricam elimde hicbirsey yokmus gibi dusunup yazarsaniz ben ona gore elimde olanlari elerim.
4 yavrudan en buyuk yavru 24 en kucuk 18 gunluk.
Yardimlarinizi rica edecegim.
Tesekkurler.
Minnaklarin son halide bu sekilde ?

Ekli dosyalar

• 20220310_121113.jpg
    20220310_121113.jpg
    978.7 KB · Görüntüleme: 8
Entrobac probiyotik
Gerwit multivitamin
Bt amin forte b vitamini
Aspur ve yulaf tohumu
Daldarı( paketli olursa daha iyi olur)
Acil durumlar için a21 elle besleme maması ve aparatı
Kafes içi için mineral blok , gaga taşı , grit kuş kumu ve kalamar kemiği
Virkon-s temizlik için
Bunlar zaten olması gerekenler ek olarak aşağıdakileri de isterseniz alabilirsiniz
Hazır mama
Avidress plus
Sağlık tohumu
Sedochol
Aklıma gelirse eklerim buraya tekrar

Entrobac probiyotik
Gerwit multivitamin
Bt amin forte b vitamini
Aspur ve yulaf tohumu
Daldarı( paketli olursa daha iyi olur)
Acil durumlar için a21 elle besleme maması ve aparatı
Kafes içi için mineral blok , gaga taşı , grit kuş kumu ve kalamar kemiği
Virkon-s temizlik için
Bunlar zaten olması gerekenler ek olarak aşağıdakileri de isterseniz alabilirsiniz
Hazır mama
Avidress plus
Sağlık tohumu
Sedochol
Aklıma gelirse eklerim buraya tekrar
Sedochol ve avidress plus nedir?
Anne baba veya yavrularin bu donemde hangi ihtiyaclari icin gerekli?
Ogrenmek adina soruyorum.
Tesekkurler.

Sedochol ve avidress plus nedir?
Anne baba veya yavrularin bu donemde hangi ihtiyaclari icin gerekli?
Ogrenmek adina soruyorum.
Tesekkurler.
Sedochol karaciğer koruyucu eper bir hastalık vs olursa yanında kullanılması iyi olur
Avidres plus su düzenleyici ve metabolizma iyileştiricisi
Hiç yavru kuşum olmadı o yüzden normalden farklı bi ihtiyaçları var mı bilmiyorum ama bu üstte yazdıklarım illaki gerekli olucak varsa yavrular için extra bi şey yazar daha tecrübeli kişiler yavrular yem yemeye başlayınca yemin yarısını ya da yüzde 40 falan aspurla karıştırın

Sedochol karaciğer koruyucu eper bir hastalık vs olursa yanında kullanılması iyi olur
Avidres plus su düzenleyici ve metabolizma iyileştiricisi
Hiç yavru kuşum olmadı o yüzden normalden farklı bi ihtiyaçları var mı bilmiyorum ama bu üstte yazdıklarım illaki gerekli olucak varsa yavrular için extra bi şey yazar daha tecrübeli kişiler yavrular yem yemeye başlayınca yemin yarısını ya da yüzde 40 falan aspurla karıştırın
Tesekkur ederim desteginiz icin. Yavru konusunda tecrubeli arkadaslarinda urun listelerini bekliyorum.

Maşallah minnaklara. Öncelikle satılan markalari belirtmenizi tavsiye ederim. Premiksler içinden en uygun olacakları beraber seçelim ne dersiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah minnaklara. Öncelikle satılan markalari belirtmenizi tavsiye ederim. Premiksler içinden en uygun olacakları beraber seçelim ne dersiniz?
Tabi. Ben hem forumda hem internette aklim yettigince biraz baktim.
Benim elimde olan ve listem su sekilde
B vitamini Avisol b yerine tollyamin
Entrobac
Gerwit w
Aminoasit ihtiyaci icin yeterli ise provit dm
Kalsiyum icin msa
Yuvadan atlayacaklari donem icin aspur

Simdiye kadar hep yumurta mamasini standart urunlerle hazirlayip verdim.
Mama icerigini cesitlendirmek adina hangi hazir mama alinabilir? (Mesela grpet sitesinde orlux balli&yumurtali mama var. Vl nin nekton un veya diger markalarin bu tip farkli icerikli hazir mamalari var mi?

Kafes zemininde olan teli ne zaman almam lazim? Alinca buraya baska bir aparata ihtiyac var mi? Yoksa buraya da talas serip yavrular bu talas serilmis tavanin uzerinde mi gezinecek?

Yavrularin tuy ve karacigeri icin bir urun& katki gerekli mi? (Vl avi-chol?)

Parazit&bit icin vilmectin i eve yakin bir veteriner arkadas yardimci olacak sanirim. vilmectin haricinde bir sprey&ilac lazim mi?
Tesekkurler.

Yazdığınız ürünler bütçenize de uygunsa oldukça yeterli olur.
Benim en verim aldığım mamalar cede, quiko ve yerli bir marka olan rotipet ile oldu. Aslında biraz mamadan beklentiniz nedir bunu belirlemek lazım. Ben kuru beslenmesine alternatif, hafif (mümkün mertebe az katkı içeren), az nemli ve mutlaka sebze (yeşiller + havuç) içermesine öncelik veriyorum. Kimi mamayı kızıştırma amaçlı daha da zenginleştiriyor ki çok gerekli değildir. Mamaların formülü oldukça yeterlidir. Bu nedenle genel, protein oranı yüksek ama aynı zamanda yağ oranı daha düşük mamalar almanızı öneririm. Örneğin quiko. VL iyi bir mama ancak her kuş kokusu belki tadından kaynaklı sevmiyor.
Yavrular 27-28 günden sonra atlamaya başlıyorlar. O arada alınabilir. Talaş yerine gazete kağıdı ya da mürekkepsiz bir kağıt yeterli olur. Malum aspur serpiştirmek gerekiyor biraz.
Tollyamin forte karaciğer için iyi bir katkı. Tek başına fazlaca yeterli.
Vilmectin genel sorunlar için yeterli ancak alabileceğiniz bütçeniz varsa ardap mutlaka bulundurun.

Dal darı olmazsa olmaz bence hatta ilk önce bunu alıp şimdiden yuvalığa koyabilirsin (marka olarak kafkas dal darı),
Elle besleme maması ve aparatıda her ihtimale karşı bulunması lazım (versele laganın ürünleri olabilir),
Vitamin için opti breed tavsiyemdir...

japon darısı özellikle yavru kuslara baya iyi oluyor diğer darılara göree daha yumusak oldugu icin yeemesi kırması daha kolay
mama olarak v.l orlux serisndeen kurtlu karidesli mamalar tam protein kaynağıdır

Dal darı olmazsa olmaz bence hatta ilk önce bunu alıp şimdiden yuvalığa koyabilirsin (marka olarak kafkas dal darı),
Elle besleme maması ve aparatıda her ihtimale karşı bulunması lazım (versele laganın ürünleri olabilir),
Vitamin için opti breed tavsiyemdir...
Bu hafta ilk kez yuvaliga dal dari koydum.
Kafam karistigi icin tekrar sormus gibi olucam,
Opti breed benim yazdigim urunlerden hangisine karsilik gelir?
Gerwit mi provit mi?

Yazdığınız ürünler bütçenize de uygunsa oldukça yeterli olur.
Benim en verim aldığım mamalar cede, quiko ve yerli bir marka olan rotipet ile oldu. Aslında biraz mamadan beklentiniz nedir bunu belirlemek lazım. Ben kuru beslenmesine alternatif, hafif (mümkün mertebe az katkı içeren), az nemli ve mutlaka sebze (yeşiller + havuç) içermesine öncelik veriyorum. Kimi mamayı kızıştırma amaçlı daha da zenginleştiriyor ki çok gerekli değildir. Mamaların formülü oldukça yeterlidir. Bu nedenle genel, protein oranı yüksek ama aynı zamanda yağ oranı daha düşük mamalar almanızı öneririm. Örneğin quiko. VL iyi bir mama ancak her kuş kokusu belki tadından kaynaklı sevmiyor.
Yavrular 27-28 günden sonra atlamaya başlıyorlar. O arada alınabilir. Talaş yerine gazete kağıdı ya da mürekkepsiz bir kağıt yeterli olur. Malum aspur serpiştirmek gerekiyor biraz.
Tollyamin forte karaciğer için iyi bir katkı. Tek başına fazlaca yeterli.
Vilmectin genel sorunlar için yeterli ancak alabileceğiniz bütçeniz varsa ardap mutlaka bulundurun.
Ustadim soyle;
Yumurta mamasinin icine katabilecegim bir ilave mama ariyorum.
Ha yok zaten havuc irmik misir unu ve vitamin b, probiyotik kalsiyum ilaveli bir mama yeterli derseniz ok dir.
japon darısı özellikle yavru kuslara baya iyi oluyor diğer darılara göree daha yumusak oldugu icin yeemesi kırması daha kolay
mama olarak v.l orlux serisndeen kurtlu karidesli mamalar tam protein kaynağıdır
Orlux mamalari yesillik ve sebze ile karistirip verecegiz dogru mu? Ilave yumurta eklemeye gerek yok.
Bi de sitede tek cesidi var sizin digerleri yok. Eklenecek mi?

Ustadim soyle;
Yumurta mamasinin icine katabilecegim bir ilave mama ariyorum.
Ha yok zaten havuc irmik misir unu ve vitamin b, probiyotik kalsiyum ilaveli bir mama yeterli derseniz ok dir.

Orlux mamalari yesillik ve sebze ile karistirip verecegiz dogru mu? Ilave yumurta eklemeye gerek yok.
Bi de sitede tek cesidi var sizin digerleri yok. Eklenecek mi?
o tamamen size kalmıs ben mamalara ek bişi katmıyorum öyle veriyorum kendi kuslarıma katkı olarak protein ekliyorum yavru gelisimini desteklemesi icin

Geri