Yavru muhabbet kuşu yeme içme yok

Eylül kılıç

Yeni Üye
merhabalar . Ben dün pet ten yavru muhabbet kuşu aldım . Hiç bir şey yemedi içmedi . Hep uyuyor gözleri kapalı . Bugün sürekli tırnakları kafesin tülüne takılınca eşim tırnaklarını kesti ama keserken kanadı baticon sürdük . Sonra baktığımızda kan devam etmiş bende araştırdım bebe pudrasına ayaklarını batırdık kanama tamamen durdu . Ama iştah yerine gelmiyor kan kaybı da olmuş baya . Zorla su içirdik . Yem yemiyor . Bir saat önce 3 damla şekerli su verdim . Sizin sitenizdeki fotoğraflara bakınca gördüm ki kusma da varmış . Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yemi nasıl yedireceğiz bilmiyoruz.

Ortama yeni gelen kuşlar genelde ilk 2 gün beslenme konusunda direnebiliyor. Yem kabını tünek hizasına asınız. Eğer çok küçük bebek ise aspur oranı yüksek bir yem kullanınız.

Aspur oranı nasıl oluyor ? Yemin ismi var mı acaba ? Biz bir yem aldık ama bilmiyorum içeriğini . Gözleri sürekli kapalı olması normal mi ? Hareketli değil yavru olduğu için mi?

Henüz sağlıklı yem kırmayı öğrenmemiş olsa gerek. Aspur:

Aspur bebek kuşların kolay kırabildiği tohumlardan bir tanesi. Ayrıca almak gerekiyor

Kuşun kısa bir videosunu ve dışkısının resmini eklermisiniz. İlk gün belki yem yemeyebilir fakat sonra yemesi lazım. Dal darısını tünek hizasına koyun. En kolay onu yerler..

Ayrıca tırnak keserken sadece ucundan sivriliğini alsanız yeterlidir. Derine kaçarsa damara gelir kanar..

Screenshot_1.png

Merhabalar şimdi mesajınızı gördüm bugünde hep kafesin dallarında değil de aşağıda durdu . Dal darı yiyor yemi çok yemiyor hatta çok az yiyor aspur yemi almamıza rağmen

Fotoğrafları şimdi çektim . Düne kadar iyiydi enerjisi ama bugün halsiz ve böyle duruyor . Odaya da saldık uçamadığı için tam kenarlara saklanıyor . Tekrar kafesine koyduk

Ekli dosyalar

• 4508e90f-fbde-404b-90d1-04a31219a9b9.jpeg
    4508e90f-fbde-404b-90d1-04a31219a9b9.jpeg
    241.9 KB · Görüntüleme: 8
  • 21ad64bf-1448-4901-927d-a620cfdbde42.jpeg
    21ad64bf-1448-4901-927d-a620cfdbde42.jpeg
    213.5 KB · Görüntüleme: 7
  • d1c32ec2-39a9-42c0-bb16-c6715c870f90.jpeg
    d1c32ec2-39a9-42c0-bb16-c6715c870f90.jpeg
    193.9 KB · Görüntüleme: 8
Fotoğrafları şimdi çektim . Düne kadar iyiydi enerjisi ama bugün halsiz ve böyle duruyor . Odaya da saldık uçamadığı için tam kenarlara saklanıyor . Tekrar kafesine koyduk
Bakteri (bağırsak) veya pankreas da dengesizlik
Öncelikle bağırsak florası düzenleyici kullanınız ( bu sadece anlık bir müdahle olaraktan
Şuan icin bactrim de kullanılabilir .
Ama vet.hekim danisilmasi daha iyi olabilir

Elime döktüm yemi ama yemedi maalesef
Elle besleme yapmak için youtubedeki videolara bakabilirsiniz veya forumdada vardır.mama karışımı yapıp aparat ile verebilirsiniz.
Yumurtalı bir mama vermeyin şuan sadece mısır unu vb ile hazırlanmış bir mama daha iyi olacaktır .

Sadece konuyu okuyacaklar için yol gösterici olması açısından yazıyorum, yeni gelmiş bir kuşun tırnağının kesilmesi doğru değil,hayvan zaten stresli bu iyice stresini arttırır.Bir de tül kullanmak çok yanlış,tül yerine streç film sarabilirsiniz kafes etrafına( tül hizasında,çok da fazla değil) Bir de zaten yazılmış ama keserken çok dikkatli olunmalı ,yanlış kesmişsiniz ki kanamış ,aslında kesmek çok kolay pembe yere denk gelmemeli videolar var internette..

Geri