Yavru muhabbet kuşumun bir bacağı içe dönük

32 günlük bir muhabbet kuşumuz var. Tek yumurta o doğdu.Doğduğunda çarpık bacak tedavısı uyguladık 1 hafta sonra çıkardığımızda normaldi ama bir kac gün sonra farkettik ki bir ayagını düz basıyor ama diğer ayağını yamuk yanı içe dönük basıyor. O ayagını kullanmaktan kaçıyor ama elimizle düzelttiğimizde tutunma refleksi var. 1 hafta önce veterinere götürdük bacağında çıkık olabilir ben küt diye br ses duydum düzelebilir masaj yapın dedi ama sanırım daha kötü yaptı. Canı yanmıyor yoksa ağlardı diye düşünüyorum. Ama ne zaman masaj yapsak ayağı lastik gibi sağa sola kayıyor ve daha da arkaya kayıyor çok hareketli bir kuş ters bişey yaparız diye dokunamıyoruz. Sorun ne olabilir buna müdahale edilebilir mi ? Yasadıgımız şehirde kuşlardan anlayan güvenilir bir veteriner hekim bulamadık bebek diyip çok bişey yapmak istemiyorlar. Düzelsin istiyorum ama elimden bişey gelmiyor. Sanki gittikçe daha da geriye çekiyor ayağını ama elimizle düzeltince bir süre öyle duruyor

Ekli dosyalar

• IMG_6299.webp
    IMG_6299.webp
    995 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6223.webp
    IMG_6223.webp
    927.8 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6185.webp
    IMG_6185.webp
    594.9 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6182.webp
    IMG_6182.webp
    985.3 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6161.webp
    IMG_6161.webp
    693.7 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Sorun ebeveynlerin dolayısıyla da yavrunun bir takım vitamin ve mineral eksikliği yaşıyor olmaları. Özellikle k2, D vitamini, çinko magnezyum, kalsiyum, B kompleks vitaminleri ve konusunda eksiklik yaşamamalılar.
Şuan yapmanız gereken ise vakit kaybetmeden bu tarz durumlar için üretilmiş kelepçe almanız veya becerebiliyorsanız evde yapmanız. Kelepçe alın ve ayağı normal konuma sabitleyecek şekilde ayağına takın.

Sorun ebeveynlerin dolayısıyla da yavrunun bir takım vitamin ve mineral eksikliği yaşıyor olmaları. Özellikle k2, D vitamini, çinko magnezyum, kalsiyum, B kompleks vitaminleri ve konusunda eksiklik yaşamamalılar.
Şuan yapmanız gereken ise vakit kaybetmeden bu tarz durumlar için üretilmiş kelepçe almanız veya becerebiliyorsanız evde yapmanız. Kelepçe alın ve ayağı normal konuma sabitleyecek şekilde ayağına takın.
ama 1 hafta kelepce taktık.
1 aylık oldu bu onu strese sokmaz mı yoksa gerekli mi

Geri