Yavru Sultan Papağanım ve Üremesi Hakkında Sorular

Taha KOÇAK

iyikus.com Üyesi
Merhabalar,
Dün 3 aylık bir kuş aldım. Bundan daha öncesinde muhabbet kuşu üreticiliği yapıyordum. Kuşların genel olarak hareketlerine hakimim desem yalan olmaz açıcası.
Konuya gelecek olursak kuş hakkında 3 konum var:
1.Konu: Kuş tünekte duruken fark etim kuyruğu ileri geri gidiyor. Bu bir sorun olduğunu gösterir mi? (Muhabbet kuşunda genel olarak yumurtlayacağı zaman karşılaştığım bir olaydı.)
2.Konu: Kuşun kanatları maalesef makaslamışlar. İlk gördüğümde çok sinirlendim ama maalesef aldığım kişinin elinde 2 kuş vardı ve verdiğim takım kuşlar karşılığında aldık. Kanatlarını çekelim mi ? Yoksa kalsın mı ? (Sağ kanatta 10 kesik var, solda ise 17 kesik var.)
3.Konu : Sanki biraz fazla uyuyor gibi geliyor. Ama hastalık belirtisi yok gibi bunu yavruluğuna bağlıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Çarpa ile alakalı bir durum değil bence, bugün bunu iki üç kere yaptı ve erkek kuş gibi ötüyor. Bu kuş şuan 6 aylık normal mi bu? Kafeste anormallik yok standart davranıyor.

Oyla 0
Yakın zamanda arkadaş almayı düşünüyor musunuz?
Bu tip duruşları daha sık yapacaktır bu süreçte. Eğer gölgesi rahatsız etmişse ona göre bir pozisyonda almış olabilir. Dikkat ediniz bu duruma da

Oyla 0
Yakın zamanda arkadaş almayı düşünüyor musunuz?
Bu tip duruşları daha sık yapacaktır bu süreçte. Eğer gölgesi rahatsız etmişse ona göre bir pozisyonda almış olabilir. Dikkat ediniz bu duruma da
Ben bu kuşla çok yakından ilgileniyorum. Gölge şıkkını direk eleyebiliriz. Çünkü öğlen saatinde masada da yaptı aynısını. Peki neden erkek gibi ötmeye çalışıyor ?

Oyla 0
bunun gibi mi?
ya da bu?
baskın olan ses dişinin
Duruş hazırlığı benzer değil mi?

Oyla 0
Duruş benzer. Evet ama ses daha çok yukardakine benziyor. Şimdi muhabbet olsa net cevap veririm ama üstad sizsiniz. Bu kuş bana 3 aylık diye verilmişti. Sizce kaç aylık bu kuş ? (Şuan 6 aylık söylenene göre.)

Oyla 0
Belik bir tık daha büyük olabilir ama minimum 6 aylık. 6-8 ay arası gibi görünüyor. Kuşların belirgin davranışları, gelişim süreçleri benzer olmuyor. Normal şartlarda şu aşamada bunun olmaması lazım ama tıpkı muhabbetler gibi erken olanlarda oluyor. Kuş dişi görünüyor tartışmasız.

Oyla 0
Teşekkür ederim, biz fazlasıyla ilgileniyoruz kendisiyle. Sabah 9'dan beri dışarda bizimle oturuyor oynuyor vs. İllaha bir eşe ihtiyacı var mı şu durumda? Üreticiliği bırakma sebebim evde bu iş sıkıntılı.

Oyla 0
Tam anlamıyla yaş tahmini mümkün olmuyor görüntüyle ama bir ihtimal daha büyük olabilir mi ki?
Tamamen eşleşme isteğiyle alakalı. Sizi eş olarak benimsemiş belli ki.

Oyla 0
Bir ay kadar oluyor. Kuşu değiştireli. 3 Aylık bir kuş aldım. Kuş baya baya sarardı. Ama söyle bir durum ile karşı karşıyayım. Ekteki videodaki kuş gibi kısık şekilde ses veriyor. Hem de sevince dişi gibi yatıyor. Durum nedir? :)

Oyla 0
Evet, bizim küçük kız büyüdü ve kızgınlık yumurtalarını yapmaya başladı. Bizde kendisine bir erkek aldık. Aldık derken 3 tane erkek kuş arasında en beğendiğini ve anlaşanı aldık. Eve getirdik kafeste duruyorlar. Ben eş olacaklarını düşünüyorum. Her iki kuşta daha önce eş görmemiş kuşlar.
Daha bir kaşıma reaksiyonu yok. Aynı tünekte duruyorlar. Kavga yok. Ne kadar alışma süresi vermek lazım?
Erkek kuş daha melodik ötüşlere bizim evde başlamadı. Dün öğlen aldık. Şuan sadece normal kısık sesle ötüyor. Arada gidip folluk kapısından içeri bakıyor.

Oyla 0
hayırlı olsun yeni kuşunuz. Umarım süreç hızla olur. Erkek kuşun ortama alışması birkaç gün sürecektir

Oyla 0
b0dofa.jpg

Dışkıda bir bozulma var. Ne kullanalım?

Oyla 0
öncelikle 2 gün probiyotik kullanın. Toparlamaz ise başka şeyler düşünmek gerekecek. Farklı şeyler tüketti mi son günlerde

Oyla 0
Geri