yavru sultan papağanım yem yemiyo ve çok kusuyo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatma_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fatma_

Yeni Üye
1 hafta önce 2 aylık bir sultan papağanı aldım ilk günler iyiydi ama son 3 gündür yeminin kabuğunu ayıklayıp çekirdeğini yutmadan atıyor, çok su içiyor ve içtiği gibi geri kusuyor aldığımız yere sordum kursak mantarı olabilir dediler mikostatin veriyorum 2 gündür fakat bir gelişme olmadı hâlâ, suda eriyen mamayı denedim yemedi, yumurta vermeye calıstım almadı kabuklu yem daldarı falan yiyor ama dediğim gibi içini yutmuyor lütfen bilen biri yardım edebilir mi 😔

Öncelikle elle besleme yapınız.
Ağız içinde beyaz veya sarı peynirimsi pamuğa benzeyen lezyon, ağız içinde kusmuğunda kötü koku salya,dışkısında koku,dışkıda sindirilmemiş yemler,idrarın yeşil olması,iştah ve enerji kaybı,kursakta balon gibi şişlik gibi durumlar var mı?
Sultan papağanı görsel ekleyiniz
Dışkı görselide ekleyiniz.

kuşun ve kafes tabanındaki dışkıların net goruntulu ve sesli videosunu görmek gerekir

videoyu youtube a yukleyip burada link paylaşabilirsiniz

Ağız içinde beyaz veya sarı peynirimsi pamuğa benzeyen lezyon, ağız içinde kusmuğunda kötü koku salya,dışkısında koku,dışkıda sindirilmemiş yemler,idrarın yeşil olması,iştah ve enerji kaybı,kursakta balon gibi şişlik gibi durumlar var mı?
elle besleme tehlikeli diye duydum kuşun boğulmasına sebep olabilirmiş bu yüzden kurkuyorum. ağız içinde bir şey yok, kusmuğunda ağız içinde de kötü koku yok yem yemiyor su içiyor ve içtiği suyu salyalı bir biçimde direk kusuyor, fotoğraf yükleyemiyorum seçtiğiniz dosya çok büyük diyip uyarı veriyor, dışkısı yeşil ve beyaz ama sulu idrarı normal, iştah sıfır hiç bir şey yediremiyorum sadece su istiyor kabuklu yemlerin kabuğunu ayıklayıp içini yutmadan atıyor, genellikle çok uyuyor, uyanık olduğu zamanlar ne çok enerjik ne de çok halsiz sakin oluyor, kursak çok şişik değil ama yem yememesine rağmen biraz şiş duruyor, fotoğrafı nasıl ekleyebilirim acaba?? uyarı veriyor da

kuşun ve kafes tabanındaki dışkıların net goruntulu ve sesli videosunu görmek gerekir

videoyu youtube a yukleyip burada link paylaşabilirsiniz

Zaman kaybetmemek gerekiyor. Elle beslemeyi öğrenip uygulamanızda yarar var. İçerisine yine ilacı da ekleyebilirsiniz :(
Özellikle bebek sultanlar bazen kaprisli olabiliyor ve kendi yemesi haricinde ek besleme yapmak gerekebiliyor.

Zaman kaybetmemek gerekiyor. Elle beslemeyi öğrenip uygulamanızda yarar var. İçerisine yine ilacı da ekleyebilirsiniz :(
Özellikle bebek sultanlar bazen kaprisli olabiliyor ve kendi yemesi haricinde ek besleme yapmak gerekebiliyor.
burada suyu içip çıkarması var elle beslemeyi denedim ama yemiyor maalefes ben mi yapamıyorum bilemiyorum ama boğulmasından çok korkuyorum

vakit kaybetmeden antibiyotik başlamanızı öneririm. bactrim , baytril , sulphamezathine, tetramexathine vb ne bulursaniz

antibiyotiğin yanında mikostatine devam edebilirsiniz

Bahsettiğim şey aparat yardımı ile doğrudan kursağa mama basmayı kast ediyordum. Her türlü yemiş olacak

Su içmesine engel olmayın sakın ilaçlı sudan istediği kadar için. 50 ml suya 6 damla ilaç katarak verin kaseyle falan olmaz. Kuşu koruyacam derken daha ciddi zarar vermeyin.

Su içmesine engel olmayın sakın ilaçlı sudan istediği kadar için. 50 ml suya 6 damla ilaç katarak verin kaseyle falan olmaz. Kuşu koruyacam derken daha ciddi zarar vermeyin.
bilgiler için teşekkür ederim bu ilacın günde iki defa verilmesi gerekiyo diye duymustum bir yerden doğrumudur peki? iyileşene kadar sadece ilaçlı su içmesi mi gerekiyor? sorun olur mu yoksa arada normal veya vitaminli su da veriyim mi?

bilgiler için teşekkür ederim bu ilacın günde iki defa verilmesi gerekiyo diye duymustum bir yerden doğrumudur peki? iyileşene kadar sadece ilaçlı su içmesi mi gerekiyor? sorun olur mu yoksa arada normal veya vitaminli su da veriyim mi?
12 saatte bir yenileyin. Günde 2 kez yeniden hazırlayın yani. Eğer sudan içmez ise ağzına 1 damla damlatın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla olmak üzere günde 2 damla verin. En az 10 gün ilaca devam edin. Kustuğu gaga taşı falan varsa geri bulaş olmaması için çöpe atın. Evde başka kuş varsa onu da gözlemleyin,bulaşıcıdır çünkü. Ayrıca probiyotik temin edin.

12 saatte bir yenileyin. Günde 2 kez yeniden hazırlayın yani. Eğer sudan içmez ise ağzına 1 damla damlatın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla olmak üzere günde 2 damla verin. En az 10 gün ilaca devam edin. Kustuğu gaga taşı falan varsa geri bulaş olmaması için çöpe atın. Evde başka kuş varsa onu da gözlemleyin,bulaşıcıdır çünkü. Ayrıca probiyotik temin edin.
tavsiye için teşekkür ederim ama maalesef papağanım bu sabah çok kötüydü ve artık dayanamadı

size bastan yanlıs tavsiye verilmis, mantar değil bakteriyel enfeksiyon var, yukarida yazdığım gibi antibiyotik verilmesi gerekiyordu

tekrar kuş beslerseniz hastalik durumunda buraya yazabilirsiniz

Geri