Yavruları ayırdım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes153

Forum Sakini
Sultan papağanı yavruları büyük 43 küçük 41 günlük ayrıdım anne ve babası vuruyordu kafa tüylerini yolmuşlar.Kafesden çıkardım kafes değiştirirken küçük olan kaçtı.İyi uçuyor??5 dk peşinden koştuk sonunda yakaladım.Şu an ikiside sakin oturuyor.Muhabbet kuşumuz var onun yanına oturma odasına koyduk onları anneleri diğer oda da yemliklerine sultan papağanı yemi,muhabbet kuşu yemi ile dal darıyı ufalayıp karıştırdık.Birde dal darıyı ufalayıp koydum.Yem yemeleri konusunda dal darı yiyorlar kesin olaral normal yemliğe kafalarını sokup çıkarıyorlar yiyor gibiler ama tam anlayamadım.Fakat annelerinden hala yemek istiyorlardı.Yem yiyip yemediklerini tespit etmek için sabah kontröl ediceğim kabuklardan.Kafes biraz küçük ama geçici biri gidince yeni bir kafes e geçireceğim kalan ı.Yem yiyemeyip aç kalma gibi sorunlar olmaz değil mi ne tür önlemler alabilirim.

Son düzenleme:
Sebzeli mama derken hangi sebzeler ile yapıyım ben kuşlara genelde yumurta ve havuç rendeleyip üstüne bir şey ufalayıp bt amin forte damlatıp veriyorum aynı şeyi yapayım mı bunlara da zaten kafaları yolunmuş bt amin forte uygun olur mu küçük olmaları sorun teşkil eder mi.

Basit bir yumurta maması tarifi yeterli olur. Ben genelde ayırdığım kuşları kontrollü olarak (izliyorum) 1-2 saat baba ve annesinin yanına koyuyorum. Beslemesini yaptıktan sonra geri ayırdığım kafese alıyorum. Bunu 3-4 gün tekrar ediyorum. Beslenmiyorlarsa elle besleme yapmak lazım ya da anne babayı sıkıştırmak gerekiyor.

Basit bir yumurta maması tarifi yeterli olur. Ben genelde ayırdığım kuşları kontrollü olarak (izliyorum) 1-2 saat baba ve annesinin yanına koyuyorum. Beslemesini yaptıktan sonra geri ayırdığım kafese alıyorum. Bunu 3-4 gün tekrar ediyorum. Beslenmiyorlarsa elle besleme yapmak lazım ya da anne babayı sıkıştırmak gerekiyor.
Gözlem altında tutuyorum şu an dediğiniz gibi ama kendileri yem yediklerine emin oldum diyebilirim yem yemek için aşağı inip yiyip çıkıyorlar.Dal darı vb.de verdim.Birde sabah yumurta,havuç,etimek ik karıştırdım.üstüne bt amin forte damlatıp verdim biraz yediler onu da şu anlık sorun yok.

Anne baba şimdi tekrar kuluçka için çok hevesliler.Sürekli erkek kur ötüşleri yapıyor.Ben biraz dinlenmelerini istiyorum yuvalığı söktüm 2 ay sonra takarım diye düşündüm sorun olmaz değil mi?

Geri