Yavrulu alsak öldürürmi yuvalık değişmeyecek sadece ortam ve kafesÇok yararlı bi konu olur hocam... Bu hatayı hatırlarsanız ben yapmıştım. Kaldı ki ben direkt kendi yuvalığıyla almıştım. Hiç farketmiyor, reddetmişti direkt. 2. Yumurtasını da tabana yapmıştı ve sonlandırmıştı.
.
Şimdi ise yeni yuvasının düzenini sağlıyor=) Umarım sağlıklı bir süreç beni bekliyordur.
Tamamen katılıyorum. Ben, anne baba ve yumurta yuvalıktayken önünü kapattım, kafese sabitledikten sonra açtım ve direkt odadan çıktım. Ama işe yaramamıştı. Sonuç hüsran.Kuşun anaçlığına bağlı. Stres yaparsa saldırabilir, zarar verebilir. Bunu da bilemeyiz maalesef. Kimi kuşta hiç bir şey yokmuş gibi yoluna devam ediyor. En sağlıklısı kuluçka bitimidir. Eğer almak zorundaysanızda anne baba ve yavrular yuvaya kapatılıp getirilmeli ve kafes sabitlendikten sonra yuva önü açılmalıdır. Buda risk oluşturabilir bazen.
Saka gibi kuşların heyecan ve stres yaşadıkların da öldüklerini biliyorum.Gözüm nazar mı bilmem ama sabah kalktığımda erkek kuşumu ölü buldum ):
hastalıkli değildi gittim yerde gayet sağlıklıydı bence stres yaptı ve yer değişikliyi iyi gelmedi diye öldüSaka gibi kuşların heyecan ve stres yaşadıkların da öldüklerini biliyorum.
.
Fakat bu durum hayli ilginç geldi...
.
Nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?
Satan kişi hastalıklı kuşları mı kaktırdı acaba? Başka ölmez inşallah.aldığınız kişiye durumu anlatın. Gerekirse ve iyi niyetle yaklaşırsa yeni bir kuş verebilir. Dün almışsınız sonuç olarak ve hemen ölmesi inanılmaz beklenmedik bir durum. Muhtemel belli etmediği bir rahatsızlığı vardı ya da çok yıpranmıştı kaldıramadı
Gözüm nazar mı bilmem ama sabah kalktığımda erkek kuşumu ölü buldum ):
Haklısın gerçekten ben kuşumu 90 TL'ye aldım burda genel de 80 aşağı bulunmuyor.Valla çok güzel fiyat. Bizim İzmir’de 100 liraya yavru satanlar var. Öyle bir niteliği, vasfı falan da yok yani. Standart yerli yavru kuşları 100 liraya satıyorlar. Yetişkinler içinse bizim burada 50 liranın altında bulamazsın. Benim hesaplamaya göre 7 yavru her biri hadi 100 değil de 80 TL olsa 7x80’den 560 TL. Yetişkinler de hadi az fiyat söyleyeyim 50 liradan olsa 50x2’den 100 TL. 560+100’den toplam 660 TL. Seninkiler 380 lira çok iyi. Çok uygun fiyat.
Tabii ki sizin suçunuz değil. O sorumluğu en başta almış üretici çok uygun koşullar dışında kuluçkadaki kuşlarını vermese iyi olurdu. Her zaman işler bozulur diye bir kaide de yok ama muhabbet kuşları çok hassaslar ve yer değişikliğini aynı ev içinde bile sevmezlerBende acemiyim bunu satan kişinin hatası