Yavrulu yerli takım fiyatı bumudur ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LooPS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LooPS

iyikus.com Üyesi
Adana’da yaşıyorum , bi yandıktan 7 yavrulu yerli takım alıcam

adam diyorki anne baba için 100TL
Yavru tanesi içinde 40 TL den 7 tane yavrusu var , 280 TL yavru 100 TL de anaçlar 380 TL piyasası bumu ? Bakıcı kanmış

Çok yararlı bi konu olur hocam... Bu hatayı hatırlarsanız ben yapmıştım. Kaldı ki ben direkt kendi yuvalığıyla almıştım. Hiç farketmiyor, reddetmişti direkt. 2. Yumurtasını da tabana yapmıştı ve sonlandırmıştı.
.
Şimdi ise yeni yuvasının düzenini sağlıyor=) Umarım sağlıklı bir süreç beni bekliyordur.
Yavrulu alsak öldürürmi yuvalık değişmeyecek sadece ortam ve kafes

Oyla 0
Kuşun anaçlığına bağlı. Stres yaparsa saldırabilir, zarar verebilir. Bunu da bilemeyiz maalesef. Kimi kuşta hiç bir şey yokmuş gibi yoluna devam ediyor. En sağlıklısı kuluçka bitimidir. Eğer almak zorundaysanızda anne baba ve yavrular yuvaya kapatılıp getirilmeli ve kafes sabitlendikten sonra yuva önü açılmalıdır. Buda risk oluşturabilir bazen.

Oyla 0
Kuşun anaçlığına bağlı. Stres yaparsa saldırabilir, zarar verebilir. Bunu da bilemeyiz maalesef. Kimi kuşta hiç bir şey yokmuş gibi yoluna devam ediyor. En sağlıklısı kuluçka bitimidir. Eğer almak zorundaysanızda anne baba ve yavrular yuvaya kapatılıp getirilmeli ve kafes sabitlendikten sonra yuva önü açılmalıdır. Buda risk oluşturabilir bazen.
Tamamen katılıyorum. Ben, anne baba ve yumurta yuvalıktayken önünü kapattım, kafese sabitledikten sonra açtım ve direkt odadan çıktım. Ama işe yaramamıştı. Sonuç hüsran.
.
Fakat diğer çiftimde de yumurta vardı, aynı işlemi onlara da yapmıştım. Ne eziyet çektirmişim yahu, konuştukça aklıma geliyor...Velhasıl, hiç yadırgama durumları olmamıştı. Hatta ve hatta yuvalıkları küçük ve folluksuzdu. Bu durum beni çok rahatsız etmişti ve yumurtalarını alıp yeni yuvalığına koymuştum, direkt kabullenip kuluçkaya devam etti. Ama inanılmaz bir anaçlığa sahip, eşi de çok iyi bu konu da.
.
Yani Doğanay hocamın da söylediği gibi; kuşları bilmek gerek. Belki alacağınız yerde ki kişi size bu bilgiyi ve güvenilirliği verebilir. Tabi yine garantisi yok malesef.

Oyla 0
Saka gibi kuşların heyecan ve stres yaşadıkların da öldüklerini biliyorum.
.
Fakat bu durum hayli ilginç geldi...
.
Nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?
hastalıkli değildi gittim yerde gayet sağlıklıydı bence stres yaptı ve yer değişikliyi iyi gelmedi diye öldü

ve kötüsü dişide yumurta var oda yeni geldiği için yere yumurtalıyor kırılıyor yarın 1 tane daha yapacak yumurta inşallah yuvalığa yaparda bakar tek umudum bu.

Oyla 0
Tüh üzüldüm kaybın için. Kafes tabanına yumuşak bir malzeme ser ki kırılmasın yumurtası. O yumurtayı başka varsa çiftin onun altına kaydırırsın. Granül ya da talaş yeterli olur

Oyla 0
aldığınız kişiye durumu anlatın. Gerekirse ve iyi niyetle yaklaşırsa yeni bir kuş verebilir. Dün almışsınız sonuç olarak ve hemen ölmesi inanılmaz beklenmedik bir durum. Muhtemel belli etmediği bir rahatsızlığı vardı ya da çok yıpranmıştı kaldıramadı

Oyla 0
aldığınız kişiye durumu anlatın. Gerekirse ve iyi niyetle yaklaşırsa yeni bir kuş verebilir. Dün almışsınız sonuç olarak ve hemen ölmesi inanılmaz beklenmedik bir durum. Muhtemel belli etmediği bir rahatsızlığı vardı ya da çok yıpranmıştı kaldıramadı
Satan kişi hastalıklı kuşları mı kaktırdı acaba? Başka ölmez inşallah.

Oyla 0
Hastalık yoktu çünkü konuştuk oda inanın baya şaşırdı aksine , nazar olduğuna inanıp veya soğuk hava

Oyla 0
Yumurtlama noktasına gelmiş ve yuvasını kurmuş takımların satılmasına karşıyım. Çünkü siz o canlının size olan itimadını alt üst ediyorsunuz. Gittiği yerde tedirgin ve düzeni bozulmuş oluyor.

Oyla 0
Valla çok güzel fiyat. Bizim İzmir’de 100 liraya yavru satanlar var. Öyle bir niteliği, vasfı falan da yok yani. Standart yerli yavru kuşları 100 liraya satıyorlar. Yetişkinler içinse bizim burada 50 liranın altında bulamazsın. Benim hesaplamaya göre 7 yavru her biri hadi 100 değil de 80 TL olsa 7x80’den 560 TL. Yetişkinler de hadi az fiyat söyleyeyim 50 liradan olsa 50x2’den 100 TL. 560+100’den toplam 660 TL. Seninkiler 380 lira çok iyi. Çok uygun fiyat.
Haklısın gerçekten ben kuşumu 90 TL'ye aldım burda genel de 80 aşağı bulunmuyor.

Oyla 0
Bende acemiyim bunu satan kişinin hatası
Tabii ki sizin suçunuz değil. O sorumluğu en başta almış üretici çok uygun koşullar dışında kuluçkadaki kuşlarını vermese iyi olurdu. Her zaman işler bozulur diye bir kaide de yok ama muhabbet kuşları çok hassaslar ve yer değişikliğini aynı ev içinde bile sevmezler

Oyla 0
Geri