Yavrumuz yumurtadan çıktı??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes153

Forum Sakini
Merhaba.İlk kuluçka ilk yavru yumurtadan çıktı zaten göstermiyorlar.Besleme sesleri geliyor.Erkek bi sağa bi sola koşturup duruyor.Ara sıra gidip yavrusunu besliyor fakat şöyle bir sorun var.Erkek de dışkı yeme gözlemledim.Neden olabilir?Yavruyu beslediği için zarar verir mi yavruya?

Birde erkek dışarıda bağırıyor.Ben girince susuyor.Benden başkası girerse odaya yine başlıyor.Yemeğimi yanlarında yiyorum?.Rahatsız edilmemeleri gerektiğini biliyorum ama ben gidince de çok bağırıyor sağa sola koşuşturup duruyor

Gözünüz aydın :)
Umarım tez zamanda sürecini tamamlayıp atlar. Bağırma sebebi bildiğiniz gibi dişiyi çağırma, ilgi çekme, rahatsızlığını dile getirme gibi unsurlardan kaynaklanabiliyor. Bu süreçte erkek kuşlar çok çığırtkan olduğu da işin gerçeği :D Ortalığı yıkıyor bizim kuşta.
Takviye ve vitaminler eski programınıza göre verilebilir. Mama mutlaka haftada 2 gün veriniz şu aşamada.

Gözünüz aydın :)
Umarım tez zamanda sürecini tamamlayıp atlar. Bağırma sebebi bildiğiniz gibi dişiyi çağırma, ilgi çekme, rahatsızlığını dile getirme gibi unsurlardan kaynaklanabiliyor. Bu süreçte erkek kuşlar çok çığırtkan olduğu da işin gerçeği :D Ortalığı yıkıyor bizim kuşta.
Takviye ve vitaminler eski programınıza göre verilebilir. Mama mutlaka haftada 2 gün veriniz şu aşamada.
Erkek de dışkı yeme gibi bir sorun var.Yavruyu da besliyor sorun olur mu?

Sorun olmaz. Mineral eksikliklerini gösteriyor dışkı tüketimi
özellikle iyot eksikliğinde gözlemleniyor. Himalaya tuz bloğu alınız

Merhaba.2.yavrumuz da bu gün çıktı.Anne baba sürekli yem veriyor.Kursak kontrolü konusunda çok rahatladım artık erkek kuş sabahları yavrulara bakıyor dişi de dışarıda oluyor.Erkek dişinin tam tersi benden korkmuyor ve yavruları saklamıyor.Önümde yavru besliyor.Fakat tüm yük benim üstüme bindi ben hariç biri içeri girdiğinde çok bağırıyor erkek yuvalığı da açtırtmıyor bende okula gidiyorum sabah erkenden fakat bi şekilde bakıyorum.Sorum şu ben bu durumdan faydalanıp 2saat de bir yavrulara bakmaya çalışıyorum.Sorun olur mu?

Aslında 3.yumurtayı bu gün bekliyorduk çıkmadı.Diğerleri 2 şer gün ara ile çıkmıştı.Acaba yumurta boş mu ne zaman alayım veya nasıl kontrol edebilirim.Birde yuvalık çok kirlenmiş altlarında birşey yok attıkları için talaş vb. Koymuyorum ne yapmalıyım sorun olur.

Aslında 3.yumurtayı bu gün bekliyorduk çıkmadı.Diğerleri 2 şer gün ara ile çıkmıştı.Acaba yumurta boş mu ne zaman alayım veya nasıl kontrol edebilirim.Birde yuvalık çok kirlenmiş altlarında birşey yok attıkları için talaş vb. Koymuyorum ne yapmalıyım sorun olur.
Bazen yumurtalar 1-2 gün geriden gelişip çıkabiliyor. Bu nedenle 3-4 gün dursun altlarında. Bu süre zarfında yuva temizlenebilir kuşlar çok huylu değilse. Az miktarda talaş koymak kafi.

Geri