Yavrumuz yumurtadan çıktı??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes153

Forum Sakini
Merhaba.İlk kuluçka ilk yavru yumurtadan çıktı zaten göstermiyorlar.Besleme sesleri geliyor.Erkek bi sağa bi sola koşturup duruyor.Ara sıra gidip yavrusunu besliyor fakat şöyle bir sorun var.Erkek de dışkı yeme gözlemledim.Neden olabilir?Yavruyu beslediği için zarar verir mi yavruya?

Bu gün tamamen emin olduğum için çıkmayan iki yumurtayı da aldım zaten 4 yumurta vardı 2 si dolu çıktı.Bu doluluk oranı biraz az değil mi gerçi benim için pek önemli değil zaten birini kendime alıp birini de bi akrabaya vericeğim.Ama yine de aklıma takıldı daha yüksek oluyordu doluluk oranları diye hatırlıyorum ilk kuluçkadan kaynaklı olabilir mi?

Sultan papağanı için ortalama 3 bebek diyelim. Fazlası onlar için yorucu oluyor. Doluluk artabilir ancak çıkım az olabilir

Ben yanlış birşey yaptım.Kuşların ilkinin gözleri yeni açıldı bende kursak kontrolü yapıyordum ışık açık olmasına rağmen göremediğim için 10-15 saniye flash tuttum kuşlara çok dikey tutmadım yada çok yaklaştırmadım yanlış olduğu sonradan aklıma geldi kuşların gözlerine zarar gelmişmidir.

Ben yanlış birşey yaptım.Kuşların ilkinin gözleri yeni açıldı bende kursak kontrolü yapıyordum ışık açık olmasına rağmen göremediğim için 10-15 saniye flash tuttum kuşlara çok dikey tutmadım yada çok yaklaştırmadım yanlış olduğu sonradan aklıma geldi kuşların gözlerine zarar gelmişmidir.
çok düşük olasılıklı bu durum ancak ihtimali var tabi.

Büyüdüğünde tepki vermemesi gerekiyor parmağınıza. Aynı zamanda google de "blind cockatiel" araması yaparsanız örnek görseller görebilirsiniz :(

Şimdi bir daha baktım parmağımı üstüne doğru götürdüğümde tepki veriyor ufak da olsa birde açılmış bile denilemez çok küçük bir çizgi sadece gözü pek birşey olmamış sanırım.Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Screenshot_2022-03-11-12-16-45-835_com.miui.gallery.jpg merhaba sultan papağanı yavrularının biri 10 günlük diğeri 12 günlük.Youtube den gelişim videolarını izlediğimde tüylenmiş oluyorlar baya bizimkiler pek bi tüylenmemiş.Kanatları çıkmaya başlamış yavaş yavaş normal mi bu gelişim?

Anne babanin sunduğu ve sizin takviyelerinizle bir miktar daha hızlı gelişen bebekler olabilir ancak bu süreç genelde standarttir. Tüylenme hızları kuştan kuşa değişebilir. Bazi videolar gün kaydiriyor, ona dikkat etmek lazım özellikle

Son düzenleme:
Sultanlar için cinsiyet ilk tüyünü attıktan sonra daha doğru anlaşılır. Ancak görsel eklerseniz tahminde bulunabilirim.

Geri