Bende bu sorundan muzdaribim.Benim kuşum camın karşısında değil camın 3 metre solunda girintide askıda kalıyor kafesi.Gece soğuk gündüz aşırı sıcak oluyor.Camı açsam yeli onada gidiyor girintide olduğu halde,kapatsam bu sefer kanatları açık uyuyor.Yemlikteki yemden yemiyor,aspur,yulaf,kızıl dal darı ve yumurtalı mamanın içindeki tohumlardan yiyor.Yem yemesi azaldı bu havalardan.Sürekli kanatları açık oluyor gün içinde.Solunum sıkıntısından dolayımı böyle yapıyor diyordum,sıcaktan dolayı her kuş yapıyormuş.Antibiyotik kullandım bir yandanda antibiyotiği boşunamı kullandım dedim kendi kendime,bu sıcakta hayvana eziyet oldu.Dışkısıda suluydu.Şimdi toparladı bu sefer göz sorunu başladı.Sıcak kuşa yaramıyor.Ben kuşumun,kış mevsiminde bu kadar sorunla karşılaştığını görmedim.Hava 10 derece olsun,evin içinde kalorifer yansın 25 derece oluyor,sabit 24 veya 26 derece sıcaklık buda kuşların en sevdiği sıcaklık,ama yazın ne gece cam açabiliyorum,ne klima nede vantilatör.2 eylüle kadar havalar böyle maalesef,bu havalar kuşumuda benide hasta etti.Soğuk suda veremiyorsun,banyosunu sürekli yaptıramıyorsun,banyodan sonra kafesin üstünü örtsen havasızlıktan ve nemden dolayı bakteri kapma riski,kafesin üstünü açsan bu sefer kanatları titriyor.Spreyden kaçıyor.Kuşumuzla çok zor bir yaz geçirdik.Ağızdan verilen ilaçlardan dolayı bana olan güvenide sarsıldı.