yem farkılılığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emirhan

iyikus.com Üyesi
2 yılı aşkın süredir kuşumda sürekli versele laga yem kullandım ( muhabbet kuşu ) sürekli versele laga yediği için tek tip beslenmesindense yanında farklı ve kaliteli bir yem alıp arada o farklı yemden de vermek istiyorum. Versele laga dışında versele lagaya yakın bildiğim ya da versele lagadan daha iyi bir yem markası bilmiyorum cahilliğime verin. Aklımda G1 experience gibi markalar var.

Komşumdan sahiplendiğim kuşa 2 yıldır bakıyorum. Bir şeye alışmadığı için bize alışana kadar kuşu sıkmak istemedim şimdi yavaş yavaş mamaya vs alıştırmaya başlıcam. Versele laga sağlık tohumu -Kinoa - yulaf - japon darısı - kızıl darı tohumu gibi tohumları ayrı olarak alıcam yanın da cede mama alıp kuşu mama yemeye alıştırmaya başlarken bu tohumlarla da beslenmesini sağlıcam ama yemini sürekli versele laga kullandım. Siz bütün yemlerin içeriğine ve hangisinin iyi olduğunu daha iyi bilirsiniz, versele laga prestige kullanıyorum yanında farklı bir yem kullanmakta istiyorum, bu alacağım tohumları da düşünürseniz versele laganın yanında hangi yem markasını önerirsiniz ? G1 yem içeriği bu şekilde...

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220206-110908_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220206-110908_Chrome.jpg
    957.4 KB · Görüntüleme: 5
  • SmartSelect_20220206-110943_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220206-110943_Chrome.jpg
    966.7 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba, versele laga yem iyi ancak karışımı zayıf. G1 ise yerli bir üründür. Tercih edebilirsiniz elbette. Benelux, deli natural 85, versele laga jo mannes paketi, king gibi ithal markalar iyidir karışımları

Merhaba, versele laga yem iyi ancak karışımı zayıf. G1 ise yerli bir üründür. Tercih edebilirsiniz elbette. Benelux, deli natural 85, versele laga jo mannes paketi, king gibi ithal markalar iyidir karışımları
ya Doğanay Bey ? bütün markaları saymışsınız Allah aşkına beni arada bırakmayın. Kullanacağım tohum ve mamayı da düşünürseniz versele laganın yanında hangi yemi önerirsiniz ?

ya Doğanay Bey ? bütün markaları saymışsınız Allah aşkına beni arada bırakmayın. Kullanacağım tohum ve mamayı da düşünürseniz versele laganın yanında hangi yemi önerirsiniz ?
Bu saydıklarım her zaman olmuyor satışta. Şuan hangisi varsa onu alabilirsiniz. Aspur orani yüksek olan yemlere bakınız derim. Örneğin GQ üretici yeminde japon darısı olmasi lazım. Almadiysaniz onu kullanmak bile yeterli olur ?

Bütçeniz el veriyorsa versele laga jo mannes paketi iyi bir karışım şu sıralar

Bu saydıklarım her zaman olmuyor satışta. Şuan hangisi varsa onu alabilirsiniz. Aspur orani yüksek olan yemlere bakınız derim. Örneğin GQ üretici yeminde japon darısı olmasi lazım. Almadiysaniz onu kullanmak bile yeterli olur ?
Jo mennes alabilirim eğer çok öneriyorsanız. Peki bu yemin yanında ayrı olarak japon darısı tohumu almama gerek varmı çünkü bu yemi sürekli vermicem çoğunlukla yine versele laga prestige vericem. bu yemi de alırsam prestige ile nasıl kullanmalıyım, hafta da kaç kere vermeliyim ya da hafta da bir kaç kere prestigele karıştırıpmı vereyim ? Bir de kuşum tek olduğu için bu tür yemlerin kızıştırma özelliği yok dimi ? @Doğanay Y.

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220206-115933_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220206-115933_Chrome.jpg
    491.6 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Jo mennes alabilirim eğer çok öneriyorsanız. Peki bu yemin yanında ayrı olarak japon darısı tohumu almama gerek varmı çünkü bu yemi sürekli vermicem çoğunlukla yine versele laga prestige vericem. bu yemi de alırsam prestige ile nasıl kullanmalıyım, hafta da kaç kere vermeliyim ya da hafta da bir kaç kere prestigele karıştırıpmı vereyim ? Bir de kuşum tek olduğu için bu tür yemlerin kızıştırma özelliği yok dimi ? @Doğanay Y.
Bu yemi normal yemi gibi kullanabilirsiniz. Normal karışımına ilave olarak alabilirsiniz ama ayrı vermek gerekmez.

Bu yemi normal yemi gibi kullanabilirsiniz. Normal karışımına ilave olarak alabilirsiniz ama ayrı vermek gerekmez.
Bu jo mennesi alıcam ve normal yemi gibi kullanabilirsin diyorsunuz, ayrı olarak japon darısı almama gerek varmı ? Birde normal karışıma ilave olarak alabilirsiniz diyorsunuz japon darısındanmı bahsediyorsunuz ?

Japon darısı almanıza gerek kalmaz bu yemi alırsanız eğer. Bu yemi gündelik tükettiği yemden farkı yok. İçeriği daha zengin sadece

Japon darısı almanıza gerek kalmaz bu yemi alırsanız eğer. Bu yemi gündelik tükettiği yemden farkı yok. İçeriği daha zengin sadece
Bugün kuşumun dışkısında yemleri farkettim neredeyse bir haftaya yakındır probiyotik takviyesi yapıp kabız olduğu için dal darına zeytinyağı sürüp veriyordum, keyfi yerinde kafeste durmuyor. Galiba zeytingyağı fazla verdiğim için sindirimini hızlandırdı ya da dal darını fazla verdiğim için oldu.

Ekli dosyalar

• 20220206_170911.jpg
    20220206_170911.jpg
    355.8 KB · Görüntüleme: 9
Haftada 2-3 gün kullanmak yeterli olur probiyotik için. Diğer ürünleri de bir program yapıp kullanırsanız daha iyi olacaktır. Kuş içinde zor olabilir ani beslenme değişiklikleri.

Haftada 2-3 gün kullanmak yeterli olur probiyotik için. Diğer ürünleri de bir program yapıp kullanırsanız daha iyi olacaktır. Kuş içinde zor olabilir ani beslenme değişiklikleri.
Henüz mamam kargoya verilmediği için siparişe ek yapabiliyorum. Sizin dediğiniz gibi jo mennes yem, yulaf, yemi zenginleştirmek için kızıl darı, bölmeli büyük yemlik bir de kuru ve nemli cede mama alıyorum. Japon darıyı almana gerek yok dediğiniz için sepetten çıkardım.

Not : Sadece benim kuşumdamı var bilmiyorum, kuşum kızıl ve sarı darıya yem yerken ağırlık veriyor jo mennes de kızıl darı bulunmuyor bu iştahını düşürürmü ? Bir de iştahını düşürür diye sade kızıl darı alıyorum.

Sağlık tohumu bir çorba kaşığı vermek yeterli olur. Fazla verilirse sorun olmayacaktır. Hiç gerek yok kırmızı darı almaya.

Sağlık tohumunu ayrı bir kasede vermemi söylemiştiniz ne kadar vermeliyim çünkü fazla olursa zararı olabilir.
Henüz mamam kargoya verilmediği için siparişe ek yapabiliyorum. Sizin dediğiniz gibi jo mennes yem, yulaf, yemi zenginleştirmek için kızıl darı, bölmeli büyük yemlik bir de kuru ve nemli cede mama alıyorum. Japon darıyı almana gerek yok dediğiniz için sepetten çıkardım.

Not : Sadece benim kuşumdamı var bilmiyorum, kuşum kızıl ve sarı darıya yem yerken ağırlık veriyor jo mennes de kızıl darı bulunmuyor bu iştahını düşürürmü ? Bir de iştahını düşürür diye sade kızıl darı alıyorum.
Çok ince düşünüyorsunuz. :) Naçizane; bu kadar takılmanıza gerek yok. Haftada bir iki kere verebilirsiniz sağlık tohumunu.

Çok ince düşünüyorsunuz. :) Naçizane; bu kadar takılmanıza gerek yok. Haftada bir iki kere verebilirsiniz sağlık tohumunu.
ya daha önce de demiştim normal hayatımda da en fazla şikayet ettiğim de bu sorun işte. Çok pinpirikli ve titiz birisiyim, birşeyi sonuna kadar anlamadan bırakmıyorum. Bir de kuşum cede mama yemezse işte o zaman yandık ? Kinoa, yulaf felan da aldım inşallah mamayı yer ya

Sepet 203 tl tuttu ? kargo ücreti vermemek için 250 veya daha üstüne tamamlamam lazım. Yem, mama, yulaf, kinoa ve yemlik aldım bir kaç parça da duvara tünek yapmak için tünek aldım 203 tl tuttu. Sağlık tohumu alacaktım ama evde var, dal darı alacaktım o da var, tohum alayım diyorum fazlasına gerek yok diye düşünüyorum, himalaya tuz bloğu almayı düşünüyorum ya da sizin, yok himalays gereksiz 250ye tamamlamak için şunu alsan daha iyi olur dediğiniz bir şey varmı ? Kargo bedeli 30 tl ? @Doğanay Y.

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220206-200524_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220206-200524_Chrome.jpg
    333.3 KB · Görüntüleme: 4
Sepet 203 tl tuttu ? kargo ücreti vermemek için 250 veya daha üstüne tamamlamam lazım. Yem, mama, yulaf, kinoa ve yemlik aldım bir kaç parça da duvara tünek yapmak için tünek aldım 203 tl tuttu. Sağlık tohumu alacaktım ama evde var, dal darı alacaktım o da var, tohum alayım diyorum fazlasına gerek yok diye düşünüyorum, himalaya tuz bloğu almayı düşünüyorum ya da sizin, yok himalays gereksiz 250ye tamamlamak için şunu alsan daha iyi olur dediğiniz bir şey varmı ? Kargo bedeli 30 tl ? @Doğanay Y.
Virkon-S güzel bir seçim olabilir. :) Ya da dili ağır gelmez diyorsanız TKKKF'nin Muhabbet Kuşları ve Papağanlar kitabını alabilirsiniz. Olmadı en kötü oyuncak falan alırsınız. :D

Geri