Yem yemeyi öğrenemedi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beyzanurr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyzanurr

Forum Sakini
Yavru muhabbet kusumuz 15 ağustosta doğmuştu. Hala düzgün yem yiyemiyor. Aspuru kırıyor içinden çıkanın yarısını yiyor atıyor. Diğer yemleri ise kırıyor içindekini de ağzından atıyor. Dal darı kırmayı öğrendi. Mama da yiyor. Yulaf da yiyor. Aspuru da yiyor sayılır. Ama normal yem yemeyi öğretemedik. Kabuğunu çıkardıktan sonra ağzında yuvarliyor yuvarliyor sonra atıyor. Attığını tekrar tekrar ağzına vereyim dedim. Birkaç kezden sonra kimisini kirabildi. Sürekli böyle ugrassam öğrenir mi acaba. Aç kalmasın diye dal darı, yulaf, mama veriyorum. Vermesem biraz aç kalırsa mecbur kalıp daha mı iyi öğrenir bilemedim.

Kardeşiyle aynı kafeste. Kardeşi bazen ağzına yem veriyor :)

Merhaba, yavru kuşlarda en sevmediğim durum klasik kullandığımız yemleri başta tercih etmemeleri. 2-3 hafta sürebiliyor bu süreç. Gün gün karışıma darı azar azar arttırıp sunmakta fayda var. Bir de kafes tabanı müsait ise eğer oraya yayabilirseniz, inceleyeceklerdir.

Oyla 0
Merhaba, yavru kuşlarda en sevmediğim durum klasik kullandığımız yemleri başta tercih etmemeleri. 2-3 hafta sürebiliyor bu süreç. Gün gün karışıma darı azar azar arttırıp sunmakta fayda var. Bir de kafes tabanı müsait ise eğer oraya yayabilirseniz, inceleyeceklerdir.
Kafes tabanında alıştılar başta diye hala ordan yiyorlar hep zaten. Kafes tabanına serpmesem gidip yemlikten yemezler diye korktum hala oraya serpiyorum yemi. Tamamdır sağolun

Oyla 0
Geri