KanaryalıVeMutlu
Forum Sakini
Bazıları yemliklerini yemlik için ayrılmış bölüme koymuyorlar kafesin içine koyuyorlar farkı ne?
İçerde takmak fazla yer kaplıyor ve bazen kuş üstüne çıktığında sağlam takılmaz ise düşürüp dökebilir. Bana kalırsa dışarı takmak daha mantıklı.Bazıları yemliklerini yemlik için ayrılmış bölüme koymuyorlar kafesin içine koyuyorlar farkı ne?
Dedikleriniz çok doğru ama yemi hergün tazeler ve üflerse öyle bir problem olacağını sanmıyorum.Ben kuşlarıma daha rahat bir yeme alanı sağlamak için vereceğim besinleri yem dahil içeri takarak veriyorum. Silo tarzı yemlikler bakıyordum fakat küvete benzer geniş, yem yemelerinin kolay olacağını düşündüğüm bir yemlik görmüştüm. Izgaralı diyorlar sanırım onlardan aldım ve kuşlarımın daha rahat ettiğini gördüm. Tabii ki kafesi daraltıyor fakat bildiğimiz klasik, dar yemliklerde kuşlarımız asıl yeme ulaşmak için ister istemez kabukları yemek zorunda kalıyor. Bu durumda sindirimleri zorlaşabiliyor.
haklısınız. ben cok dikkat ederim üflemeye ama illaki kalıyor ve illaki kabukları yiyor. yine de tercih meselesi. Önemli olan dediğiniz gibi yemleri taze ve temiz tutabilmek.Dedikleriniz çok doğru ama yemi hergün tazeler ve üflerse öyle bir problem olacağını sanmıyorum.
Doğru söylüyorsunuz az çok illaki kalabiliyor.haklısınız. ben cok dikkat ederim üflemeye ama illaki kalıyor ve illaki kabukları yiyor. yine de tercih meselesi. Önemli olan dediğiniz gibi yemleri taze ve temiz tutabilmek.
Bu yemliklere neden paraket yemliği deniyor. Paraketler için bir özelligi mi var? Muhabbetler içinde kullanılabilir mi?Benim kafesim 60’lık üretim kafesi. 1 tane akıllı yemlik kapısı olduğu için güzelce akıllı yemliği kafesin dışına takabiliyorum. Ayrıca kafesin içinde 1 tane de geniş paraket yemliği bulunuyor. Paraket yemlikleri de çok güzel. Öneririm.
Fit Fly Izgaralı Şeffaf Yemlik 15 Cm - Juen Pet Market)
Fit Fly Izgaralı Şeffaf Yemlik 15 cm. Fit Fly yemlik kuşlar için, şeffaf akrilik malzemeden yapılmış, çok bölmeli kuş yemliği. - Juen Pet Marketwww.juenpetmarket.com
Ben muhabbetler için kullanıyorum. Fark etmez.Bu yemliklere neden paraket yemliği deniyor. Paraketler için bir özelligi mi var? Muhabbetler içinde kullanılabilir mi?
En iyisi akıllı yemlik vallaha abi.Farkı var aslında. Kuşlar geniş alanlarda daha sağlıklı yem tüketir ve kabukları kendi çabasıylada olsa bir miktar döker. Bu sayede yemin üstünde kabuklanma az olur. Küçük dar kaplarda ise kabuksu yapının içinde yem araması daha zordur ve eğer sahibi fark etmezse yem tüketimi olmayacaktır.
Birde tüy görünümünün bozulmamasını isteyenler dar kapalı yemlik kullanmaz.
Ben muhabbetler için kullanıyorum. Fark etmez.
Ben de bu yemliklerden kullanıyorum. Aslında yeni kullanmaya başladım. İsmi paraketmiş. Gerçekten kuşlarım çok rahat etti.Benim kafesim 60’lık üretim kafesi. 1 tane akıllı yemlik kapısı olduğu için güzelce akıllı yemliği kafesin dışına takabiliyorum. Ayrıca kafesin içinde 1 tane de geniş paraket yemliği bulunuyor. Paraket yemlikleri de çok güzel. Öneririm.
Fit Fly Izgaralı Şeffaf Yemlik 15 Cm - Juen Pet Market)
Fit Fly Izgaralı Şeffaf Yemlik 15 cm. Fit Fly yemlik kuşlar için, şeffaf akrilik malzemeden yapılmış, çok bölmeli kuş yemliği. - Juen Pet Marketwww.juenpetmarket.com
Akıllı yemliği ben pek sevmiyorum. Kullanışlı ama kuşların yem yediği hazne biraz dar oluyor. Geniş yemlikleri daha çok tercih ediyorum.En iyisi akıllı yemlik vallaha abi.
Paraket aslında kuçuk ve orta boy papaganların ortak ismi. Bu yemlikte onlarin yemligi diye öyle diyorlar sanırım.Ben de bu yemliklerden kullanıyorum. Aslında yeni kullanmaya başladım. İsmi paraketmiş. Gerçekten kuşlarım çok rahat etti.
Evet öyle bir sıkıntısı var ağzı bayağı dar. Bende bulabilirsem alayım bu yemlikten merak ettim.Akıllı yemliği ben pek sevmiyorum. Kullanışlı ama kuşların yem yediği hazne biraz dar oluyor. Geniş yemlikleri daha çok tercih ediyorum.
Muhtemelen dediğiniz gibidir. Ben empati yaparak dar ve sıkışık bir yerde yemek yemek istemeyeceğimi düşünerek geniş yemliklere geçtim .Şakası bir yana kabukların sindirimi konusunda korkularım olduğu için dar yemlikler beni de ürkütüyor. En azından dar olacaksa bile üstündeki o plastik bölmeli şeyleri çıkartıyorum kafesin içerisine taktığım zamanlarda kum için falan.Paraket aslında kuçuk ve orta boy papaganların ortak ismi. Bu yemlikte onlarin yemligi diye öyle diyorlar sanırım.
Paraketin tanımı senin dediğin gibi küçük ve orta boy papağan demek. Daha çok Amerikan İngilizcesinde kullanılan bir sözcük. Ama yaygın kullanımıyla sultan papağanı, cennet papağanı gibi türler için kullanılan bir sözcük. Bu yemlikler de daha çok sultanlar için kullanılıyor.Paraket aslında kuçuk ve orta boy papaganların ortak ismi. Bu yemlikte onlarin yemligi diye öyle diyorlar sanırım.
Kesinlikle öneririm. Çok güzel yemlik. Hayvancıklar yem yerken resmen zevk alıyorlar. Geniş geniş ne güzel yiyorlar. Kuşun zaten bunu görsün bir daha akıllı yemliğin yüzüne bakmaz. Herkese öneririm. Muhteşem bir yemlik türü. Ayrıca bükülebilir metal kancalarıyla da kafese çok sağlam bir şekilde asılabiliyor. Düşme tehlikesi falan da olmuyor.Evet öyle bir sıkıntısı var ağzı bayağı dar. Bende bulabilirsem alayım bu yemlikten merak ettim.
Yahu bu yemliğin üstünde beyaz plastik var. Kuş nasil kafasını sokuyor ve yiyor bunu? Yoksa tünek parçasımı bu.Paraketin tanımı senin dediğin gibi küçük ve orta boy papağan demek. Daha çok Amerikan İngilizcesinde kullanılan bir sözcük. Ama yaygın kullanımıyla sultan papağanı, cennet papağanı gibi türler için kullanılan bir sözcük. Bu yemlikler de daha çok sultanlar için kullanılıyor.
Kesinlikle öneririm. Çok güzel yemlik. Hayvancıklar yem yerken resmen zevk alıyorlar. Geniş geniş ne güzel yiyorlar. Kuşun zaten bunu görsün bir daha akıllı yemliğin yüzüne bakmaz. Herkese öneririm. Muhteşem bir yemlik türü. Ayrıca bükülebilir metal kancalarıyla da kafese çok sağlam bir şekilde asılabiliyor. Düşme tehlikesi falan da olmuyor.