Yemlikte gördüğüm böcek

cnzak

Yeni Üye
İyi günler herkese. Bugün ailem ile sabahtan günübirlik bir yolculuğa çıktığım için kuşumun yemligini suyunu falan yeniliyorum sonra bir baktım böyle bir böcek gördüm. Bir yeni bir de eski yemim vardi. Yeniyi 4 gün once kullanmaya başladım sonra bu böceği görünce eskisini atıp yenisini başka bir yemlige koydum çıkarken ama bu hangisinden geldi bilmiyorum. Yarına kadar kafeste dursa bu yem bir sey olur mu çünkü en erken yarın alabilirim yemi.
@Selçuk YÜKSEL

Ekli dosyalar

• 20260901_102836.webp
    20260901_102836.webp
    395 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Merhaba, muhtemelen yemle gelen böceklerden. Bir gün içerisinde sorun olmaz ancak günü kurtarmak adına yumurta maması veya dal darı sununuz.

Merhaba, muhtemelen yemle gelen böceklerden. Bir gün içerisinde sorun olmaz ancak günü kurtarmak adına yumurta maması veya dal darı sununuz.
Eve geldiğimde yemi döküp baktım ama herhangi bir şey göremedim yine de riske atmamak adına yeni yem alacağım acaba kapalı yemlerden protein ve yağ oranı çok yüksek olmayan ne onerebilirsiniz. Normelde özel yem istiyordum ama onu alana kadar kullanabileceğim bir sey lazım.

hangi marka yem kullanıyordunuz?
Normelde özel diyet yemi kullanıyordum ama alacağım yerle ilgili bir sıkıntı çıkınca geçici süreliğine eskiden guvenip aldığım yerden açık yem almıştım ama şimdi kullandığım iki yem verdi biri yeni biri eski. Eskiyi 1.5 aydır kullanıyordum belki ondan gelmiştir diye düşünüyorum. Akşama doğru da dışarı çıkıp hem yem hem dediğiniz ilaçları alacaktım

Kullandığınız yem sıcak bir yerde duruyorsa böceklenmiş olabilir.Geçen gün benim normal dolapta sakladığım yerlerde böcekler oluşmuş.hepsini imha ettim. Havalar çok sıcak oldugu için sanırım.

ara sıra yemleri havalandırmak gerekiyor ve temelde en uygun saklama kabı kraft kağıt poşetler gibi.

Geri