Merhaba yaklaşık 2 aylık olan muhabbet kuşum yemlikten yem yemiyor. Bir hafta kadar oldu alalı. Yemi tabana koyuyordum ama dışkı da karıştığı için yemlik ile vermek istiyorum. Kuş inat ile yemeğe yaklaşmıyor. Ne yapabilirim nasıl alıştırabilirim?

Merhaba. Yapıyorlar öyle maalesef. Kafesi biraz büyütün oyuncak asabilirsiniz. Top benzeri şeylerle oynamayı seviyorlar. Çok bir para değil en az 45-35 ama ideali 60-40-35 ölçülerinde bir kafes alın. (40-55 tl arası bir rakam) O davranışı devamlı yapacaktır. alıştırmışsanız dışarıya ve kendinize yapıyorlar. Yem için ekstra bişey yapmanıza gerek yok mecbur yiyecektir. kafesi büyütün daha az dışarı çıkarın bir kaç gün kafese alışır. Bu kafeslere finch bile koyulmamalı artık bence. Gerek yok çok çok küçük. Ama o davranış pek geçmeyedebilir o yüzden ileride bir arkadaş edinmeyi düşünün, sosyal canlılar..Dal darı veriyorum onu çıtır çıtır yiyor. Yemlik yanında tünek var. O duruş stres değil çıkar beni oynayalım duruşu. Hiç kafeste durmak istemiyor. Yaklaşınca böyle tellere tırmanıp duruyor. Çeşitli şaklabanlıklar yapıyor.
Aslında çifthane dedikleri kafes var elimde ama kuş sanki içinde kayboluyor gibi geldi bana. O yüzden bu kafese aldım. Yinede dediğinizi yapacağım. Teşekkür ederim.Merhaba. Yapıyorlar öyle maalesef. Kafesi biraz büyütün oyuncak asabilirsiniz. Top benzeri şeylerle oynamayı seviyorlar. Çok bir para değil en az 45-35 ama ideali 60-40-35 ölçülerinde bir kafes alın. (40-55 tl arası bir rakam) O davranışı devamlı yapacaktır. alıştırmışsanız dışarıya ve kendinize yapıyorlar. Yem için ekstra bişey yapmanıza gerek yok mecbur yiyecektir. kafesi büyütün daha az dışarı çıkarın bir kaç gün kafese alışır. Bu kafeslere finch bile koyulmamalı artık bence. Gerek yok çok çok küçük. Ama o davranış pek geçmeyedebilir o yüzden ileride bir arkadaş edinmeyi düşünün, sosyal canlılar..
Kaybolsun boşverinAslında çifthane dedikleri kafes var elimde ama kuş sanki içinde kayboluyor gibi geldi bana. O yüzden bu kafese aldım. Yinede dediğinizi yapacağım. Teşekkür ederim.