Yeni alinan kuş hemen odaya salınır mı?

paşanınbabası

Yeni Üye
Ben bugün yavru bir muhabbet kuşu aldım daha doğrusu babam aldı kuş yavru denmez iri ve büyük ama uçamıyor daha her neyse bugün geldi eve kafesinde nereye koyduysak oyle duruyor hic kıpırdamıyor. Birkez kavanoz kapağına koyup biz yedirdik kendi mama kabını bulur mu alışır mı kafese sizce

Kuşa biraz zaman tanıyın. Bu minikler gerçekten çok akıllılar yem kabını suluğunu illaki buluyorlar yem kırabiliyorsa herhangi bir sorun olmaz. İsterseniz kuşunuzun bir resmini yükleyin. Uçamamasının sebebi tüylerdeki sorundan kaynaklı da olabilir

Oyla 0
Bu aşamada en iyi tavsiye kafes tabanina (izgara olmayacak) yem serpistirmek. Bu sayede istediği tohumlari seçip yiyor. Kaptan henüz alismamis olabilir ancak öğrenir

Oyla 0
Kuşa biraz zaman tanıyın. Bu minikler gerçekten çok akıllılar yem kabını suluğunu illaki buluyorlar yem kırabiliyorsa herhangi bir sorun olmaz. İsterseniz kuşunuzun bir resmini yükleyin. Uçamamasının sebebi tüylerdeki sorundan kaynaklı da olabilir
Teşekkürler şuan herşeyin yerini buldu ve ucuyor ama evi tanımadığından çarpıyor o yüzden alışması için biraz daha zaman tanımak lazım

Oyla 0
Teşekkürler şuan herşeyin yerini buldu ve ucuyor ama evi tanımadığından çarpıyor o yüzden alışması için biraz daha zaman tanımak lazım
Merhaba onceliklle hayirli olsun gule gule saglikli buyutun.
Bahsettiginiz evreyi henuz 1 sene once gecirmis biri olarak en az 1 hafta yani ilk bir hafta kafesten cikarmayin. Odayi tanisin.

Oyla 0
Ben kuşumu 1 hafta çıkarmadım odayı tanısın diye yine çarptı duvara. Bence uçmayı yeni öğrendikleri için durmayı dönmeyi yeni öğreniyorlar duvara çarpmaları bu yüzden. Yanlışım varsa düzeltirler ama en iyi öğrenme şekilleri sanırım birazcık duvara çarpmak oluyor ?

Oyla 0
Çarpma durumu anlık bir olay gibi bana kalırsa da. Dengeli uçamadığında, hantallaştığında ya da stres altında uçuyorsa çarpmalar çok olası. Bunun için daima uçma öncesi tedbirler almak gerekiyor.

Oyla 0
Ben kuşumu 1 hafta çıkarmadım odayı tanısın diye yine çarptı duvara. Bence uçmayı yeni öğrendikleri için durmayı dönmeyi yeni öğreniyorlar duvara çarpmaları bu yüzden. Yanlışım varsa düzeltirler ama en iyi öğrenme şekilleri sanırım birazcık duvara çarpmak oluyor ?
Ilginc bir bakis. Cikarmayinca da carpti o zaman salayim kafayi gozu carpip ogrensin demek ??
Konarken zorlanmalari v.s acemilik olabilir tabi ama odayi tanimadigi icin baya tosluyor duvarlara. Ben hem gecen sene olen kusumda hem su an baktigim 3 kusumda da bir sure bekletip oyle ucurdum sifir kaza.

Oyla 0
Ilginc bir bakis. Cikarmayinca da carpti o zaman salayim kafayi gozu carpip ogrensin demek ??
Konarken zorlanmalari v.s acemilik olabilir tabi ama odayi tanimadigi icin baya tosluyor duvarlara. Ben hem gecen sene olen kusumda hem su an baktigim 3 kusumda da bir sure bekletip oyle ucurdum sifir kaza.
Hayvan duvar ne biliyor mu ki ,hiç görmüş mü çarpmasın. Yavru ve ilk kez dışarı çıkan çoğu kuş duvara illaki çarpıyor. Evde yumurtadan çıkıp büyüyen kuşlarda durum bahsettiğiniz gibi olabilir ve ya yanında uçmayı bilen başka bir kuş oldugunda durum dediğiniz gibi olabilir ama ne yazıkki petshoptan alınan ve uçma yüzü görmeyen ,gözünü açar açmaz küçücük kafese tıkılan kuşlar için bahsettiğiniz şeyi söyleyemeyeceğim. Bahsettiğiniz 1 haftalık bekleme süresi ortama alışmadan çok kişiye alışmada geçerli çünkü doğanay hocamın bahsettiği gibi kuş kafesten bi anda çıktıgı zaman zaten çevreyi ve insanları tanımadıgı için o stresle daha sert çarpmalar yaşanıyor. Zaten ben yukarıda sert çarpmalardan bahsetmedim stres yapmadan yaşanan çarpmalar genel olarak daha yumuşak oluyor ve illaki çoğu kuş bu duruma maruz kalıyor. Ayrıca ben kuşa ortamı tanıma süresi vermeyin dediğimi hatırlamıyorum çarpmaların olası şeyler olduğunu vurguladım. Ön yargılarınızdan kurtulun...

Son düzenleme:
Oyla 0
Hayvan duvar ne biliyor mu ki ,hiç görmüş mü çarpmasın. Yavru ve ilk kez dışarı çıkan her kuş duvara illaki çarpıyor. Evde yumurtadan çıkıp büyüyen kuşlarda durum bahsettiğiniz gibi olabilir ve ya yanında uçmayı bilen başka bir kuş oldugunda durum dediğiniz gibi olabilir ama ne yazıkki petshoptan alınan ve uçma yüzü görmeyen ,gözünü açar açmaz küçücük kafese tıkılan kuşlar için bahsettiğiniz şeyi söyleyemeyeceğim. Bahsettiğiniz 1 haftalık bekleme süresi ortama alışmadan çok kişiye alışmada geçerli çünkü doğanay hocamın bahsettiği gibi kuş kafesten bi anda çıktıgı zaman zaten çevreyi ve insanları tanımadıgı için o stresle daha sert çarpmalar yaşanıyor. Zaten ben yukarıda sert çarpmalardan bahsetmedim stres yapmadan yaşanan çarpmalar genel olarak daha yumuşak oluyor ve illaki çoğu kuş bu duruma maruz kalıyor. Ayrıca ben kuşa ortamı tanıma süresi vermeyin dediğimi hatırlamıyorum çarpmaların olası şeyler olduğunu vurguladım. Ön yargılarınızdan kurtulun...
Bence sizin onyarginiz var. Nasil olsa carpacak onyargisi. ? Carpmamasi uzerine neler yapilabilir onu konusuyoruz.
1 hafta 2 hafta kafesin icinde elinize kendinize ve eve alistirdiginiz ve kafesin disina cikardiginiz kus buyuk ihtimal duvara carpma ihtimalini aza indirecektir. Bu sekilde olasi kazalar en aza dusurulur. Soru eve odaya alismis, uzun suredir bakilan kuslarin carpma dusme surtmeleri degil.
Ha ben kusumu dogal bir sekilde duse kalka burnu surterek buyutucem diyorsaniz o baska tabi.?

Oyla 0
Bence sizin onyarginiz var. Nasil olsa carpacak onyargisi. ? Carpmamasi uzerine neler yapilabilir onu konusuyoruz.
1 hafta 2 hafta kafesin icinde elinize kendinize ve eve alistirdiginiz ve kafesin disina cikardiginiz kus buyuk ihtimal duvara carpma ihtimalini aza indirecektir. Bu sekilde olasi kazalar en aza dusurulur. Soru eve odaya alismis, uzun suredir bakilan kuslarin carpma dusme surtmeleri degil.
Ha ben kusumu dogal bir sekilde duse kalka burnu surterek buyutucem diyorsaniz o baska tabi.?
Sizde “büyük ihtimal” diyorsunuz yani netlik yok söylediğiniz şeylerle çelişiyorsunuz. Yukarda söylemem gereken her şeyi söyledim. Tabiki anlayana. İyi forumlar diliyorum ?

Oyla 0
Merhabalar, bende kafes içi eğitimden sonra kuşları çıkarma taraftarıyım hem dışarıda güvencesi oluyoruz hemde etrafı tanıyor, ben kuşunu 2 hafta çıkarmamıştım kafes eğitimi yapıyorduk ve çok şükür herhangi bir duvara çarpma yada dolaba vs çarpma yaşanmadı yani her halükarda çarpıyorlar diye bir şey yok :) evimde yaşayan hiç bir kuşla çarpma sorunu yaşamadık, tabi ki kuşların uçma yetenekleri, kanat tüylerindeki durumlarda bu durumu etkiliyor diye düşünüyorum

Oyla 0
Merhabalar, bende kafes içi eğitimden sonra kuşları çıkarma taraftarıyım hem dışarıda güvencesi oluyoruz hemde etrafı tanıyor, ben kuşunu 2 hafta çıkarmamıştım kafes eğitimi yapıyorduk ve çok şükür herhangi bir duvara çarpma yada dolaba vs çarpma yaşanmadı yani her halükarda çarpıyorlar diye bir şey yok :) evimde yaşayan hiç bir kuşla çarpma sorunu yaşamadık, tabi ki kuşların uçma yetenekleri, kanat tüylerindeki durumlarda bu durumu etkiliyor diye düşünüyorum
Yukarıda da yanlışım varsa düzeltirler demiştim zaten. Ortada kafes içi eğitim vermeden çıkarın diyende yok. Önerilere ve tecrübeyle yapılan bilgilendirmelere açığım. Lakin 10 gün kafesten çıkarmadığım kuşum ve 20 gün ortam tanınması için zaman verilen çift kuşta da duvara çarpma sorunu yaşandı ne yazıkki. Bana kalırsa bu durum kuştan kuşa değişiyor

Son düzenleme:
Oyla 0
Yukarıda da yanlışım varsa düzeltirler demiştim zaten. Önerilere ve tecrübeyle yapılan bilgilendirmelere açığım. Lakin 10 gün kafesten çıkarmadığım kuşum ve 20 gün ortam tanınması için zaman verilen çift kuşta da duvara çarpma sorunu yaşandı ne yazıkki. Bana kalırsa bu durum kuştan kuşa değişiyor
Bencede kuştan kuşa değişiyor her kuşun uçuş yeteneği aynı değil :) iyi forumlar dilerim

Oyla 0
Foruma gecen sene uye oldum. Onlarca makale ve paylasim okudum burada. Maalesef ilk kusum oldu. Keske almadan once burada yazilan bilgileri okusaydim. Rastgele petshop dan kus alinmamasi gerektigini yem kafes secimine kadar dikkat edilmesi gerektigini ogrenmis olurdum. Tecrube ettigim ve gozlemledigim tek konu yeni kusumu alistiriken edindiklerimdi. Ve bu baslik altinda buna yorum yaptim. Yani demem su burada yazilanlari insanlar okuyor. Kafasi karisabilir.
Bu nedenle yeni gelen kusa israrla alisma suresi verilse de verilmese de disari cikarinca duvara carpar kusa baglidir demek yanlistir. Elbette buna ragmen allah korusun kaza olabilir. Ama bu sure bu kaza riskini azaltacaktir. Gerisi insallah ilk ucusu ilk konusu saglam yapar diye beklemek olacaktir.

Oyla 0
Foruma gecen sene uye oldum. Onlarca makale ve paylasim okudum burada. Maalesef ilk kusum oldu. Keske almadan once burada yazilan bilgileri okusaydim. Rastgele petshop dan kus alinmamasi gerektigini yem kafes secimine kadar dikkat edilmesi gerektigini ogrenmis olurdum. Tecrube ettigim ve gozlemledigim tek konu yeni kusumu alistiriken edindiklerimdi. Ve bu baslik altinda buna yorum yaptim. Yani demem su burada yazilanlari insanlar okuyor. Kafasi karisabilir.
Bu nedenle yeni gelen kusa israrla alisma suresi verilse de verilmese de disari cikarinca duvara carpar kusa baglidir demek yanlistir. Elbette buna ragmen allah korusun kaza olabilir. Ama bu sure bu kaza riskini azaltacaktir. Gerisi insallah ilk ucusu ilk konusu saglam yapar diye beklemek olacaktir.
Evet katılıyorum ortama ve bize alışma süreci oluşabilecek ihtimalleri en aza indirger ve hatta yok edebilir...

Oyla 0
Geri