İyi günler , kuzenimin aldıktan sonra bir miktar bakıp , maalesef kuşa alerjisinin olduğunu öğrenip bana bakmam için verdiği güzel mavi bir dişi Muhabbet Kuşum var. Kafesi vs her şeyi var. Kafesi küçük , ileride değiştireceğim. Bugün kafesin'de yanlış seçilmiş plastik tünekleri , tahta tünekler ile değiştirdim ve kare ağızlı suluğu , gaga şeklinde bir suluk ile değiştirdim. Maması normal mama , suyunu da kendi içtiğimiz sudan veriyorum. Bir kaç sorum var ;
1-Kuşumuz çok sessiz kafesinin içinde aynası var ve sürekli ona bakıyor , hiç ötmüyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
2-Sürekli bir el ısırma çabası var fakat parmağıma da çıkıp uzun süre durabiliyor. El ısırmasını nasıl engellerim ?
3-Yem yediğini görüyorum fakat su içtiğini hiç görmedim. Kafes için de fazla dolaşmıyor , sürekli aynasında duruyor.
4.Bir de sürekli tüylerini ısırıyor mu yoksa temizliyor mu anlamadım , sürekli tüylerini gagasıyla kaşıyor ve bazen kanatlarınada da aynı durumu yapıyor.
Bu üç sorumu nasıl çözebilirim ve bu kuşumuzu nereye koymam daha iyi olur. ?
1-Kuşumuz çok sessiz kafesinin içinde aynası var ve sürekli ona bakıyor , hiç ötmüyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
2-Sürekli bir el ısırma çabası var fakat parmağıma da çıkıp uzun süre durabiliyor. El ısırmasını nasıl engellerim ?
3-Yem yediğini görüyorum fakat su içtiğini hiç görmedim. Kafes için de fazla dolaşmıyor , sürekli aynasında duruyor.
4.Bir de sürekli tüylerini ısırıyor mu yoksa temizliyor mu anlamadım , sürekli tüylerini gagasıyla kaşıyor ve bazen kanatlarınada da aynı durumu yapıyor.
Bu üç sorumu nasıl çözebilirim ve bu kuşumuzu nereye koymam daha iyi olur. ?