Yeni bir bebekle herkese merhaba,

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Merhaba uzun aradan sonra bir Sultan Papağını sahiplendik. Kendisi 3 aylık olduğu söylenildi ve biraz uzak yoldan geldi ve klimalardan soğuk yerlerden geçerken korunuldu. Kendisi durgun ve insana pek alışık değil. Pek yemek yemiyor ve su içmiyor. Belki alışamadığı için böyle tavırlar sergiliyor olabilir. Kendisine bu yolda destek olmak için ne yapmam gerekir? Yolda rüzgar yemiş olabilir mi acaba? Arada kafasını sallayıp duruyor.

Ekli dosyalar

• 69DB4F3B-49DD-49AE-AC54-7FA6981FB8BC.jpeg
    69DB4F3B-49DD-49AE-AC54-7FA6981FB8BC.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 17
  • 8BF98E0B-4142-449A-9E88-C71A1B0248CB.jpeg
    8BF98E0B-4142-449A-9E88-C71A1B0248CB.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 17
Biraz kaygılı görünüyor. Muhtemelen yorgunluk ve stres nedenli. Şu aşamada muhabbet kuşu ilk alındığında yapılması gerekenlerle aynı şeyi yapabiliriniz.
Dal darı varsa severek ilgi gösterecektir. Maşallah çok tatlı. Dişi olacak sanki ama henüz belli değil tam

Biraz kaygılı görünüyor. Muhtemelen yorgunluk ve stres nedenli. Şu aşamada muhabbet kuşu ilk alındığında yapılması gerekenlerle aynı şeyi yapabiliriniz.
Dal darı varsa severek ilgi gösterecektir. Maşallah çok tatlı. Dişi olacak sanki ama henüz belli değil tam
Merhaba cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin. Biz erkek diye sahiplenmistik. Benim sultan papagani cinsiyetini ayirt edebilme konusunda pek bir bilgim yok. Merak ettigim icin soruyorum disi olacagini nasil tahmin ettiniz?

Tekrardan merhaba,
Sevgili Sertaç ile 5. Gunumuzu devirdik. Fskat kendisi hala kaygılı görünüyor bu yüzden sultan papağanı sesleri açıyoruz. İşte çalıştığım için pek ilgilenemiyorum kendisiyle. Ve stresli gibi hala. Sizce stresini azaltmak icin ne yapabilirim. Daldarı veriyorum kendisine ve suluğuna b vitamini koyuyorum ( 5 gunde 1 ). Ve su ab kendisi uyukluyor. Hastalik uyuklamasi gibi degil ama yalniz kaldigi icin herhalde uzuluyor anlam veremedim. Diskilarinda bir problem var mi diye bilgilenmek istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Ekli dosyalar

• 56C7D133-D794-4F81-8CF4-6D482BB524AF.jpeg
    56C7D133-D794-4F81-8CF4-6D482BB524AF.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 5
Büyük üretimhanelerden alınmış kuşların tek yaşama alışması biraz daha zor oluyor. Bu tip bir durum varsa normal sayılabilir. Dışkısı maalesef biraz kötü. İlk aşamada bir iç parazit uygulamanızı öneririm. Nilverm ya da sitraks türevi bir ürün ( yeni gelen bir kuş için daima elemenizi öneririm iç ve dış parazit sorununu).

Büyük üretimhanelerden alınmış kuşların tek yaşama alışması biraz daha zor oluyor. Bu tip bir durum varsa normal sayılabilir. Dışkısı maalesef biraz kötü. İlk aşamada bir iç parazit uygulamanızı öneririm. Nilverm ya da sitraks türevi bir ürün ( yeni gelen bir kuş için daima elemenizi öneririm iç ve dış parazit
Merhaba Doğanay Bey cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. evet büyük bir üretimhaneden alındı ve üretimhane çok hijyenik bir üretimhaneydi. dediğiniz ilaçları veterinerden almam gerekiyor sanırım. en kısa zamanda bulup uygulayacağım.

Merhaba Doğanay Bey cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. evet büyük bir üretimhaneden alındı ve üretimhane çok hijyenik bir üretimhaneydi. dediğiniz ilaçları veterinerden almam gerekiyor sanırım. en kısa zamanda bulup uygulayacağım.
Evet. Vilmectin de temin ediniz. Yoksa stronghold da olur

Geri