Yeni bir hikaye yeni sorular/sorunlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flamet

iyikus.com Üyesi
Merhaba yeniden. hatırlarsınız yaklasik bir hafta önce muhabbet kuşumu kaybetmiştim. Bes gün önce bakkala ekmek almaya giderken mahallede petshop açıldığını fark edip bir muhabbet kusuyla eve döndüm :) Vallahi adam erkek dedi ama bence dişi bir kuş sanıyorum. Rengi dönmezse. Umarım erkektir diye aldım. kendisi henüz yavru. Bir kac günde elime alismaya başladı. Fakat bazi sorunları var. Ben mi evhamliyim diye paylaşmak istedim.

Öncelikle kuş vaktini hep aynı tunekte sabit durarak geçiriyor. Nedense üst tunekleri kullanmiyor. Hep alt tuneklerde ya da yerde duruyor. Ama ben ele alistirirkeb üst tuneklere konuyor. Bir müddet sonra yine aşağıya iniyor.

İkinci sorun beş gün oldu daha cik dedigini duymadim. Hic ötmedi.

Belki kucuktur kabuk kiramaz diye kabuksuz yemde koymuştum daha cok onlari yiyor. Buna alistirmak kötü bir sey mi diye de merak ediyorum. Arada kabuklu da yiyor ama daha cok kabuksuzu tercih etmeye basladi.

Son sorum fotograftada goreceksiniz aşağıdaki bazi tüyleri duzensiz duruyor. Bu yavrularda normalmiIMG_20210603_121633.jpg

IMG-20210603-WA0003.jpeg

Öncelikle kuş vaktini hep aynı tunekte sabit durarak geçiriyor. Nedense üst tunekleri kullanmiyor. Hep alt tuneklerde ya da yerde duruyor. Ama ben ele alistirirkeb üst tuneklere konuyor. Bir müddet sonra yine aşağıya iniyor.

İkinci sorun beş gün oldu daha cik dedigini duymadim. Hic ötmedi.

Belki kucuktur kabuk kiramaz diye kabuksuz yemde koymuştum daha cok onlari yiyor. Buna alistirmak kötü bir sey mi diye de merak ediyorum. Arada kabuklu da yiyor ama daha cok kabuksuzu tercih etmeye basladi.

Son sorum fotograftada goreceksiniz aşağıdaki bazi tüyleri duzensiz duruyor. Bu yavrularda normalmi
O tüneği ve konumu sevdiği için hep orada duruyordur

Muhabbet kuşu sesi açın bakalım öter muhtemelen.

Kabuksuz yem çok tavsiye edilmiyor benim bildiğim.

Oyla 0
sağlıklı görünüyor maşallah. Tünek seçimi tamamen kuşun keyfine göre. Erkek gibi görünüyor kuşunuz

Oyla 0
Cinsiyet konusunda kararsız kaldım ama banada erkek gibi geldi.. Ceresini daha yakından atarsanız tecrübeli arkadaşlarda bakarlar.

Hep aynı tünekte durmasında bir behis yok. Eğer halsiz, bitkin veya yorgun değilse... Yerde durma mevzusuna gelecek olursak da bu daha çok karakteristik özelliklerinden kaynaklanıyor. Yani eğer oraya alıştıysa ve benimsediyse orada durmaya devam edecektir. Benzer davranışları yapan bir kuşum vardı. Mevcut kafesini büyütmek o huyundan vazgeçirmeye yetti..

Ötmeme durumu normal. Çok tasvip etmesem de (normal zamanlarda) YouTube’dan kuş sesi açabilirsiniz büyük ihtimalle öter.

Gelelim yem durumuna. Evet daha küçük bir kuş lakin kabuklu darıları kıracak büyüklükte diye düşünüyorum. Kabuksuz yem büyük ihtimalle işine gidiyordur siz iki yemi mix yapıp verebilirsiniz..

Kuyruk tüylerindeki düzensizlik genelde kuşun durduğu tüneğin kafesin arka teline çok yakın olmasından kaynaklanıyor. Kaliteli bir B vit. kullanabilirsiniz.

Oyla 0
Geri