Yeni Kuş ve Sağlık Durumu

Behlül'ün Annesi

iyikus.com Üyesi
Merhabalar,

Küçüklüğümden beri kuş, kedi, köpeklerle büyümüş biriyim. En son 2 yıl önce kuş bakmıştım ama onu 2 hafta içinde hava kesesi paraziti olduğunu düşündüğüm hastalık nedeniyle kaybettim. (Daha yeni sahiplenmiştim, bir üreticiden almıştım, anne altından verdi, çok küçüktü ve iki hafta sonra bir günde fenalaştı, siyah dışkılamaya başladı ve mikostatin vs. hiçbir şey fayda etmedi ve akşamına kaybettik.)

Şimdi yine cesaret edip bana arkadaşlık etsin diye bir mubiş sahiplendim bu geçtiğimiz Şubat ayının sonlarına doğru. O zamandan beri bizimle. Adını da Behlül koyduk :)

Yavru olduğunu düşünüyorum, aldığımda gagasında hala siyahlık vardı ama gözlerindeki gri halkalar da epeydir var. Bileziği koyu pembe renkli. 3 - 5 aylık arası bir kuş olabilir şu an.

Genel olarak keyfi yerinde, konuşma çabalarına vs. başladı. Arada bir videosunu koyduğum hareketi yapıyor, o yüzden de biraz şüphelendim sağlığından açıkçası. Yukarıda bahsetmiş olduğum 2 yıl önceki daha yeni sahiplenmiş olduğum yavru kuşun etkisi bende hala sürdüğü için, aynı şey bu mubişin de başına gelmesin diye, ne olur ne olmaz burada bir paylaşmak istedim. Entrobac ve Hexenbier aldım öncelikle. Herhangi bir şurupla (Triflucan, mikostatin vs.) kür yapmadan önce (belki gerek kalmaz) bağışıklık sistemini oturtmak istedim.

Entrobac ve Hexenbier'i öncelikle kür olarak kullanmak istiyorum, ilk gün Entrobac ve ardından üç gün Hexenbier şeklinde. Uygun mudur acaba? Bu şekilde bir kür yapabilir miyim? Daha sonrasında hastalanmadığı ve ilaç kullanmadığım müddetçe normal dozajında kullanacağım yine haftada bir şeklinde.

Sadece ilk üç gün Entrobac, ardından da üç gün Hexenbier kullanabilir miyim bağışıklık sistemini oturtmak için onu merak ediyorum. Bir de videoyu yorumlayabilirseniz sevinirim. Dışkı fotoğraflarını da koydum. (Henüz Entrobac ya da Hexenbier kullanmaya başlamadım.)

Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-04-05 at 18.07.53 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-05 at 18.07.53 (1).jpeg
    308.8 KB · Görüntüleme: 2
  • WhatsApp Image 2023-04-05 at 18.07.53.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-05 at 18.07.53.jpeg
    236 KB · Görüntüleme: 2
  • WhatsApp Image 2023-04-05 at 18.07.54.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-05 at 18.07.54.jpeg
    302.8 KB · Görüntüleme: 2
Kuşunuz çok minik henüz ve sağlıklı sindirim tam olarak başaramıyor belli ki. Yem karışımınızı %30 en az aspur içerecek şekilde düzenleyiniz ya da king üretici yemi olarak değiştiriniz. Petmarketburada dan alınabilir. Entrobac ve hex. takviye ürünler olduğu için normal programında da kullanabilirsiniz hocam. Peş peşe 3 gün değil de haftaya yayıp 2-3 kez vermeniz daha sağlıklı olur. Ürün eklediğinizde suyu en geç 12 saat sonunda temiz su ile tazeleyiniz.
Kaybınıza da üzüldüm hocam :(

Kuşunuz çok minik henüz ve sağlıklı sindirim tam olarak başaramıyor belli ki. Yem karışımınızı %30 en az aspur içerecek şekilde düzenleyiniz ya da king üretici yemi olarak değiştiriniz. Petmarketburada dan alınabilir. Entrobac ve hex. takviye ürünler olduğu için normal programında da kullanabilirsiniz hocam. Peş peşe 3 gün değil de haftaya yayıp 2-3 kez vermeniz daha sağlıklı olur. Ürün eklediğinizde suyu en geç 12 saat sonunda temiz su ile tazeleyiniz.
Kaybınıza da üzüldüm hocam :(

Cevabınız için teşekkür ederim. Şu an garden mix'in yavru yemini kullanıyorum. Şu mavi olan. Söylemeyi unuttum, kusura bakmayın. İçine de Gold Wings'in şu 300 gramlık aspurundan karıştırdım. 1 haftadır bu şekilde kullanıyoruz.

Capture.PNG

Görseli de bu şekilde oldu. Buzdolabında muhafaza ediyorum.

WhatsApp Image 2023-04-05 at 19.49.11.jpeg

Bitirdiğinde dediğiniz gibi bol aspurlu bir karışım alacağım yine. Aklımda Versele Laga Jo Mannes var.

O zaman dediğiniz gibi şimdilik bu hafta, yayarak 2 gün entrobac 2 gün Hexenbier kullanayım. Bu durum düzelene kadar bu şekilde devam etmeli miyim, yoksa haftaya 1 gün entrobac bir gün hexenbier mi olsun? Yanlarına Mutavit de aldım, onu da vericem bir gün.

Son düzenleme:
Geri