Yeni kuşum çok sessiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sena Nur E.

iyikus.com Üyesi
Selam herkese. Çiko'yu daha dün sahiplendim. Fakat eve gelene kadar metrobüs+metro+araba derken sefaköyden sancaktepeye kadar uzun bir yolculuk yaptık. Şu an inanılmaz sakin, olduğu yerde saatlerce kalıyor, hiç ötmüyor. kuş sesi açıp denedim ona tepki veriyor neyse ki, sesini duyabildim :) biraz endişelenmeye başladım. çok az yemek yiyor, su içerken de görmedim. bunların dışında inanılmaz uysal, dokunmama müsaade ediyor ısırmıyor. umarım eve alışma sürecidir. sizce başka bir sebebi olabilir mi?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-11-20 at 9.08.12 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-20 at 9.08.12 PM.jpeg
    284.4 KB · Görüntüleme: 11
Selam herkese. Çiko'yu daha dün sahiplendim. Fakat eve gelene kadar metrobüs+metro+araba derken sefaköyden sancaktepeye kadar uzun bir yolculuk yaptık. Şu an inanılmaz sakin, olduğu yerde saatlerce kalıyor, hiç ötmüyor. kuş sesi açıp denedim ona tepki veriyor neyse ki, sesini duyabildim :) biraz endişelenmeye başladım. çok az yemek yiyor, su içerken de görmedim. bunların dışında inanılmaz uysal, dokunmama müsaade ediyor ısırmıyor. umarım eve alışma sürecidir. sizce başka bir sebebi olabilir mi?
3.gün biz de aynı durumdayız.Daha ilk kez bugün öttü hatta.Alışma sürecindeler büyük ihtimalle.

3.gün biz de aynı durumdayız.Daha ilk kez bugün öttü hatta.Alışma sürecindeler büyük ihtimalle.
çok üzülüyorum ama ya daha önceki kuşlarımda bunu yaşamamıştım hiç, umarım hasta falan olmamıştır. ben çok tedbirli getirdim dün taşıma çantasına falan koydum soğuktan da etkilenmedi.

çok üzülüyorum ama ya daha önceki kuşlarımda bunu yaşamamıştım hiç, umarım hasta falan olmamıştır. ben çok tedbirli getirdim dün taşıma çantasına falan koydum soğuktan da etkilenmedi.
Bi sorun yoktur bence.Benimkide iki gün tüneğe yapışmış gibi hiç kıpırdamadı.Çok az yedi.Şimdi akşama doğru biraz hareketlendi.

Merhaba kuşunuz alışma sürecinde Merak etmeyin zamanla canlanacak 😊
Kuşunuz yavru değil ama uysal olması çok iyi bir durum yeni kuşunuz hayırlı olsun

uzun süre oldu ve hala bize alışmış değil tam olarak. yem ve darı harici şeylerin de tadına bile bakmıyor. mandalina, elma, maydonoz ve salatalık verdim ASLA yanaşmıyor. çıkarmayı çok istiyorum artık kafesinden ama henüz elime bile gelmiyor. ne önerirsiniz bu süreci hızlandırmak adına.

uzun süre oldu ve hala bize alışmış değil tam olarak. yem ve darı harici şeylerin de tadına bile bakmıyor. mandalina, elma, maydonoz ve salatalık verdim ASLA yanaşmıyor. çıkarmayı çok istiyorum artık kafesinden ama henüz elime bile gelmiyor. ne önerirsiniz bu süreci hızlandırmak adına.
Aslında bir durum var. Kafes dışına çıkartmadığınız için bunu bir avantaja çevirebilirsiniz. Size ilgi gösterirse eğer kafes dışına çıkabileceğini anlaması lazım. Yulaf çok seviyorlar ödül yemi olarak, bu denenebilir. Telefonla evcil bir kuşun (akıllı_kuş gibi instagram profilleri) videosu izletilip ilgisi çekilebilir. Bu sırada size ve telefona yaklaşacaktır. Kısacası kandırmak gerekiyor :D

Aslında bir durum var. Kafes dışına çıkartmadığınız için bunu bir avantaja çevirebilirsiniz. Size ilgi gösterirse eğer kafes dışına çıkabileceğini anlaması lazım. Yulaf çok seviyorlar ödül yemi olarak, bu denenebilir. Telefonla evcil bir kuşun (akıllı_kuş gibi instagram profilleri) videosu izletilip ilgisi çekilebilir. Bu sırada size ve telefona yaklaşacaktır. Kısacası kandırmak ge

Aslında bir durum var. Kafes dışına çıkartmadığınız için bunu bir avantaja çevirebilirsiniz. Size ilgi gösterirse eğer kafes dışına çıkabileceğini anlaması lazım. Yulaf çok seviyorlar ödül yemi olarak, bu denenebilir. Telefonla evcil bir kuşun (akıllı_kuş gibi instagram profilleri) videosu izletilip ilgisi çekilebilir. Bu sırada size ve telefona yaklaşacaktır. Kısacası kandırmak gerekiyor :D
:D denedim, telefona da yaklaşmaya tam cesaret edemiyor. biraz daha deneyip güncelleyeceğim

Çiko biraz hapşırıyor.
Elimde ilaç olmadığından dolayı suyuna birkaç damla limon damlattım. hemen ilaç kullanmak istemiyorum.
Başka öneriniz var mı?
dışkısı normal gayet bana göre ama netleştirmek açısından onu da paylaşıyorum. dışkı
Yani diğer kuşlarımdan alışık olduğum kadarıyla çok küçük dışkısı ama normaldir herhalde.

Çiko biraz hapşırıyor.
Elimde ilaç olmadığından dolayı suyuna birkaç damla limon damlattım. hemen ilaç kullanmak istemiyorum.
Başka öneriniz var mı?
dışkısı normal gayet bana göre ama netleştirmek açısından onu da paylaşıyorum. dışkı
Yani diğer kuşlarımdan alışık olduğum kadarıyla çok küçük dışkısı ama normaldir herhalde.
Dışkılar normal görünüyor.Hapşırması içinse ortam ısısı düşükse onu ayarlayabilirsiniz.Bu gibi durumlarda ben kekik,ekinezya çayı,multivitamin falan veriyordum.Ufak bir üşütmeyse hemen toparlanıyor zaten.

burnunda böyle bir yara olmuş, tüneğe burnunu sürterken de gördüm birkaç kere, kuyruğu da titriyor hasta olduğuna eminim artık. multivitamin ekledim suyuna ve yumurta maması verdim ama mamaya bi yanaştı kokladı sonra hiç yemedi. evin sıcaklığı da 28 derece şu an gayet iyi. civarda kuşlara bakan bir veterinerde yok ne yazık ki. ne yapmamı önerirsiniz başka? IMG_9101.jpeg

burnunda böyle bir yara olmuş, tüneğe burnunu sürterken de gördüm birkaç kere, kuyruğu da titriyor hasta olduğuna eminim artık. multivitamin ekledim suyuna ve yumurta maması verdim ama mamaya bi yanaştı kokladı sonra hiç yemedi. evin sıcaklığı da 28 derece şu an gayet iyi. civarda kuşlara bakan bir veterinerde yok ne yazık ki. ne yapmamı önerirsiniz başka? Ekli dosyayı görüntüle 30549
Duruşu iyi gibi aslında.Dışkıda ya da genel durumunda bozulma,solunumda sıkıntı-ses,anormal ağız açıp kapama,sık hapşırma gibi belirtiler yoksa ilaçlık bir durum yoktur diye düşünüyorum.

Evet gagasını zedelemiş biraz.Bizimki de çok sürtüyor tünellere.Muhtemelen o yüzdendir.

Ben de anlayamadım henüz,sağı solu belli değil🙃 Elimden yem yiyor arada,kendini de sevdiriyor.Az sonra tekrar elimi uzatıyorum bu kez kendini oradan oraya atıyor 🤦🏻 İlk defa görmüş gibi stres yapıyor..
bende de durum çok benzer😅 bugün dışarı çıktı 2. kez ama hala konacak yer bulamıyor korkuyor, gerçekten çözemedim bu kuşu…. hatta birkaç gece kafesin tellerine tutunarak uyuduğunu gördüm, yanılmıyorsam güvensiz hissettiklerinde böyle yapıyorlar :( anlamadım ki daha ben ne yapayım😂

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri