Yeni kuşum çok sessiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sena Nur EVİRGEN

iyikus.com Üyesi
Selam herkese. Çiko'yu daha dün sahiplendim. Fakat eve gelene kadar metrobüs+metro+araba derken sefaköyden sancaktepeye kadar uzun bir yolculuk yaptık. Şu an inanılmaz sakin, olduğu yerde saatlerce kalıyor, hiç ötmüyor. kuş sesi açıp denedim ona tepki veriyor neyse ki, sesini duyabildim :) biraz endişelenmeye başladım. çok az yemek yiyor, su içerken de görmedim. bunların dışında inanılmaz uysal, dokunmama müsaade ediyor ısırmıyor. umarım eve alışma sürecidir. sizce başka bir sebebi olabilir mi?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-11-20 at 9.08.12 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-20 at 9.08.12 PM.jpeg
    284.4 KB · Görüntüleme: 11
bende de durum çok benzer😅 bugün dışarı çıktı 2. kez ama hala konacak yer bulamıyor korkuyor, gerçekten çözemedim bu kuşu…. hatta birkaç gece kafesin tellerine tutunarak uyuduğunu gördüm, yanılmıyorsam güvensiz hissettiklerinde böyle yapıyorlar :( anlamadım ki daha ben ne yapayım😂
Kuşunuz için hazırlığıniz mama nasıldı
Her kuş canı isteyince kafes teline yapışıyor bir buçuk yaşında elime doğmuş kuşum var Mesela bana alışık asla ısırmaz güvende olduğunu bilir ama bir bakıyorum kafes teline yapışmış duruyor 😃
Zamanla sizde oda daha tecrübeli olacaksınız buna eminim

Kuşunuz için hazırlığıniz mama nasıldı
Her kuş canı isteyince kafes teline yapışıyor bir buçuk yaşında elime doğmuş kuşum var Mesela bana alışık asla ısırmaz güvende olduğunu bilir ama bir bakıyorum kafes teline yapışmış duruyor 😃
Zamanla sizde oda daha tecrübeli olacaksınız buna eminim
yumurta+cicibebe çok az ve havuç böyle yapıyordum diğer kuşlarıma onlar çok severek yiyor :D bu pek şahsına münhasır. umarım dediğiniz gibi olur🥲

bende de durum çok benzer😅 bugün dışarı çıktı 2. kez ama hala konacak yer bulamıyor korkuyor, gerçekten çözemedim bu kuşu…. hatta birkaç gece kafesin tellerine tutunarak uyuduğunu gördüm, yanılmıyorsam güvensiz hissettiklerinde böyle yapıyorlar :( anlamadım ki daha ben ne yapayım😂
Bizde de aynı,Allahtan artık duvarlara falan çarpmıyor.Parmağımda dururken birden coşup bağıra bağıra kaçıyor.Hayır ne yapıyorum sanki anlamadım :) Evet bu da tellere çıkıyor ilk ışığı kapattığımda.Ama sonra geri iniyor kafeste biraz gezip 🤦🏻‍♀️ 1 ay olacak neredeyse çok zor alışıyor 🫤

yumurta+cicibebe çok az ve havuç böyle yapıyordum diğer kuşlarıma onlar çok severek yiyor :D bu pek şahsına münhasır. umarım dediğiniz gibi olur🥲
Cici bebe tercih etmeyin
Yumurta sarısı az olacak şekilde çiğ susam ve rendelenmiş havuç verirseniz suyunu sıkın bu arada bir çimdik tarçın da ekleyin az olacak şekilde de yeşillik koyun bu şekilde daha çok sever ve daha sağlıklı olur takviye olarak ne kullanıyorsunuz

Cici bebe tercih etmeyin
Yumurta sarısı az olacak şekilde çiğ susam ve rendelenmiş havuç verirseniz suyunu sıkın bu arada bir çimdik tarçın da ekleyin az olacak şekilde de yeşillik koyun bu şekilde daha çok sever ve daha sağlıklı olur takviye olarak ne kullanıyorsunuz
harika, bir de öyle deneyeyim teşekkürler☺️ gold wings’in multivitaminini kullanıyorum, zaten dediğim gibi öyle meyve sebzeye hiç yanaşmıyor

yeni bir başlık mı açmalıyım emin olamadım fakat sabrımın tükendiği noktada artık destek isteme zamanı geldi sanırım. bu başlıkta bahsettiğim kuşum HALA alışamadı bana. elime falan geliyor ama asla sabit bir şekilde kalmıyor. elim kafesin içine girdiğinde bir tünekten diğerine atlayıp zıplıyor bu sırada elim ortada olduğu için elime de konuyor. aklı fikri açtığım kapıdan dışarı çıkmak. kitaplıkta kendine bir yer buldu, dışarı çıkar çıkmaz oraya gidiyor o kadar mutlu ki orada şarkılar türküler.... ama yanına yaklaşınca hemen pır elime gelsin diye elimi uzatınca hemen pır. kafese kendi girmek isteyince giriyor, o da artık kapısını kapatayım diye yaklaşınca anlıyor yine çıkıyor kafesten. köşe kapmaca oynuyoruz evin içinde. dışarı çıktığında elime gelsin bizimle iletişimde olsun istiyorum ama asla yanaşmıyor. kafesin içindeyken de bi yöntem geliştirdi, elimi yaklaştırır yaklaştırmak kafesin altına atlıyor hemen :D ya gerçekten sabır sınavı bir kuş ne yapacağımı bilemedim. burada yazılan ele alıştırma, güven kazanma forumlarını okudum uyguladım ama başarılı olamıyorum. başka bir yöntemi var mıdır bunun desteklerinizi rica ediyorum....

Aslında yol kat etmiş ancak o kuş bence ele gelmeyecek. Benim de böyle bir kuşum vardı, başka bir yavru kuşla kandırdım. O elimde diye gelmeye başlamıştı. Sonra öğrendi :)
Önermiyorum ancak kimi zaman bazı tüylerinin tımar edilmesi sonucu eğitime zorlanabilir. Önermiyorum, yöntem sorduğunuz için yazdım.
Bir gerçekte şu ki bazı kuşlar evcilleşmeye dirençli oluyor. Yabani kalıyorlar ne yaparsanız yapın. Karakter meselesi

Aslında yol kat etmiş ancak o kuş bence ele gelmeyecek. Benim de böyle bir kuşum vardı, başka bir yavru kuşla kandırdım. O elimde diye gelmeye başlamıştı. Sonra öğrendi :)
Önermiyorum ancak kimi zaman bazı tüylerinin tımar edilmesi sonucu eğitime zorlanabilir. Önermiyorum, yöntem sorduğunuz için yazdım.
Bir gerçekte şu ki bazı kuşlar evcilleşmeye dirençli oluyor. Yabani kalıyorlar ne yaparsanız yapın. Karakter meselesi
hoaydaağ🤣 umarım tersi olur da elimizden, kafamızdan inmez. karakteri buysa da yapacak bir şey yok sağlıklı ve mutlu olması kafi…. ama yine de pes etmeyeceğim😅

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri