Yeni kuşum hasta mı? Yardım lütfen

Beyza132

iyikus.com Üyesi
Merhaba yaklaşık 1.5-2 hafta kadar önce yeni kuşumuz geldi geldiğinden beri sanki bebek mırıldanması gibi ses çıkarıyordu ama az önce yanına gittiğimde kuyruğunun sallandığını fark ettim biraz izledim birden hırıltılı nefes alır gibi burnunda mukus falan olabilir mi duymadığım sesler çıkartmaya başladı bu sesler normal mi korkuyorum bir hastalığı olabilir mi şuan diğer kuşumla aynı kafeste uyuyorlar videoyu yükleyemedim YouTube attım linkte

IMG_2101.webpKafeste böyle bir dışkı gördüm diğer dışkılardan farklı görünümde hangisine ait bilmiyorum

*diğer kuşum dışkıladı anormal gözükmüyor videodaki dışkılamadı henüz karşılaştıramadım

Son düzenleme:
Bu ürünleri kullanıyorum bugün farklı olarak maydanoz sapı kemirdiler biraz, kızıl dal darı yediler azıcık gerisi her zaman olduğu gibiydi ilk yiyişi de değil bunlardan, hatta 2. Defa kendi kendine gelip benimle temas kurdu bugün ve top oynadık gayet mutlu keyifliydi

Ekli dosyalar

• IMG_2107.webp
    IMG_2107.webp
    44.3 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_2091.webp
    IMG_2091.webp
    104.3 KB · Görüntüleme: 5
Evet üşütmüş ve burun delikleri dolmuş gibi. Ortam ısısını sabitleyip bir kaç derece arttırınız öncelikle. Üst solunum yolu problemi için ilaç başlanabilir.

Evet üşütmüş ve burun delikleri dolmuş gibi. Ortam ısısını sabitleyip bir kaç derece arttırınız öncelikle. Üst solunum yolu problemi için ilaç başlanabilir.
Ortam sıcak normale göre hatta evde terliyoruz desek yeridir termometrem yok ama gece yine üstüne örtü örtüyorum kafesin ne olur ne olmaz diye hava durumu belli olmuyor İstanbul’da malum, fazla pencere açıp ceyran yaptırmıyorum sadece 1-2 saat bulundukları odayı havalandırıyorum gün içinde nasıl üşüttü ki 😢 nasıl bir ilaç temin etmeliyim isim olarak verebilir misiniz çok hakim değilim ilk defa başıma geliyor hayati tehlike var mıdır ? dağ kekiğim var bugün geldi solunum yolu için faydalıymış daha başlamadım ondan versem fayda sağlar mı bir de kafesi ayırmalı mıyım

Geri