Yeni kuşum hasta mı? Yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beyza132
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyza132

iyikus.com Üyesi
Merhaba yaklaşık 1.5-2 hafta kadar önce yeni kuşumuz geldi geldiğinden beri sanki bebek mırıldanması gibi ses çıkarıyordu ama az önce yanına gittiğimde kuyruğunun sallandığını fark ettim biraz izledim birden hırıltılı nefes alır gibi burnunda mukus falan olabilir mi duymadığım sesler çıkartmaya başladı bu sesler normal mi korkuyorum bir hastalığı olabilir mi şuan diğer kuşumla aynı kafeste uyuyorlar videoyu yükleyemedim YouTube attım linkte

Size önerim eczaneden eczaneden %2 lik iyot damla alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde başlayıp 6 saatte bir yeni iyotlu su hazıtlayıp vermenizdir 2 gün. Gelişmelere göre yol çizeriz.

Fagel Orni genellikle yem premiksi, yem katkısı veya destek ürünü olarak satılır. Yani veteriner ilaçları gibi ruhsatlandırılmış bir antibiyotik veya tedavi edici ilaç statüsünde değildir. Solunum yolu problemi yaşayan kuşlarda rahatlatıcı etkisi olacaktır. Ayrıca bahsedilen doksisiklin etken maddeli bir ilaç mutlaka alınmalı.

Fagel Orni genellikle yem premiksi, yem katkısı veya destek ürünü olarak satılır. Yani veteriner ilaçları gibi ruhsatlandırılmış bir antibiyotik veya tedavi edici ilaç statüsünde değildir. Solunum yolu problemi yaşayan kuşlarda rahatlatıcı etkisi olacaktır. Ayrıca bahsedilen doksisiklin etken maddeli bir ilaç mutlaka alınmalı.
Evet bende bugün baktım antibiyotik bie ürün değilmiş. neanderthalensis hocam solunum yolu enfeksiyonunda kullanıp olumlu sonuç aldım deyince antibiyotiktir diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Sadece semptom azaltabilecek bir ürün tedavi için değil de tedaviye destek için kullanılabilir belki.

Geri