Yeni kuşum hasta mı? Yardım lütfen

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzakct
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beyzakct

iyikus.com Üyesi
Katılım
18 Nis 2026
Mesajlar
33
Yaş
27
Konum
İstanbul
Merhaba yaklaşık 1.5-2 hafta kadar önce yeni kuşumuz geldi geldiğinden beri sanki bebek mırıldanması gibi ses çıkarıyordu ama az önce yanına gittiğimde kuyruğunun sallandığını fark ettim biraz izledim birden hırıltılı nefes alır gibi burnunda mukus falan olabilir mi duymadığım sesler çıkartmaya başladı bu sesler normal mi korkuyorum bir hastalığı olabilir mi şuan diğer kuşumla aynı kafeste uyuyorlar videoyu yükleyemedim YouTube attım linkte

 
Kendi gözlemimizi neden yazmadınız ? Gelişme var mı yok mu ?
Yazdığınızdan yarına kadar gözlemlemem gerektiğini anlamıştım yanlış anladım o yüzden cevap vermedim. Özellikle uyuyup uyandığında ve gece vakitleri çok sık tıkanıyor yanına gidince hep bu sesleri duyuyordum gün içinde sürekli bu halde olmuyor ama.

Yanına gittiğimde uyandı ve hiç nefes sesi hırıltı bile yoktu sadece kuyruk sallanıyordu düzeliyor diye düşündüm (ilk video) yarım saat daha izledim birden yine nüksetti sanki atak gibi başladı sürekli bu şekilde değil ama yine kötü oldu. bir düzeliyor bir kötüleşiyor şuan yine düzeldi yani ilk videodaki gibi. tıktık sesi sürekli biçimde yok kötüleşince oluyor.

Eskiye göre daha iyi görünüyor ama geçmiş gitmiş değil ne yazık ki tıkanma sıklığı azaldı bir nebze o yüzden Orni ve iyottan sonra %20 daha iyi diyebilirim belki.. ama yanına her gittiğimde gece öyle ya da böyle tıkanıyordu iyot verdiğim gün tıkanmadığı halini gördüm tesadüf mü bilemem ama dikkatimi çok çekti. Az da olsa bir gelişme görüyorum yani 1 gün daha iyot devam edeceğim.

İlk bahsettiğim hali

Yarım saat sonraki hali
 
Son düzenleme:
Tamam iyota bir gün daha devam edin o zaman. Gelişmelere göre tedavi başlar veya başlamayız.. Ama düzelme var gibi gözledim videoları karşılaştırınca. Tabi siz sürekli yanında olduğunuz için daha iyi gözlersiniz..
 
Son düzenleme:
Tamam iyota bir gün daha devam edin o zaman. Gelişmelere göre tedavi başlar veya başlamayız.. Ama bende düzelme var gibi gözledim videoları karşılaştırınca. Tabi siz sürekli yanında olduğunuz için daha iyi gözlersiniz tabiki..
Şuan daha iyi durumda gün içinde kabarık durmuyor biraz dışarı da çıktı iyi geldi şimdi keyifle gıcırdıyor 🥰 kuyruğu aynı aşağı yukarı gidiyor, tıkanma durumu eskisi kadar sık değil dediğim gibi ama yine de devam ediyor.
 
İlaç kullanım sürecinde Bt amin forte 2 gün verilmesi hoş olur. Normal zamanlarda tek güne düşürebileceği gibi 2 günde kullanımı uygun olacaktır. Yarım dolu suluğa 10-15 damla yeterli.

Gervit içinse haftada 1 kez sadece verilmesi yeterli. 50 ml suluğa 5-7 damla arası yeterli oluyor (firma önerisi).
Probiyotik de haftada 1 gün, tüy döneminde ise 2 gün vermekte yarar var. 50 ml suya en az 5-7 damla eklemelisiniz (firma önerisi).
Sedochol de 10 günde 1 kez verilebilir özel bir durum yoksa.

Ben olsam normal bir zamanda alttaki gibi bir uygulamayla giderim.
Pazartesi, Gervit-v (gün içinde en az 2 kez tazelenmeli)
Salı, temiz su
Çarşamba, temiz su
Perşembe, probiyotik
Cuma, temiz su
Cumartesi, Btamin forte, Sedchol ile birlikte aynı günde de verilebilir. Ayrı olarak vermeyi düşünürseniz bt amin forte ile dönüşümlü yer değiştirebilir haftalık programınızda yahut sabah bt amin forte verildi ise öğleden sonra sedochol e dönebilirsiniz.
Pazar, temiz su,
Mesajınızı baz alarak normal süreç için şu şekilde uyarladım (100ml suluk için) nasıl oldu sizce?

Pazartesi 12.00 - Bt Amin Forte 15 damla
Salı 12.00 - Temiz su
Çarşamba 12.00 - Kanatlı oil prozim plus probiyotik 10 damla.
Perşembe 12.00 - Temiz su
Cuma 12.00 - Bt Amin Forte 15 damla/Sedochol 10 damla.
Cumartesi 12.00 - Temiz su
Pazar 12.00/00-00 - Gerwit-w 10 damla. (gün içinde 2 kez tazelenmeli)
 
Bir deneyimleyin, kuş genel olarak bu uygulamadan memnun olursa devam edersiniz :)
Yaz aylarında temiz içme suyu daha sık verilmesi olumlu olacaktır. Programınız iyi gibi görünüyor
 
Geri
Üst