Yeni Sultan Papaganım

Oğuzhan G

iyikus.com Üyesi
Merhabalar 3 gün önce bir pet shoptan erkek diye sultan papağanımı aldım güzelce odama askısıyla birlikte koydum hep yanımda duruyor onunla konusuyorum fakat ilk gün kafes içinde cok otup kanat cırpmasına aldanarak kafesini açtım ve evin içinde uçtu fakat asla kafese girmedi sonra acıktı yeme gitmeye calıstı fakat yine kafese girmedi dışarıdan yemliğe ulaşmaya calıstı en son kendim tutup koymaya çalıştım. şimdi iki gündür cıkarmıyorum fakat bu sabah böyle ötmeye başladı bunlar çığlık mı yoksa alıştığından mı ötüyor yardımcı olursanız sevinirim
https://youtu.be/BAR_3WLSZSc

Bana dikkat çekme çabası gibi geldi. Bu şekilde örttüklerinde anlatmaya çalıştıkları bir şey var demektir. İnşallah alışkanlık olmaz ? şöyle ki kuşu çıkarttığım da geri kafesine sokamıyorum diye dışarı çıkartmamak bebeğe haksızlık olur. Kendinize kısa sürede alıştırmaya bakın özellikle elinizden korkmasın. Sonrasında kafese sokmanın bi yolunu bulmalısınız. Örneğin yemi ya da sevdiği oyuncaklarla onu kandırmak gibi. Ben kafese sokmak için aynayı kullanıyorum

Bana dikkat çekme çabası gibi geldi. Bu şekilde örttüklerinde anlatmaya çalıştıkları bir şey var demektir. İnşallah alışkanlık olmaz ? şöyle ki kuşu çıkarttığım da geri kafesine sokamıyorum diye dışarı çıkartmamak bebeğe haksızlık olur. Kendinize kısa sürede alıştırmaya bakın özellikle elinizden korkmasın. Sonrasında kafese sokmanın bi yolunu bulmalısınız. Örneğin yemi ya da sevdiği oyuncaklarla onu kandırmak gibi. Ben kafese sokmak için aynayı kullanıyorum
Merhaba daha yeni olduğu için hiç oyuncağı yok ayrıca elimden de cok korkuyor suyunu bile değiştirmeye kalktıgımda kafesin içinde ordan oraya ucuyor deliye donuyor. kafes düzeni doğru mu onu bile bilmiyorum cunku asla elletmiyor. kendime alıştırırsam tabiki dışarı cıkaracağım onu uçması ve bana dost olması için aldım. şimdilik bir oyuncağını veya sevdiği bir şeyi bilmiyorum ama önerilerinize açığım

bana da öyle gelmişti petshopda büyüğünü alayım dediğimde satıcı bu yeterli uzun süre dedi bilmiyorum kafesi olcup atayım,ideal kafes ölçüleri nedir?
Bana göre ideal kafes ölçüsü kuşun rahat hareket etmesi, ( mesela tünekteyken kuyruğu sağa sola değmemeli)
gözlemlersiniz rahatsa sorun yok demektir.bana öyle geldi yanlış anlamayın.

Bana göre ideal kafes ölçüsü kuşun rahat hareket etmesi, ( mesela tünekteyken kuyruğu sağa sola değmemeli)
gözlemlersiniz rahatsa sorun yok demektir.bana öyle geldi yanlış anlamayın.
Tünekteyken kuyrugu genelde değmiyor fakat yine de tüneklerin konumundan şüpheliyim bir fotoğraf attım moderatör onayı bekliyor tüneklerin ve yemliklerin daha yukarda olması gibi falan bi durum varsa yardımlarınızı beklerim

Merhaba kafesi muhabbet kuşları için ideal ama bir sultan papağanı için çok küçük öncelikle çünkü kafes içinde rahatlıkla kanatlarını açabilmeli , ben 60*35*40 ızgaralı üretim kafesi kullanıyorum baya geniş ve rahat olduğu için fiyatları da uygun tünekleri de biraz ince geldi ballı kraker yasak genel olarak çünkü içinde jelatin var dikkatimi çekti söyleyeyim dedm ?

Son düzenleme:
Merhaba, güzel bir kafes ancak sultanlar için küçük. Şimdilik yenileme şansınız yok ise önerim sadece 2 tünek kullanınız ve pozisyonları üstüne kaka yaptığı tünek yönünde bir yukarıda biri de aşağıda kalmalı.

Oyuncak olarak sultan papağanları çiğneyebileceği gagalayabileceği şeyleri çok seviyor lifli oyuncaklar vs

Benim sultan papağananım bu iki oyuncağını çok seviyor fikir olması açısından bırakıyorum

Bende aynı şeyi düşündüm ama arkadaş yanlış anlar ilk mesajdan söylemim diye sonraya ertelemiştim siz söylemişsiniz
Bence yanlış anlayacak bişey yok burada herkes birbirinden bişeyler öğreniyor,ben şahsen medikal şeylere pek karışmıyorum sadece takipteyim.
Bizimkisi nacizane tavsiye.

Merhaba, güzel bir kafes ancak sultanlar için küçük. Şimdilik yenileme şansınız yok ise önerim sadece 2 tünek kullanınız ve pozisyonları üstüne kaka yaptığı tünek yönünde bir yukarıda biri de aşağıda kalmalı.
Şu an yenileme şansım yok hem maddi olarak hem de kuş bana güvenmediği için yeni kafesine sokarken de güvenini zedelerim diye düşünüyorum 1 hafta sonra daha büyük bir kafese geçerim inşallah.
Merhaba kafesi muhabbet kuşları için ideal ama bir sultan papağanı için çok küçük öncelikle çünkü kafes içinde rahatlıkla kanatlarını açabilmeli , ben 60*35*40 ızgaralı üretim kafesi kullanıyorum baya geniş ve rahat olduğu için fiyatları da uygun tünekleri de biraz ince geldi ballı kraker yasak genel olarak çünkü içinde jelatin var dikkatimi çekti söyleyeyim dedm ?
Bir sonraki kafesi sizin önerdiğiniz ölçülerde almaya dikkat edicem bir de eğer elimi kafesin içine sokarsam ballo krakeri de alıcam, zaten yemiyor da :)
Oyuncak olarak sultan papağanları çiğneyebileceği gagalayabileceği şeyleri çok seviyor lifli oyuncaklar vs

Benim sultan papağananım bu iki oyuncağını çok seviyor fikir olması açısından bırakıyorum
Oyuncaklar için teşekkür ederim bunları da yeni kafesle birlikte sipariş edeyim.
Tüm öneriler için teşekkürler.

Tekrardan merhaba bi sorum olucak. Kuşum erkek midir acaba? Şu an ötüyor fakat melodili ötmüyor hep tek ses ötüyor alıştığında mı farklı ötmeye başlayacak
Birçok anlama yöntemi var kanat tüylerindeki desen ötüş biçimi vs ama zaten siz öğretmeden melodili ötmez yani ıslık çeşitli melodiler Ya da kelimeler kendiniz öğreteceksiniz ve çok yeni zaten güvenini kazanmanız lazım

Şu an yenileme şansım yok hem maddi olarak hem de kuş bana güvenmediği için yeni kafesine sokarken de güvenini zedelerim diye düşünüyorum 1 hafta sonra daha büyük bir kafese geçerim inşallah.

Bir sonraki kafesi sizin önerdiğiniz ölçülerde almaya dikkat edicem bir de eğer elimi kafesin içine sokarsam ballo krakeri de alıcam, zaten yemiyor da :)

Oyuncaklar için teşekkür ederim bunları da yeni kafesle birlikte sipariş edeyim.
Tüm öneriler için teşekkürler.
Benim dediğim kafesi sipariş etmeden önce internetten bakın asmaya uygun bir kafes değil sizin tarzdaki kafeslerin baya büyükleri var fakat çok pahalı ben o yüzden üretim kafesi tercih etmiştim rica ederim ?

Benim dediğim kafesi sipariş etmeden önce internetten bakın asmaya uygun bir kafes değil sizin tarzdaki kafeslerin baya büyükleri var fakat çok pahalı ben o yüzden üretim kafesi tercih etmiştim rica ederim ?
aldığım petshop değil fakat başka bi petshopta yatay asmaya uygun büyük bi kafes bulmustum uygun fiyata olmadı ona bakayım

Birçok anlama yöntemi var kanat tüylerindeki desen ötüş biçimi vs ama zaten siz öğretmeden melodili ötmez yani ıslık çeşitli melodiler Ya da kelimeler kendiniz öğreteceksiniz ve çok yeni zaten güvenini kazanmanız lazım
anladım o zaman öğretmeye calısayım güvenini kazanmaya calısırken

Geri