Yeşil Dışkıların Arasında Kızıl Dışkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Bu sabah kuşumun yeşil dışkıları arasında 1 tane kızıl dışkı tespit ettim. Diğerleri normal durumdayken, bunun rengi neden böyle?

IMG_20220425_131610.jpg

@Doğanay Y.

Bu dışkıların hiçbiri normal değilki. Sizin dışkıyla ilgili bir kaç konunuz daha vardı sanırım. Herhangi bir ilaç kullandınızmı? Acil bir durum olmadıkça ben ilaç önermiyorum. Size tavsiyem dışkıları tahlile göndermeniz yönünde olucak..

Bu dışkıların hiçbiri normal değilki. Sizin dışkıyla ilgili bir kaç konunuz daha vardı sanırım. Herhangi bir ilaç kullandınızmı? Acil bir durum olmadıkça ben ilaç önermiyorum. Size tavsiyem dışkıları tahlile göndermeniz yönünde olucak..
İlaç kullanmadım. Kötü mü duruyor dışkı? Ne gibi bir sorun olabilir?

Bir de ufak bir kuyruk titremesi var. Her zaman yapmıyor ama.

Son düzenleme:
İlaç kullanmadım. Kötü mü duruyor dışkı? Ne gibi bir sorun olabilir?

Bir de ufak bir kuyruk titremesi var. Her zaman yapmıyor ama.

Evet dışkılar kötü imkanınız varsa istanbulvete götürüp kontrol ettirin..

Dışkılar bence aşırı bozuk sayılmaz ancak kanlı dışkı genelde havuç pancar yediyse bu halde gelmiş olabilir. Yahut sindirim kaynaklı gerçekleşen bir problemin göstergesi olabilir.
* Kanlı dışkı, sindirim sisteminde hafif iç kanamaya işaret. Bu böbrek hastalığının bir belirtisi olabildiği gibi, aynı zamanda kurşun zehirlenmesi sonucu da görülmektedir

Dışkılar bence aşırı bozuk sayılmaz ancak kanlı dışkı genelde havuç pancar yediyse bu halde gelmiş olabilir. Yahut sindirim kaynaklı gerçekleşen bir problemin göstergesi olabilir.
* Kanlı dışkı, sindirim sisteminde hafif iç kanamaya işaret. Bu böbrek hastalığının bir belirtisi olabildiği gibi, aynı zamanda kurşun zehirlenmesi sonucu da görülmektedir
Hocam 1 tanesi oldu öyle sadece. Daha sonra olmadı. Yine endişelenmeli miyim? Bugünkü dışkıları şu şekilde, düne göre iyi sanki. 2-3 gün önce marul yedi, ondan sonra yem ve yulaf dışında başka bir şey vermedik. Multivitaminden sonra oldu, acaba vitamin bozmuş olabilir mi?

IMG_20220426_145038.jpg

Son düzenleme:
Zannetmiyorum ancak bir tık kırık renkli yapıyor. Zamanla düzelmez ise başka bir şeyler düşünmek lazım. Kalsiyum tüketimi nasıl?

Zannetmiyorum ancak bir tık kırık renkli yapıyor. Zamanla düzelmez ise başka bir şeyler düşünmek lazım. Kalsiyum tüketimi nasıl?
Çok sık yemiyor ama bir yemeye başlayınca çok yiyor. 2-3 dk başından kalkmıyor.

Bu son dışkısını göz önüne alırsak, sağlıklı bir dışkı 10 desek 0-10 arasından kaç diyebiliriz?

Şekil olarak 10/9
Renk olarak 10/6 derdim.
Kristalleşmeler az olması lazım dışkıda. Genelde yoğun kalsiyum tüketimleri, kanallarda kistler ve ya geçici olarak gözlemlenebiliyor.

İç parazit yaptınızmı kuşa hiç? Eğer yapılmadıysa ilk bununla başlayın bence.. Ardından flagyl gibi bir ilaç faydalı olabilir.. Ancak dediğim gibi istanbulvette bir kontrol ettirseniz daha iyi olur..

İç parazit yaptınızmı kuşa hiç? Eğer yapılmadıysa ilk bununla başlayın bence.. Ardından flagyl gibi bir ilaç faydalı olabilir.. Ancak dediğim gibi istanbulvette bir kontrol ettirseniz daha iyi olur..
Yok yapmadık. Eğer bu şekilde devam ederse bir dışkı analizi yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım ne olacak?

Geri