Yumurta olduğundan emin misinizMuhabbet kuşumda 2 haftadır yumurta var, bu gün yuvalıkta bu şekilde yatmaya başladı 2 saattir falan böyle yatıyor normal bir şey mi yoksa yumurta sıkışması mı var?
Evet hepsi varYumurta olduğundan emin misiniz
Eğer dışkıda büyüme kuyruk sekmesi ve sırt bölgesinde kamburlasma varmı ?
Vallahi ben de heyecanlıyım ilk kez tecrübe ediyorum bir kaç saat yatınca endişelendimKuluçka yatması gibi daha çok. Sıkışma durumunda hasta gibi belirgin bir görüntüleri oluyor.
kendini hazırlıyordurVallahi ben de heyecanlıyım ilk kez tecrübe ediyorum bir kaç saat yatınca endişelendim
Çok şükür yumurta geldi daha önce hiç görmediğimden küçük geldi gözüme sorun yoktur inşallahkendini hazırlıyordur
biraz talaş fazla koymuşsunuz. Bir daha ki sefere daha az talaş koymanız lazım ki yumurtalar gömülmesin. Kuş fark etmeden bir miktar gün gün azaltılabilir talaş.Çok şükür yumurta geldi daha önce hiç görmediğimden küçük geldi gözüme sorun yoktur inşallah
İlk yumurtayı yaptığından beri 4 gün oldu 4 gündür altı hala şiş dışkısı hala büyük ama 2. yumurtayı yapmıyor sabah akşam yuvalıktan dışkısını yapmak dışında hiç çıkmıyor. Bir de dışkısını asla kafese yapmıyor anca dışarı salıyoruz yapıp geri giriyor. Yumurtayı neden bu kadar geciktirmiş olabilir?biraz talaş fazla koymuşsunuz. Bir daha ki sefere daha az talaş koymanız lazım ki yumurtalar gömülmesin. Kuş fark etmeden bir miktar gün gün azaltılabilir talaş.
Yumurta ise şekil itibariyle biraz kötü gelmiş. Muhtemelen boş bir yumurta ve kalsiyum eksikliği olabileceğini düşündüren şeffaflığa yakın. Mutlaka bir kalsiyum takviyesi temin ediniz kalamar kemiği harici. Nekton calci plus gibi.
Merhaba, hep öyle oluyor hocam. Yumurtaya yatıyor sadece dışkı vee belki biraz beslenme için dışarıda zaman geçiriyor. Dışkısını tuttuğu için kocaman yapıyor. Bazı dişiler tek yumurta yapıp bırakabiliyor. Kızgınlık yumurtası olabilir Dolmuş mu o yumurta kontrol eder misiniz?İlk yumurtayı yaptığından beri 4 gün oldu 4 gündür altı hala şiş dışkısı hala büyük ama 2. yumurtayı yapmıyor sabah akşam yuvalıktan dışkısını yapmak dışında hiç çıkmıyor. Bir de dışkısını asla kafese yapmıyor anca dışarı salıyoruz yapıp geri giriyor. Yumurtayı neden bu kadar geciktirmiş olabilir?
Maalesef yumurta boş ama popo bölgesini kontrol ettiğimde yumurta var ama yapmıyor niyeyseMerhaba, hep öyle oluyor hocam. Yumurtaya yatıyor sadece dışkı vee belki biraz beslenme için dışarıda zaman geçiriyor. Dışkısını tuttuğu için kocaman yapıyor. Bazı dişiler tek yumurta yapıp bırakabiliyor. Kızgınlık yumurtası olabilir Dolmuş mu o yumurta kontrol eder misiniz?
Bu gün yuvayı kontrol ederken yumurtayı çatlattığını fark ettim kontrol etmek için elime alınca kırıldı. Sarısı katılaşmıştı zaten boştu yumurta ama üzüldüm şimdi yuvada aranıyor talaşı eşeliyor Bir de popo bölgesindeki şişlik dışkıyı tutmaktanmış yaptığı zaman şişlik gidiyorEminseniz bir veterinere götürmekte yarar var. Aksatmaması lazımdı yahut farklı bir programda yumurtluyor olabilir. +3 gün daha sürecine bakın. Eğer durumu kötüleşmez ise bekleyin. Yeniden yumurtlama döngüsüne giriyor olabilir (aralıklı)