Yumurtadan çıkmayan civcivler hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Katubime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Katubime

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar, muhabbet kuşlarımın ilk kuluçkaları ve 5 yumurta yaptı ilk yumurta 12 Şubat son yumurta ise 21 Şubat günü oldu. Ama ben yumurtalara işaret koymadım kuşların ilk kuluçkası olduğundan ne yaparlar tahmin edemediğim için. 1 Mart'ta yumurta kontrolü yaptım hepsi doluydu. Hatta izlediğim videolardan falan anladığım kadarıyla ilk yavru gelmek üzereydi ve 3 Mart günü ilk yavru geldi. Şu an ayın 9 u ama ikinci yavru hala çıkmadı. Sorun şu ki yumurtalara işaret koymadım ve biri henüz tam gelişmeden yumurtanın üstünde ufacık bir delinme oluşmuş. Onun dışında bir tanesi var ki ilk yumurta kontrolü yaptığım çıkmak üzere olan civcivli yumurta halini almış ama ortada civciv yok yumurtadan ses falan da gelmiyor. yetişkin kuşlarım bana alışık olduğundan kontrol ederken sıkıntı yaşamıyorum ve olan civcive iyi bakıyorlar.
Şimdi sorum şu İzlemem gereken yol şu an itibari ile ne olmalıdır? oluşumu tamamlanmış civciv yumurta içinde ölmesin diye ne yapabilirim? Çıkması gereken (günü geçmek üzere olan) civcivin olduğu yumurtayı nasıl anlarım? Yumurtaların etrafı civcivin dışkısı bulaşmış halde bu durumu nasıl düzeltebilirim? Civcivler yumurta içinde öldüyse bunu nasıl anlarım?ilk yavru.jpg

Maalesef numara olmadığı için sağlıklı yorum zor lakin süreci bekleyiniz. 2 bebeğin cikma durumu var hala görünüyor. 5 gün sonra çıkım olmaz ise yumurtalari alın

Oyla 0
Maalesef numara olmadığı için sağlıklı yorum zor lakin süreci bekleyiniz. 2 bebeğin cikma durumu var hala görünüyor. 5 gün sonra çıkım olmaz ise yumurtalari alın
Dediğiniz gibi yapacağım 5 gün daha bekleyip yumurtaları alacağım. 5 yumurtanın da dolu olup tek yavru alabilmek üzücü ama yapacak bir şey yok.

Oyla 0
Geri