Yumurtalar sürekli boş çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emreee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emreee

iyikus.com Üyesi
öncelikle iyi günler:)
yumurtalar malesef sürekli boş çıkıyor 2 ay önce 4 adet yumurtladı hepsi boş çıktı sonrasında vitamin seti aldım 2 aydır veriyorum düzenli olarak E ve selen vermedim yalnız onu vermeyi unutmuşum yeni farkettim onu,4 gün önce tekrar kuluçkaya yattı şuan 2 yumurta var ikside boş bunun sebebi nedir kuşlarım sağlıklı herhangi bir sorunları yok sebzede veriyorum ara ara ama anlamıyorum neden böyle oluyor.
(NOT: yaklaşık 1 yıl önce yine 4 yumurta vermişti ve hepsi doluydu )

Versle laga breeding tohumu ve röhnfried e 50 geçin erkek kuş yaşlı olduğu için yumurtaları dolduramıyordur yükse ihtimalle

Yumurta yapma aralığını sıklaştırır ise kalamar dışında ekstra kalsiyuma ihtiyaç duyabilirsiniz ona göre bir hazırlıkta yapmanızın zararı olmaz

Dinlenmesi gerekebilir yeni kuşla eşlemeden eğer önceden yumurtladıysa boş yumurta bile olsa dişiyi yorar kendisine kalsiyum takviyesi yaptıktan sonra yeniden eşleştirme yapmanı tavsiye ederim istersen yaşlı erkek kuşa da 5 gün üst üste röhnfried e 50 ve kızıştırıcı kondisyon tohumları verip bir kez daha deneyebilirsin ama doluluk oranı 4/1 , 4/2 şeklinde olur maks

Dinlenmesi gerekebilir yeni kuşla eşlemeden eğer önceden yumurtladıysa boş yumurta bile olsa dişiyi yorar kendisine kalsiyum takviyesi yaptıktan sonra yeniden eşleştirme yapmanı tavsiye ederim istersen yaşlı erkek kuşa da 5 gün üst üste röhnfried e 50 ve kızıştırıcı kondisyon tohumları verip bir kez daha deneyebilirsin ama doluluk oranı 4/1 , 4/2 şeklinde olur maks
Tamamdır hocam çok teşekkürler

Geri