Yuvalık Temziliğini Yapmamalı mıyım / Yapmalı mıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan A. Murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

A. Murat

iyikus.com Üyesi
Dişi muhabbet kuşum uzun süredir yuvalıkta oturuyor. 6 yumurtası oldu 2 tanesi döllenmiş. Yumurtası olduğundan beri yuvalığa dokunmadım ( kuşu rahatsız etmekten korktuğum için ) . Dışkılamaya çıkmasına rağmen yuvalık içerisinde dışkı var ve bu kuşun etrafına bulaşmış. Yavrular çıktıktan sonra veya çıkmadan önce anneye veya yavrularda hastalık olurmu veya dışkıları nasıl temizleyebilirim?

İlk yumurtayi ne zaman yaptı?
Kuşun durumuna bağlı aslında ama ellememek en iyisini yavruların hepsi çıksın ilk Yuva temizliğini o zaman yapın yuvaligin kirli dediğiniz halini görebilir miyim

Yani normalde tüylerinde de var ama ben flash açamadım hayvan ürkmesin diye

. WhatsApp Görsel 2023-04-07 saat 00.24.12.jpg

burnunda falan hep dışkı var.
en iyisi yavrular doğduktan sonra kafes temizliği yapmak sanırım.

Yuvalık kötü durumda değil burnunda olan dışkıları çok az tunege sürterek temizleyecektir endişe etmeyin
Diğer yumurtaların üzerinden kaç gün geçti boş olanları soruyorum

Dolu olanlar zaten ilk iki yumurta diğerleri ondan sonra çıktı. en son çıkan yumurtanın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen herhangi bir damarlanma gibi bir şey görmedim sapsarıydı.

Dolu olanlar zaten ilk iki yumurta diğerleri ondan sonra çıktı. en son çıkan yumurtanın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen herhangi bir damarlanma gibi bir şey görmedim sapsarıydı.
Tmm o zaman beklemeye devam
Sık sık yumurta kontrolü yapmayın kuş rahatsız olmasın
Diğerleri de dolabilir bu yüzden zamana ihtiyaç var yuvalık temizliğinide dediğim gibi yavruların hepsi çıktıktan sonraya bırakınız

Geri