Yuvalıkta kuş varken anneye banyo yaptırmak.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan A. Murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

A. Murat

iyikus.com Üyesi
Yuvalıkta kuşum varken anne kuşa küvet koydum o da banyo yaptı sonrasında yavrunun üstüne oturdu. Yavru üşütürmü

Yuvalıkta kuşum varken anne kuşa küvet koydum o da banyo yaptı sonrasında yavrunun üstüne oturdu. Yavru üşütürmü
Heyecanını anlıyorum ama bu gidişle yavrular zarar görecek
Kulukca süreci en sakın geçirilmesi gereken süredir
Banyo yapmış iyi yapmışta 🤔
Şimdi Merak ediyorum ıslak halde yavrularin üstüne yattı daha çıkmamış yumurtlarida var yavruların vücut ısısını düşürür yumurtlari soğutur 🤷 ve sonuç olarak
yavrular ölür
Yumurtlar bozuluyor
Haliyle senin de miralin🥲
Adını ve yaşını bilmiyorum nasıl hitap edeyim bilemedim 😊
Rica ederim kuşları rahat bırak 😃

Heyecanını anlıyorum ama bu gidişle yavrular zarar görecek
Kulukca süreci en sakın geçirilmesi gereken süredir
Banyo yapmış iyi yapmışta 🤔
Şimdi Merak ediyorum ıslak halde yavrularin üstüne yattı daha çıkmamış yumurtlarida var yavruların vücut ısısını düşürür yumurtlari soğutur 🤷 ve sonuç olarak
yavrular ölür
Yumurtlar bozuluyor
Haliyle senin de miralin🥲
Adını ve yaşını bilmiyorum nasıl hitap edeyim bilemedim 😊
Rica ederim kuşları rahat bırak 😃
kuşları cidden çok rahatsız ettim sanırım. küveti koyup odadan çıkmıştım anne kuş galiba kafasını sokmuş sadece. Yuvalıkta veya yavruda hiçbir ıslaklık yoktu. tüylerindede yoktu. erkek kuşta suyu içmiş sanırım.

kuşları cidden çok rahatsız ettim sanırım. küveti koyup odadan çıkmıştım anne kuş galiba kafasını sokmuş sadece. Yuvalıkta veya yavruda hiçbir ıslaklık yoktu. tüylerindede yoktu. erkek kuşta suyu içmiş sanırım.
Tmm yavrular büyüyene kadar ilgilini rahatsız etmeden devam ettir
Yapman gereken gerwit, entrobac, BT -amin Forte veya Tollayamin Forte yi düzenli olarak vermek mamalarıni ihmal etmemek 😊
Görsel paylasirsan sevirinim ☺️
Bu arada kuşların üremek için ilk süreçteler yaptığın her hareket diğer kulukcalari etkiler
Kuşların selameti için en iyisi bu söylediklerim 😃
Kızmaca darilmaca yok 👍😊

Tmm yavrular büyüyene kadar ilgilini rahatsız etmeden devam ettir
Yapman gereken gerwit, entrobac, BT -amin Forte veya Tollayamin Forte yi düzenli olarak vermek mamalarıni ihmal etmemek 😊
Görsel paylasirsan sevirinim ☺️
Bu arada kuşların üremek için ilk süreçteler yaptığın her hareket diğer kulukcalari etkiler
Kuşların selameti için en iyisi bu söylediklerim 😃
Kızmaca darilmaca yok 👍😊
bt - amin , forte , tollyamin hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz ?
ben o zaman şu anda sadece 2 günde bir yuvalık temizliği ve kursağın dolu olup olmadığını kontrol etmem bakmam yeterli olacaktır herhalde.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    190.2 KB · Görüntüleme: 8
  • 2.jpg
    2.jpg
    88 KB · Görüntüleme: 8
Banyoluğu ben çok riskli görmüyorum ancak olabildiğince dikkatli olunmalı. 3 tane daha dolu yumurta var gibi görünüyor. Umarım onlarda çıkarlar
Dişi kuşun burun deliklerinin kapanmadığından emin olunuz. Epey dışkı birikmiş

bt - amin , forte , tollyamin hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz ?
ben o zaman şu anda sadece 2 günde bir yuvalık temizliği ve kursağın dolu olup olmadığını kontrol etmem bakmam yeterli olacaktır herhalde.
bt amin forte ile tollyamin forte ikisi de hemen hemen aynı içeriğe sahip ancak bende çalışan (iyi anlamda) tollyamin forte oldu. B kompleks ve aminoasit ihtiyaçlarını fazlaca giderecektir düzenli kullanımında. Haftada 2 kez verilebilir hem sudan hem de mamaya ilave edilebilir.

Banyoluğu ben çok riskli görmüyorum ancak olabildiğince dikkatli olunmalı. 3 tane daha dolu yumurta var gibi görünüyor. Umarım onlarda çıkarlar
Dişi kuşun burun deliklerinin kapanmadığından emin olunuz. Epey dışkı birikmiş
benim aslında asıl amacım oydu bundan önce burnu kapanmıştı bende su koydum kafasını bi güzel temizlemişti. şimdi yeniden olmuş ama dikkat etmeye çalışırım.

Geri