Böyle uyuyanı da ilk defa görüyorum Maşallah çokta şeker bir kuş. Orası kafesin en üst yeri ve bence kuşunuz yukarıda uyumayı daha güvenli bulduğu için yukarıya tünüyor. Dikdörtgen kafeste böyle bir imkanı olmadığı için husursuz oldu büyük ihtimalle. Kafesinizdeki tüneklerin yerini değiştirmeyi denemenizi öneririm.Kendisine uygun tüneği bulduktan sonra bir daha sorun çıkartacağını sanmıyorum. Mesela benim kafeste hep bir tünek en üstte oluyor genelde onu da uyku için kullanıyor benimki. Sanırım doğaları gereği yukarda uyumayı daha güvenli buluyorlar
Mesela şuanki düzeniniz nasıl bilmiyorum ama buraya attığınız resimde suluğun yanına astığınız tünek tellere çok yakın. Yani kuş arkasını döndüğü zaman kuyruğunun yandaki tellere...
Bütün kafeslerim kare ya da dikdörtgen. Bu şekilde uyuyan ya da oyun oynayan çok kuşum oldu...Bu basit bir pozisyon hatta, dehşet derecede akrobatik uyuma şekilleri ve oyun davranışları olabiliyor.Hocam benim kuşun kafesi yuvarlak 1 buçuk senedir benle yaşıyor kuşum ve bu kafes kuşuma göre oldukça büyük bende büyük kafeste rahat eder diye düşündüm değiştirmedim ama son zamanlarda bu hareketi yapmaya başladı aklıma bu konu geldi acaba yuvarlak diye mi? Bu boyutta büyük kafes bulamıyorum fiyatları çok uçuk. Bu hareketi yapıyor
Hocam bir sorunla daha baş başayım. Dişi kuşum yeni kafeste hiç uyuyamadı, erkekte sorun yok sebebi ise şu sanırım dişi olan kuşum yuvarlak kafeste asılan aparata tutunarak uyuyordu o yokken korkuyor gibi ne yapacağımı şaşırdım. Gece boyunca kanat çırptı artık uyuyalım diye eski kafesine koydum ve hemen beyaz aparata asıldı uyudu Dişi kuşumun çok ilginç takıntıları var görsel ekliyorum böyle uyumak istiyor.Aynı bu modeldi. Hiç kullanışlı bir kafes değil. Özellikle temizliğini yapmak zor çünkü çekmeceli değil
Hocam kuşum yeni kafesinde uyuyamıyor ve korkuyor yukarıda yazdım.Bütün kafeslerim kare ya da dikdörtgen. Bu şekilde uyuyan ya da oyun oynayan çok kuşum oldu...Bu basit bir pozisyon hatta, dehşet derecede akrobatik uyuma şekilleri ve oyun davranışları olabiliyor.
Böyle uyuyanı da ilk defa görüyorum Maşallah çokta şeker bir kuş. Orası kafesin en üst yeri ve bence kuşunuz yukarıda uyumayı daha güvenli bulduğu için yukarıya tünüyor. Dikdörtgen kafeste böyle bir imkanı olmadığı için husursuz oldu büyük ihtimalle. Kafesinizdeki tüneklerin yerini değiştirmeyi denemenizi öneririm.Kendisine uygun tüneği bulduktan sonra bir daha sorun çıkartacağını sanmıyorum. Mesela benim kafeste hep bir tünek en üstte oluyor genelde onu da uyku için kullanıyor benimki. Sanırım doğaları gereği yukarda uyumayı daha güvenli buluyorlarHocam bir sorunla daha baş başayım. Dişi kuşum yeni kafeste hiç uyuyamadı, erkekte sorun yok sebebi ise şu sanırım dişi olan kuşum yuvarlak kafeste asılan aparata tutunarak uyuyordu o yokken korkuyor gibi ne yapacağımı şaşırdım. Gece boyunca kanat çırptı artık uyuyalım diye eski kafesine koydum ve hemen beyaz aparata asıldı uyudu Dişi kuşumun çok ilginç takıntıları var görsel ekliyorum böyle uyumak istiyor.
Tünekleri abimde aşağıda buldu yukarı koy dedi koydum ama sanmıyorum çünkü benim kuşum tünekte uyumayı hiç sevmez tellere asılarak uyuyor. Yani tüneğe üste koysam da üstte nasıl tellerde uyuyacak o zaman da baş aşağı durmuş olur. Yuvarlak kafesteki aparatı çıkarmayı denedim çıkmadı ne yapacağımı şaşırdım. Bakalım bugün yüksek tünekte ne yapacak uyku şekli gerçekten çok garip erkek kuşum tünekte normal bir şekilde uyuyor, dişi olan kuşumu hiç tünekte uyurken görmedim. Tünekte olduğu zaman sağa sola gidiyor hiç uyumuyor.Böyle uyuyanı da ilk defa görüyorum Maşallah çokta şeker bir kuş. Orası kafesin en üst yeri ve bence kuşunuz yukarıda uyumayı daha güvenli bulduğu için yukarıya tünüyor. Dikdörtgen kafeste böyle bir imkanı olmadığı için husursuz oldu büyük ihtimalle. Kafesinizdeki tüneklerin yerini değiştirmeyi denemenizi öneririm.Kendisine uygun tüneği bulduktan sonra bir daha sorun çıkartacağını sanmıyorum. Mesela benim kafeste hep bir tünek en üstte oluyor genelde onu da uyku için kullanıyor benimki. Sanırım doğaları gereği yukarda uyumayı daha güvenli buluyorlar
Mesela şuanki düzeniniz nasıl bilmiyorum ama buraya attığınız resimde suluğun yanına astığınız tünek tellere çok yakın. Yani kuş arkasını döndüğü zaman kuyruğunun yandaki tellere minimum hatta mümkünse hiç değmemesi lazım. Öyle daha rahat hareket ediyorlar çünkü.
Ekli dosyayı görüntüle 28310
Suluğun yanına astığınız tüneği biraz daha sol tarafa kaydırırsanız daha iyi olur. Yada sarı ile işaretlediğim yere takarsanız, uyku tüneği olarakta kullanabilir. Birde bu şekilde deneyin isterseniz. Tünek yerlerini düzenleyip birde gaga taşlarını yerleştirdiğinizde kuşlarınızında alışacağını düşünüyorum.
03.00 de yazmışım, öncesinde uykuya dair bir yazı göremedim. Pozisyonun uyku ya da oyun pozisyonu olabileceğini belirtmiştim zaten.Hocam kuşum yeni kafesinde uyuyamıyor ve korkuyor yukarıda yazdım.
Hocam kafesi iade ettim. Alt plastik kokusu sinirimi bozmaya başladı yani şöyle söyleyeyim evimizin içi bile plastik kokmaya başladı, annem de şaşırdı bu koku nereden geliyor dedi. Havalandırdığım halde böyle oldu benim kuşlarımın canı çok önemli gerekirse para boşuna gitsin umrumda değil zaten biraz pimpirikli biriyim içim el vermedi başka kafes alacağım öneriniz varsa dinlerim. Salıncak da alayım o zamanBazı kuşlar evet akrobatik hareketler sevdiği gibi asılıp uyumayı da seviyor. Genelde en üst köşe isteği hep olur bu nedenle tünek çözmez ise bir tane üst sağ veya sol köşeye salıncak takınız (aynasız)
hocam o çokmuş ya. Ben hafif hissedilir bir kokudur diye düşündüm ama dediğiniz gibi aşırı ise iyi yapmışsınız. @İpek.s hocamın kullandığı kafesler güzel. Bende bu modelden kullanıyorum.Hocam kafesi iade ettim. Alt plastik kokusu sinirimi bozmaya başladı yani şöyle söyleyeyim evimizin içi bile plastik kokmaya başladı, annem de şaşırdı bu koku nereden geliyor dedi. Havalandırdığım halde böyle oldu benim kuşlarımın canı çok önemli gerekirse para boşuna gitsin umrumda değil zaten biraz pimpirikli biriyim içim el vermedi başka kafes alacağım öneriniz varsa dinlerim. Salıncak da alayım o zaman
Hocam bir kuşçu durmaz tabi dikey telli kafes çünkü dedi yatay telli olması mı gerekiyor ben anlamadım. Dikey telli kafeslerin muhabbetler için uygun olmadığını söylüyor.hocam o çokmuş ya. Ben hafif hissedilir bir kokudur diye düşündüm ama dediğiniz gibi aşırı ise iyi yapmışsınız. @İpek.s hocamın kullandığı kafesler güzel. Bende bu modelden kullanıyorum.
evet ancak pek üretmiyorlar. Olanlarda aşırı pahalı. Bu nedenle dikey kullanıyoruz genel olarak.Hocam bir kuşçu durmaz tabi dikey telli kafes çünkü dedi yatay telli olması mı gerekiyor ben anlamadım. Dikey telli kafeslerin muhabbetler için uygun olmadığını söylüyor.
Evet bende pek göremedim çoğu küçük taşıma kafesi olarak kullanıyorum bendeYatay telli olsa bile boyutları çok küçük oluyor bir kuş bile zor sığıyor
Bende bir tane Yatay telli var ama pek kullanışlı değil taşıma kafesi olarak veya karantinaya alınan kuşlar için ideal
bütçeniz varsa hagen vision kafesleri uygun söylediğinizeEvet bende pek göremedim çoğu küçük taşıma kafesi olarak kullanıyorum bende
İpek hocanın attığı iyi hocam ama biraz daha küçük olabilir. Üretim kafesi alacağım çekmeceli, asıl sorun kafesten çok dişi kuşumun uyku şekli. Peluş salıncaklar bakıyorum onlarda uyur mu acaba denemeden de bilemem.bütçeniz varsa hagen vision kafesleri uygun söylediğinize
Bir küçüğünü isterseniz 45/ lik bakabilsinizİpek hocanın attığı iyi hocam ama biraz daha küçük olabilir. Üretim kafesi alacağım çekmeceli, asıl sorun kafesten çok dişi kuşumun uyku şekli. Peluş salıncaklar bakıyorum onlarda uyur mu acaba denemeden de bilemem.
2 kuş için bence çok fazla 60 35 ben yavrulatma da düşünmüyorum o yüzden bir de benim kuşlar çoğunlukla dışarıda akşam olunca kafeslere koyuyorum, yemek zamanı kafeste ler bir de şöyle sıkıntı var hocam üretim kafeslerinde kafes kapısı açık duruyor mu sizin ki nasıldı mesela bu aldığım 40 35 kafesin kapısı çok tuhaftı hani böyle tüle yerleştirip açık tutamadım veya mandalla da durmuyor o çok sıkıntı benim için kapısı rahat açılan kafes benim için daha iyi olur çünkü pek kafeste kalmıyorlar, kafesin kapısını açık bırakıyorum istediği gibi girip çıkıyorlar.Bir küçüğünü isterseniz 45/ lik bakabilsiniz
Onların da kafes içi düzenlemesi biraz Zor
Ben her türlu denedim en iyisi 60/ 35 likler
Ama sizin kuşun uyku şekline göre bir kafes olduğunu sanmıyorum
İnsanlarda Deli gibi uyuyir sözünü sizin kuş yaşamış
peluş salıncaklar en çok uzak durdukları ama deneyebilirsiniz.İpek hocanın attığı iyi hocam ama biraz daha küçük olabilir. Üretim kafesi alacağım çekmeceli, asıl sorun kafesten çok dişi kuşumun uyku şekli. Peluş salıncaklar bakıyorum onlarda uyur mu acaba denemeden de bilemem.