9 yaşındaki muhabbet kuşumun hastalığı hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sude Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sude Ç.

Forum Sakini
Muhabbet Kuşum Kivi’nin Dışkı Problemi Hakkında Yardımınızı Rica Ediyorum

Merhaba,
9 yaşındaki erkek muhabbet kuşum Kivi, yem yerken sürekli su içiyor. Yem yerken gagasını öne uzatıyor ve bugün suyunu değiştirirken fark ettim ki dün koyduğum suyu oldukça fazla içmiş. Ayrıca dışkısında öğütülmemiş yem parçaları gördüm. Dışkısı hem sulu hem de lekeli. Sanki yediği yemleri sindiremiyor, öğütemiyor gibi.

Bu durum yaklaşık 7–8 yaşından beri var. Daha önce bu konuda bir veteriner tavsiyesiyle Baytril kullanmıştım fakat işe yaramamıştı. Burada bana Bactrim ve sonrasında Triflucan önerildi. Limon isimli kursak mantarı olan kuşuma Triflucan verirken, Kivi’ye de önlem amaçlı verdim. Şimdiye kadar uyguladığımız tedavi sürecini aşağıda detaylıca paylaşıyorum:

Tedavi Süreci ve Kullanılan İlaçlar

Nisan 2023

• 20 Nisan: Limon ve Kivi’ye ilk kez Triflucan verdim. Limon’un suluğuna 8 damla, Kivi’ye 4 damla.
  • 28 Nisan: Kivi’ye ikinci kez Triflucan verdim (dışkısındaki öğütülmemiş yem nedeniyle) – 8 damla.
Önlem amaçlı verdiğimi belirtmek için kursak mantarı olan kuşum Limondan da bahsettim. Diğer tarihlerde Limonla uyguladığımız tedavi sürecinden bahsetmedim.

Haziran 2023

• 23–28 Haziran: 5 gün boyunca Kivi’ye Baytril verdim.
Ocak 2024

• 1 Ocak: Kivi’ye 4 damla Triflucan verdim (önlem amaçlı).
  • 2 Ocak: Kivi’yi veterinere götürdüm (solunumda vik vik sesleri ve uçuş sorunu nedeniyle).
    Ancak veteriner yeterince bilgi sahibi değildi. Bana sadece Vitaform ve Forminal önerdi.
    Bu forumda, vikleme sesinin hava kesesi akarlarından kaynaklanabileceğini, bu ilaçların yeterli olmayacağını, doksisiklin etken maddeli ilaçların ve ivermektin içeren ense damlalarının daha etkili olacağını söylendi.
  • Doksisiklin içeren Levadoks temin ettim.
    • 21–22 Ocak: Günde 1 damla ağızdan verdim.
    • 23–25 Ocak: Günde 2 damla ağızdan verdim.
      Bu ilaç sayesinde vikleme sesi belirgin şekilde azaldı. Şu an hâlâ uçarken (çok havada kaldıysa yorulup hafif ses çıkarıyor ve uçarken alçalıyor), ve kendini temizlerken azda olsa o vik sesini çıkartıyor fakat genel olarak hareketli ve keyifli. Dışarı çıkınca da uçuyor.
Şubat 2024

• Forumda taban kağıdının aşırı ıslak olduğunu söyledim. Bunun böbrek sorunlarına işaret edebileceğini söylendi.
  • Kuşun kafes kemirme huyunun olduğunu söyledim. Paslı kafeslerin de organ sorunlarına neden olabileceği uyarısını yapıldı.
  • Baytril %2,5 kullanmam önerildi. Veterinerde bu ilaç olmadığından veteriner Enrocid %20verdi.
    • 18 Şubat: 2 damla suluğa damlattım ve 3 gün kullandım.
      Ancak dışkıdaki lekelenme geçmedi. Bu nedenle başka bir sorun olabileceğinden şüphelendik.
  • 29 Şubat: Koksidiyoz ihtimali değerlendirildi. Sulphamazethine veya Bactrim önerildi.

Mart 2024
  • 22 Mart: Sulphamazethine fayda etmedi. Lekeli dışkı devam etti.
Daha önce bahsettiğim minik yavrum ne yazık ki dün melek oldu...Onu sahiplendiğimden beri bağışıklığı düşüktü.Onunla da uzun yıllardır birçok ilaç denedik. Ne yazık ki hiçbir zaman çare olmadı ilaçlar. Onu çok özliycem evladım gibiydi. İnanın öyle çaresiz hissediyor ki insan. Zaman benim için durmuş, kötü bir kabusun içinde sıkışmış gibiydim. Beni en iyi siz kuş severlerin anlayacağını biliyorum. @Doğanay Y. hocam belki hatırlarsınız. Burada soruğum ilk sorumda, kuşlarımla ilgili tedavi sürecimde değerli yorum ve tavsiyelerinizle bana siz destek olmuştunuz. O yüzden sizin desteğiniz çok önemli.

Şimdi sizlere, diğer evladım Kivi için danışmak istiyorum:

• Hâlâ dışkısında öğütülmemiş yem var.
  • Dışkı sulu ve lekeli.
  • Yem yerken sürekli suluğundan su içiyor. Hatta bence fazla su içiyor.
  • Kuş kumu yemiyor bir türlü alıştıramadım. Mineral blok kafesinde asılı fakat ilgilenmiyor.
  • Neşesi yerinde, uçuyor, dışarı çıkınca keyifli.
  • Fakat bu dışkı problemi bir türlü düzelmedi.
  • Kivi Limona( kursak mantarı olan kuşum) yem kustu ve onunla sürekli temas halindeydi.
  • Az önce dışkısının poposuna yapıştığını fark etttim. Sıvı şekilde değil, olması gerektiği formda gibi. Vefat eden kuşumda da böyle bir problem yaşamıştık😟

Limon'da yıllardır kursak mantarı var.. Bu yüzden Kivi’ye tekrar Triflucan versem mi? diye düşünüyorum.
    Ama Kivi şu anda tüy döneminde. Bu dönemde Triflucan gibi ilaçlar vermek onu daha da yorar mı, bilmiyorum.
    Alternatif olarak, probiyotik versem mi diye düşündüm. mantar ihtimali varsa ve probiyotik laktoz veya glikoz içeriyorsa, bu durum mantarı artırabilir diye endişeleniyorum. Özellikle Probacın içindeki laktoz ve glikozun mantar varsa arttırabileceğini, entrobacda da maya var yine onunda mantar durumunu etkileyeceğini okudum.
  • Bu bozuk dışkı sorununu nasıl çözebilirim?
  • Probiyotik mi vermeliyim, yoksa tekrar Triflucan’a mı başlamalıyım?
  • Tüy döneminde hangi yol en doğru ve en az yıpratıcı olur?
  • Az önce dışkısının anüsünde kaldığını fark ettim daha önceden vefat eden kuşumda da oluyordu bu. Bu durum Allah korusun Kivide konusunda bize belirti mi veriyor?
  • Ayrıyetten Kivi suluğuyla oynayıp kur yapıyor suluğun içinde genelde yem oluyor. Bu olumsuz bir durum değil demi?
  • Az önce yanına gidip video çektiğimde bir ara kanadının titrediğini fark ettim
Yanına gidip onu çektiğimi fark edince sustu: Watch Kivi 27 Haziran | Streamable 1.11 de kaantları titriyor gibi. neden olabilir
Yakından:
Uzaktan:
konuşurken:

Az önce yanına gidip video çektiğimde bir ara kanadının titrediğini fark ettim :
Watch Kivi kanatta titreem 1.11 - 1.18 arası | Streamable
en sonda da az önce videosunu çekerken bana uçup bıraktığı sürpriz bombayı ekledim. Bu sefer dışkı sıvılı değildi ve öğütülmemiş yem yoktu . Fakat kafeste hep buraya eklediğim fotoğraftaki gibi dışkılıyor.
Az önce fark etmiştim kafesten çıkardığımda hapşırmıştı. Şimdi omzumdayken iki sefer daha hapşırdı. Bu neden olabilir?
Saat 22.49 da elime yemli dışkı yaptı :( fotoğrafı ekledim.
Şimdi yani saat 00.38 de kafesinden çıkıp yanıma gelince kanatları titreyerek dışkıladı. Ne yazık ki yine yem var dışkıda
Şimdiden herkese gönülden teşekkür ederim.
Az önce yem yemesinde az fark ettim düne kadar böyle bir şey yoktu. Normalde iki yemliğinden de iştahla yerde şimdi nedense tek yemlikten yemiş :( (saat00.58)
Hocam normalde burada suluğun yanındaki kafes demirini kemiriyordu sonra su içmeye başladı. Çok su içiyor :/ (1.8)
Birde kızıl dal darı besin değeri açısından nasıldır karaciğer yağlanması açısından veya başka organları olumsuz etkiler mi? her gün minik bir parça vermemde sakıncası var mı? Kivi'nin haricinde iki tane sultan papağanım var yeni katıldılar aramıza. Onlara da aynı şekilde . Dal darı, aspur ve papağanlar için çekirdekler hakkında ne düşünüyorsunuz. Ne kadar sıklıkla verilmeli ve ne ölçüde verilmeli? Ayrıca Zeolit tozu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kivi' ye bu tozdan vermem onun dışkı problemini kökünden çözer mi?
Son olarak Kivi arada sırada ayağında tik varmış, bir şey varmış gibi hızla ayağını hareket ettirmesi neden olabilir? Tek ayağını titretiyor. Bu neden kaynaklanıyor? Her zaman yapmıyor bunu az önce dal darı vermek için kafesine yaklaştığımda yaptı. Neden olabilir? Bu arada takviyeler konusunda bir bilgim yok. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Kivi için yardımınıza, tecrübelerinize ve yönlendirmelerinize çok ihtiyacım var. Değerli bilgilerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Evlatlarımızın sağlığı her şeyden önemli... 💚
@Doğanay Y. hocamda bakıp yorumlarsa çok sevinirim.Yorumunuz ve desteğiniz çok önemli.🙏🏻 Diğer kuşumu kaybettikten sonra gerçekten korkmaya başladım. Durumu analiz edip gerekli tedaviyi en kısa sürede uygulayıp yavruma destek olmak en büyük arzum.🙏🏻

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ben kuşa iç parazit kürü öneriyorum. Ense damlası olabilir veya eczaneden andazol alınıp kullanılabilir. Tabi probiyotik ve Bt amin forte veya benzeri ürünler de kullanılmalı mutlaka.
-Vilmectin ense damlasını veterinere gitmeden almak istiyorum çünkü bulunduğum yerdeki veterinerler maalesef çok fırsatçı davranıyor. Çoğu da kuşu görmeden ilaç vermek istemediğini söylüyor.
Evde 1 muhabbet kuşum (Kivi) ve 2 sultan papağanım var. Eğer daha mantıklı olacaksa Vilmectin’i bölünmemiş şekilde almayı düşünüyorum.
Böyle bir şey mümkün müdür firmayı arayıp alabiir miyim hocam? Ya da güvenilir bir sitte var mı bildiğiniz?
Ve de ilacı doğrudan firmadan temin edersem yanlış ürün gönderilmesi, son kullanma tarihinin geçmiş olması gibi bir risk olur mu diye de endişe ediyorum. Böyle bir durum yaşanır mı sizce? Bu şekilde almak mantıklı olur mu?
-Andazol nedir hocam? Bu vilmectin yerine geçer mi? Kaç mg olanı uygun olur kuşa? Hocam birde kuşa bactrim kullandırmıştık iç parazit için. Hatta size sormuştum sonrasında tekrar kötü olunca ben aynı uygulmayı tekraladım. Şuan için tekrar iç parazit için bir küre ihtiyaç var mıdır?
-Hocam birde Kivi'nin kafesini değiştirmeyi düşünüyorum. Kafesimiz baya bir eski ve de kenarlarında hafif paslanmalar oluşmaya başladı. Bende elimi çabuk tutup kafes almaya çalışyorum. Şu kafesi almayı düşünüyorum. Sizce olur mu? Bu kafesin telleri dikey olduğu icin alışamaz ya da rahat edemez diye de korkuyorum açıkçası. Kendisinin şuanki kafesi yatay telli çünkü.
Fiyatı bunun civarında kafes öneriniz olursa çok mutlu olurum 🙏

Ekli dosyalar

Bactrim iç parazit değil antibiyotiktir. Andazol şurup alın. Zaten dozunu kuşlara göre ayarlarız. 50 ml suya 8 damla katarak 1 gün içireceksiniz.

Bactrim iç parazit değil antibiyotiktir. Andazol şurup alın. Zaten dozunu kuşlara göre ayarlarız. 50 ml suya 8 damla katarak 1 gün içireceksiniz.
- @Selçuk YÜKSEL Hocam merhaba.
Elimde daha önce temin ettiğim Kontil mevcut. Andazol ile etken maddeleri farklı mı? 10 yaşındaki muhabbet kuşum için hangisi daha güvenli olur?
Ayrıca 1 yaşındaki sultan papağanlarımın birinde yoğun kokulu sulu dışkı var. Parazit ihtimali açısından aynı kür uygulanır mı yoksa ayrı değerlendirmek mi gerekir?( daha önceden mantar için ilaç kullandırmıştık sonrasında probiyotik verdim düzenli olarak, aralıklarla vermeye devam ettim fakat düzelmedi. Kilo olarak da bu sıralar 100 gramın altına düşmüş 96 gram çıktı fakat hala hareketli meraklı, diğer papağan ise daha ağır 122 gram çıktı. Dışkısının formu diğer kuşun dışkısına göre daha yerinde. Fakat o da dışarı çıkmak istemiyor zorla çıkarınca etrafa çarpmıştı. Gözünde problem olduğunu düşündüm fakat uzattığım çekirdeği fark edip alıyo, tek ayak üzerinde de durabiliyo. Yani zihinsel problemi olmadığını düşünüyorum. Alışamadığı için korktuğunu düşündüm bende)
-Dış parazit uygulaması da hiç yapmadım kuşlara, yapamadım daha doğrusu. Kivi ( muhabbet kuşumun) Kaşınma ve kafasını tellere sürtme davranışı bundan kaynaklanabilir mi?
-Son olarak Kivi'nin kafesi eski ve pas/küf oluştuğu için değiştirmek istiyorum. Telleri dikey olan kafesler tırmanma açısından sorun yaratır mı?

Kontil varsa andazol şart değil ayrıca son iki ay içinde kullanmışsanız tekrarkullanmanıza gerek yok. Bu arada kontil varsa bahse konu kuşta kullanıp kullanmadığınızı söyleseydiniz bari.

Tamam kullanın o zaman yarım suluğa 8 damla sabahtan akşama kadar içsin tek gün. Gerekirse 10-12 gün sonra bir doz daha yaparız.
Hocam sadece kontil mi katacağım suyuna? herhangi bir probiyotik vb katmayacak mıyım? Elimde kanatl oil prozim plus probiyotik var ve de sizin o başlıkta önerdiğiniz gibi denflooru ( kırmzı kutu) da temin ettim.
Hocam birde bir sey söylemek istiyorum. Daha önce hic kontil türevi bir ilac kullanmadım.. Bir gün vereceğim sadece biliyorum fskat Dedigim gibi sizden gördüğüm gibi aldım. Ne olur ne olmaz diye. Bilmediğimden soruyorum. Kivi maşşallah şuan hareketi falan güzel ve ucuyor neşeli de. Bu kontil kürü onu daha da iyi yapar demi? Herhangi bir yan etki söz konusu olmaz yani. Bağırsak florası bozulması ihtimaline karşılık probiyotik katılacak mi diye soruyorum. Önceki sorumda falan siz ilaçlarla birlikte probiyotik de katmami tavsiye etmiştiniz o bakımdan yani

Son düzenleme:
Katıp katmamanız çok önemli değil trdavi tek gün olduğu için.. Katın ilaçla beraber ve sonrasında 3 gün üstüste.
*Çok önemli değilse katmıyım o zaman.
Teşekkürler hocam.
Hocam tek gözünü kapatıyor ve uzun süre öyle tutuyor demiştim ya. Bugün kapattığı gözün hafif yaşarmış gibi olduğunu fark ettim. Şeffaf ve parlak gibi duruyor. Sanki göze yaş birikir ya hani o şekilde. Yani anlamadım gözün içinde bir şey falan çıkmış olabilir mi?
* Gentamisin Genta %0,3 Göz/Kulak damlası çözelti aldım sakıncası olmazsa bunu damlatsam mı acaba? Yoksa bir süre sadece b vitamini verip gözlemliyim mi? Zaman kaybetmek benim için geri dönüşssüz sonuçlar yapar diye endişeliyim. Siz böyle bir durumda karşılaştığınızda ne yapardınız / ne yapıyorsunuz? Ne önerirsiniz?
Görselde çok belli olmuyor fakat bu gözünü ya kapalı tutuyor ya da kısık tutuyor. Diğer gözü açık. Daha önceden soruda sorduğum alt göz kapağında bir şey çıkmış gibi dediğim gözü diğer gözü oysaki bu göz değildi. Neden bu gözü kapatıyor anlamış değilim. Acaba kapaması normalde diğerinde bir şey çıktı da onu o yüzden kapatamıyor mu? Şaştım kaldım. Yanlış yorumlamak da istemiyorum fakat gözlemlediklerim bu şekilde.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Genta kullanın her iki gözede. Sabah akşam birer damla şeklinde. Ayrıca solunum yolu hastalığı olabilir ( özellikle şüphelendiğim hastalık psittaci hastalığı ) gözü de etkiler bu hastalık. Eğer test yaptırabilme imkanınız varsa tam netleştirip o şekilde tedavi başlamak en doğru yoldur. Çünkü tedavisi 1 aydan fazla sürmesi gereken bir hastalıktır. Eğer veterinere gitme şansınız yoksa, yerinizde olsam doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp. 40 gün civarı tedavi ederdim. Kısa süreli tedaviler hadtalığın nüksetmesine yol açıyor çünkü. Eğer tedavi başlayacaksanız denflor da alın mutlaka ve bigaia damla da öneririm. Tedavi sürecinde bağırsakları destekelemek adına.

Genta kullanın her iki gözede. Sabah akşam birer damla şeklinde. Ayrıca solunum yolu hastalığı olabilir ( özellikle şüphelendiğim hastalık psittaci hastalığı ) gözü de etkiler bu hastalık. Eğer test yaptırabilme imkanınız varsa tam netleştirip o şekilde tedavi başlamak en doğru yoldur. Çünkü tedavisi 1 aydan fazla sürmesi gereken bir hastalıktır. Eğer veterinere gitme şansınız yoksa, yerinizde olsam doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp. 40 gün civarı tedavi ederdim. Kısa süreli tedaviler hadtalığın nüksetmesine yol açıyor çünkü. Eğer tedavi başlayacaksanız denflor da alın mutlaka ve bigaia damla da öneririm. Tedavi sürecinde bağırsakları destekelemek adına.
Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim. Psittacosis ihtimalini araştırdım. Açıkçası böyle bir ihtimali düşünmek bile istemem. Ancak şu an kuşum genel olarak aktif; uçuyor, kur davranışları gösteriyor, papağan dostlarına cevap veriyor ve iştahı yerinde. Belirgin bir halsizlik ya da sürekli bir solunum sıkıntısı gözlemlemiyorum. Daha önce (birkaç yıl önce) uçarken “vik vik” şeklinde ses çıkarma, çabuk yorulma ve halsizlik döneminde doksisiklin etken maddeli Levadoks kullanmıştık ve belirgin fayda görmüştük. Sonrasında o sesler tamamen kaybolmuştu.Geçen yıl sonu kendini temizlerken yine o “vikleme” tarzı nefes sesini duymuştum. Sizin önerinizle birkaç gün suyuna iyot damlatmıştım ve o belirgin ses kaybolmuştu. Sonrasında arada eskisi kadar belirgin olmayan hafif sesler duyduğumu size ilettiğimde, hayatı boyunca haftada 1 gün tam dolu suluğa 1 damla iyot damlatmamı önermiştiniz.

Şu anki tablo ise daha çok tüy dönemi ve kaşıntı şeklinde ilerliyor gibi görünüyor. Göz çevresindeki hassasiyetin de buna bağlı olabileceğini düşünüyorum. Yüzünü tellere sürtmesi kaşıntıdan kaynaklı olabilir. Kafesimiz artık eski ve bazı yerlerinde aşınmalar/paslanmalar mevcut. Tahrişi artırıyor olabileceğini düşündüğüm için zaten kafes değişimini hızlandırmak istedim.10 yaşında olması ve tek ilgilenen kişinin ben olmam sebebiyle, zaman zaman şehir dışına çıktığım dönemlerde vitamin-mineral desteğinin aksayabilmiş olabileceğini de düşünüyorum. Bu nedenle bağışıklık ve genel destek ihtiyacı olabileceğini düşünüyorum.
Göz için şu aşamada hemen antibiyotik damla başlamak konusunda temkinliyim. Eğer gözünü kapama davranışı artarsa, belirgin çapak birikimi ya da arpacık benzeri bir oluşum olursa Genta kullanmayı düşünürüm. Açıkçası gereksiz antibiyotik kullanımından çekiniyorum.
Test yaptırma imkânım maalesef şu an yok. Bu nedenle önce kafesi yenileyip çevresel faktörleri düzeltmeyi; vitamin-mineral desteğiyle destekleyip süreci yakından gözlemlemeyi planlıyorum.
*Sizce bu aşamada bu şekilde kontrollü ilerlemek uygun olur mu?

Şu an ayrıca dikkatimi çeken bir durum da akşam saatlerinde erken uyku moduna geçmesi. Örneğin saat 21:00 civarında uyuyor olması benim için normal mi diye sorgulamama sebep oluyor. Tüy döneminde olması nedeniyle enerji dengesinin değişmiş olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca dışarı çıkardığımda zaman zaman hafif agresifleşme eğilimi göstermeye başladı. Bunun da büyük ihtimalle tüy dönemi kaynaklı hassasiyet ve stresle ilişkili olabileceğini tahmin ediyorum.
Bu davranışlar tüy dönemiyle bağlantılı ve normal kabul edilebilir mi? Sizin tecrübenize göre nasıl değerlendirirsiniz?

Son düzenleme:
O zaman şuan bir süre gözlemek daha iyi olacak gibi. Madem elinizde doksisiklin var. Ne zaman kötüleşme yönlü ilerlerse o zaman sormadan başlarsınız. 50 ml su 6 damla şeklinde. Kuşun 10 yaşında ve tüyde olması tabiki pisittaci ihyimalini düşüren etmen. Ben genç sanarak yorumlamıştım. Buda şunu gösteriyor ki kuşun öyküsünü, bireysel özelliklerini yazmak önemli yoksa yanıltabiliyor bizi. Ama ihtimal sıfırlandı demiyorum o ayrı bir durum. Beraber takip ederiz. Dediğim probiyotiklere başlayın mutlaka.

O zaman şuan bir süre gözlemek daha iyi olacak gibi. Madem elinizde doksisiklin var. Ne zaman kötüleşme yönlü ilerlerse o zaman sormadan başlarsınız. 50 ml su 6 damla şeklinde. Kuşun 10 yaşında ve tüyde olması tabiki pisittaci ihyimalini düşüren etmen. Ben genç sanarak yorumlamıştım. Buda şunu gösteriyor ki kuşun öyküsünü, bireysel özelliklerini yazmak önemli yoksa yanıltabiliyor bizi. Ama ihtimal sıfırlandı demiyorum o ayrı bir durum. Beraber takip ederiz. Dediğim probiyotiklere başlayın mutlaka.
Hocam elimde doksisiklin şu an yok. Dediğim gibi birkaç yıl önce bir veterinerden küçük bir şırınga içerisinde bölünmüş şekilde almıştım. Şu an tekrar verir mi bilmiyorum. Geçenlerde (aralık ya da ocakta tam hatırlamıyorum) bir başka veterinere yeni tarihli bactrim yazdırdığım sırada, ne olur ne olmaz diye macrol diye bir ilacı da yazdırmıştım henüz hiç açmadım. Daha önce hiç kullanmadım da. Doğanay Bey’in önerdiği eczane ve ilaç ürünleri listesinden görüp yazdırmıştım.
*Macrol doksisiklin etken maddeli midir? Levadoks ya da diğer doksisiklin etken maddeli veteriner ürünlerinin yerine geçer mi? Aynı etkiyi sağlar mı?
*Eğer bunlar aynı etken madde değilse, doksisiklin ihtiyacı olursa hangi ürünü tercih etmem daha doğru olur? (Birkaç yıl önce levadoks almıştım minik şırıngada)
*Bir de bahsettiğiniz probiyotikler olarak “Denflor mutlaka alın ve Bigaia damla öneririm” demiştiniz. Tedavi sürecinde bağırsakları desteklemek için kastettiğiniz ürünler bunlar mı? Eğer bunlarsa nasıl kullanmam gerekiyor? ve de Doksisikli etken maddelli ilacı kullanmadan da kullanacak mıyım?
*Ayrıca kuşumun tüy dökümüne sık girdiğini gözlemliyorum. Buna rağmen uçuş ve genel aktivitesi devam ediyor. Tüy dökümünün yaşa bağlı olarak biraz daha sık yaşanabileceğini düşünüyorum; çünkü 10 yaşında bir kuş. Bu süreçte zaman zaman şehir dışına çıktığım için vitamin-mineral desteğinin aksayabilmesi de etkili olabilir diye değerlendiriyorum.
Desteğiniz için çooook teşekkür ederim hocam.

Son düzenleme:
Macrol öncelikli tercih olmasa da kullanılabilir. Ek belirti durumuna göre örneğin nefes darlığı, aksırma gibi belirtilerin yanı sıra, belirgin olarak göz sulanması ve burun akıntısı varsa daha uygun olabilir. Doksisiklin etken maddeli değildir. Bana soracak olsanız bu yönde bir ilaç tercih ederdim. Doksimis olabilir.
çok güncel olmasada alttaki linkte solunum aratması yaparsanız uygun olabilecek etken maddeli ilaçlar bulunur

Macrol öncelikli tercih olmasa da kullanılabilir. Ek belirti durumuna göre örneğin nefes darlığı, aksırma gibi belirtilerin yanı sıra, belirgin olarak göz sulanması ve burun akıntısı varsa daha uygun olabilir. Doksisiklin etken maddeli değildir. Bana soracak olsanız bu yönde bir ilaç tercih ederdim. Doksimis olabilir.
çok güncel olmasada alttaki linkte solunum aratması yaparsanız uygun olabilecek etken maddeli ilaçlar bulunur
*Hocam şu an belirgin nefes darlığı, burun akıntısı ya da sürekli göz sulanması yok. Daha çok tüy dönemi ve hafif göz hassasiyeti şeklinde ilerliyor. Aktif bir solunum belirtisi yok. Hazırlık amaçlı sormak istedim. Bu durumda şimdilik ilaç almadan gözlemlemek daha mı doğru olur?
Bir de doksisiklin etken maddeli Doksimis temin etsem, solunum başlığındaki diğer ilaçlardan ayrıca almama gerek olur mu? “Solunum” aratınca birçok seçenek çıktı, açıkçası kafam karıştı 😅Doksimis bulamazsam, yine doksisiklin etken maddeli olduğu belirtilen Levadoks gibi bir ürünü tercih etsem aynı şekilde işe yarar mı? Birkaç yıl önce sizin yönlendirmenizle uçarken ses çıkarma (vik vikleme) problemi için doksisiklin kullanmıştık ve o dönem Levadoks temin edebilmiştim, fayda görmüştük.
*Bu durumda tek bir doksisiklin etken maddeli ürün bulundurmak yeterli olur mu hocam?
*Bir de hocam şunu fark ettim; son günlerde dışkılar biraz bozuldu. Kafes içindeyken bazı dışkılar daha dağınık, formu bozuk ve sindirilmemiş yem var gibi görünüyor. Ancak dışarıdayken yaptığı dışkılar daha normal formda oluyor. Genel olarak enerjisi yerinde ama iştahı bir tık düşük gibi. Yaşı da 10 bu arada. Bu dışkı değişimi sizce tüy dönemiyle ilişkili olabilir mi?
Sabahları dışarı çıkmak istiyor, akşamları çıkardığımda ise oldukça hareketli oluyor. Kur davranışları gösteriyor, ötmesi ve genel hareketleri iyi görünüyor. Sultan papağanı arkadaşlarına da cevap veriyor ve neşeli bir görüntüsü var.

Bence macron varsa ekstradan doksisiklin almaya gerek yok. Hatta belki ilaç başlamak gerekmeyebilirde. Dediğim gibi takipte kalın gerekirse de yarım suluğa 6 damla başlarsınız. Denflorla birlikte.

Temel olarak çoğu solunum ilacı işinizi görür. Doksimis doğrudan hayvanlar için üretildiğinden onun kullanımına daha sıcak bakıyorum. Bulunamazsa hiçbiri macron deneyebilirsiniz.

Bence macron varsa ekstradan doksisiklin almaya gerek yok. Hatta belki ilaç başlamak gerekmeyebilirde. Dediğim gibi takipte kalın gerekirse de yarım suluğa 6 damla başlarsınız. Denflorla birlikte.
Hocam çok teşekkür ederim. Şu an aktif solunum belirtisi olmadığı için öncelikle gözlemde kalacağım.
Eğer ileride başlamak gerekirse dediğiniz gibi, Macrol elimde olduğu için onu yarım suluğa 6 damla şeklinde Denflor ile birlikte başlarım
Şimdilik ilaçsız takip etmek daha mantıklı görünüyor.

Temel olarak çoğu solunum ilacı işinizi görür. Doksimis doğrudan hayvanlar için üretildiğinden onun kullanımına daha sıcak bakıyorum. Bulunamazsa hiçbiri macron deneyebilirsiniz.
Hocam çok teşekkür ederim açıklamanız için. Şu an aktif bir solunum belirtisi olmadığı için gözlemde kalmayı düşünüyorum.
Eğer ileride ilaç başlamak gerekirse, özellikle Doksimis temin etmeye çalışmamı mı önerirsiniz, yoksa elimdeki Macrol bu aşamada yeterli olur mu?
Tek bir ürünü netleştirip gerektiğinde onu kullanmak istiyorum.

Geri