Acil. 6 aydir geçmeyen ishal ve kursak sorunu

Furkan Zeybek

iyikus.com Üyesi
Merhabalar uzun zamandir kuşumda sıvı dışkılama sorunu var. Bu sorun bir veterinerin antbiyotik vermesi ve sonrasinda probiyotik kullan dememesinden kaynaklaniyor. Ben bunu bilmiyordum onemliymis. Probiyotik kullanmadim ilk antibiyotik verdigim zaman.2 hafta antibiyotik kullandim. Daha sonradan bu sorun cikti ve hic gecmiyor. Daha sonra ogrendikten sonra probiyotik kullansamda birsey degismedi.Bulunduğum yerde kanatli veterineri yok malesef. Olanlarda antibiyotik verip yolluyorlar. Ve gecici çözüm oluyor. Muhabbet kuşum uzun zamandir kur yapma istegiyle beraber bunu yaparken agizdan yem ve sivi getirme geri yutma hareketini yapiyor. Diskilar genelde hep su ve sulu. Bu 6 ayda sulphamezatine, mikostatin flucan, flagy, ge oral ,sitrax ilaclarini kullandim. Probiyotik ve vitamin kullanimlarini aksatmadim. Fakat ne yapsamda kuş günden gune eriyor. Zayifladi az yiyor sulu diski yapiyor ve kur yapmaya calisarak agizdan yem ve sivi getiriyor. Artik son care buraya yazayim dedim ölmesin diye elimden geleni yapiyorum ama gozumun onunde eriyor. bir oneriniz olursa çok mutlu olurum..

tamam hocam bu durumda biz elimizden geleni yapalım. siz yarın eczaneden augmentin tablet ve flagyl şurup temin etmeye çalışın. ilaçları almak için doktor reçetesi gerekir. doktor sorarsa kuş için olduğunu söyleyebilirsiniz

eczaneden bi kaç tane insülin enjektörü de alınız
Tahminimce kuşumda kursak mantari kesin var ama diğer sorunlardan emin değilim. Bugun parmagimla oynarken kursagindan salyali yemler cikardi.Tamamdir hocam teşekkür ederim yarin hepsini temin ederim insallah.Size burdan bildiririm

tamam hocam bu durumda biz elimizden geleni yapalım. siz yarın eczaneden augmentin tablet ve flagyl şurup temin etmeye çalışın. ilaçları almak için doktor reçetesi gerekir. doktor sorarsa kuş için olduğunu söyleyebilirsiniz

eczaneden bi kaç tane insülin enjektörü de alınız
Merhabalar ilaclari temin ettim hocam. Yarinda cem hoca dönmezse baslamayi dusunuyorum. Nasil ve kac gun kullanmaliyim acaba

flagyl: hergün ağızdan 1 damla, insülin enjektörüyle verebilirsiniz

augmentin: tableti iyice ezin toz haline getirin (varsa havanda ezin) tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla 2 pirinç tanesi kadar ekleyin, 5 dk kadar iyice karıştırın. ilaçlı suyu mümkünse 8-12 saat arayla tazeleyin. market ya da damacana su kullanın. ezdiğiniz ilacın artanını hava almayan bir kapta saklayın

ilaçlar duruma göre 3-7 gün arası kullanılabilir
Tesekkurler hocam bir kac gune veteriner aramama dönmezse baslayacagim mecbur. Su olarak hazir su kullaniyorum. Sadece flagy surubunu enjektörle agzindan veremezsem nasil vereyim.

Hocam merhabalar. Cem memura bugunde ulasamadim 3 de ara diyor arayınca musait olmuyor. 3-4 gündur ayni durum. Neandertals gibi bir ismi olan uretici bana bu konu altinda ilac onerisinde bulunmustu bugun basladim. Kendisinin hesabi kapandi mi acaba suan sitede görünmuyor bir bilginiz varmi hocam.

Beslenme kaynaklı ishaller 2-3 günde geçmesi beklenirken, bakteriyal ya da herhangi bir enfeksiyon kaynaklı olanlar ise ancak ilaçla tedavi edilebilir. Muhtemelen sorununuz doğal beslenmeyle zor toparlanabilecek seviyede. Hatta böbrek ya da karaciğer sorunları dahi olabilir ama onu da testler yaptırmadan bilemezsiniz.
Elektrolit kullanımı, probiyotik kullanımı, pektim içeren divitsol gibi ürünler, kekik ve az oranda sarımsak içeriğine sahip karışımlar doğal olarak yardımcı olabilecek ürünler.

Beslenme kaynaklı ishaller 2-3 günde geçmesi beklenirken, bakteriyal ya da herhangi bir enfeksiyon kaynaklı olanlar ise ancak ilaçla tedavi edilebilir. Muhtemelen sorununuz doğal beslenmeyle zor toparlanabilecek seviyede. Hatta böbrek ya da karaciğer sorunları dahi olabilir ama onu da testler yaptırmadan bilemezsiniz.
Elektrolit kullanımı, probiyotik kullanımı, pektim içeren divitsol gibi ürünler, kekik ve az oranda sarımsak içeriğine sahip karışımlar doğal olarak yardımcı olabilecek ürünler.
Anladim ölümü beklemekten baska care kalmiyor. Cem memur başından saviyor hala memlekette adma kalmamis. Coğrafya kaderdir. Hayirli geceler.

Başka veteriner arayışına girebilirsiniz. Tek veteriner değil ya sonuçta :)
Nefes aldığı sürece onun derdine derman olmamız gerekiyor. Zahmet olmazsa son güncel dışkı, son halinden kısa bir video ekler misiniz? Tekrar bakalım.

Abi geçmiş olsun... Umudunuz tam olsun iyileşicek inşaAllah. Hocalarımız daha iyi bilir. Kendi muhabbet kuşumuzdan yola çıkarak bi kaç şey söylemek isteriz. Normalde pek böyle bir örnek vermeyiz ama umudunuzu pekiştirmek adına. Bizim kuşumuzda yaklaşık 2 ay tamamen sulu dışkıladı hatta sadece su dışkıladı. Tünekte bile duramıyordu. Şuan dışkısı iyi en azında ishal değil tünekte falanda duruyor inşaAllah daha iyide olucak. Çok fazla ilaç kullanmışsınız kuşun organlarına zarar vermiş olabilir. Bu sebeble en azından toparlayana kadar kuşu desteklemelisiniz. İyi bir yem. Eğer yiyorsa yeşillik mama. Yemin içine iyi bir sarımsak yağı zeytin yağı kullanmalısınız. Spirulina zerdeçal ekleyebilirsiniz. Hafftada iki üç gün bitki çayı(kekik,yeşilçay) kullanabilirsiniz. Bitki çayı verdiğinizde çayı seyreltin akşamleyin normal taze su koyunuz. Forumdaki konuları muhakkak okuyunuz. Sadece doğal pekmezli himalaya tuzlu elektrolit verseniz kuşun nasıl canlandığını gözlemlersiniz. Eğer yemesi içmesi normalse ishali geçecektir. Bi ilaç içsin ertesi gün düzelsin derseniz yanılabilirsiniz. Forumdaki konuları okuyarak genel kanıya varmanız gerekir. Sadece bunlara dikkat ederek ishalin geçtiğini gözlemleyebilirsiniz. Daha sonra Hocalar duruma bakar ilaç kullanmanız gerekirse kullanırsınız. Öncelikle Muhabbet kuşunuzu desteklemelisiniz. Her ne olursa olsun ilgilenmeliyiz. Helede kuşunuzun yemesi içmesi normalse ishali hayli hayli düzelecektir. Yoğun ilaç kullandıysanız bağırsak floryası bozulmuş olabilir. Lütfen dikkate alınız. Ne ağır vakalar var. Umudunuz tam olsun. Kuşun durumunuda paylaşın abi...

Nefes aldığı sürece onun derdine derman olmamız gerekiyor. Zahmet olmazsa son güncel dışkı, son halinden kısa bir video ekler misiniz? Tekrar bakalım.
Doğanay hocam adanada iyi diye bilinen 4-5 veterinere goturdum. Antibiyotik tarzi ilaclar disinda cozum onerisini sunamiyorlar. Yani sonuçta izmir ve istanbuldaki gibi diskiyi analiz etme lavabatuvari yoksa hicbir sonuc uretemezler. Ki kedi kopek disinda anladiklari bir konuda malesef yok. Bazilari kuşu ellerine dahi alamiyor siz alirmisiniz diyor böyle veterinerlerden bir fayda gelmiyor. Halen arastirma halindeyim her sansi denyecegim elbet. Diskisini yeni çektim. Geceden sabaha kadar ki durum bu. Gunduz ise 2-3 saat disarda kalip su icmezse ozaman 3-5 tane normal yapiyor onun disinda hep boyle.
Su olmadigi kesin olsun diye gece suluğu aldım sabah geri taktim.

Kuş cok hareketli çok konuşuyor ve surekli oyun oynamak istiyor. Sorun şu ki herhangi bir yere kur yaparak agzindan direk yem getiyor bazen sivi getiriyor ve agzi ekşi bir sekilde kokuyor.Bazen durdugu yerde ses cikarip agzina yem getiriyor .videonun başında var bu durum. Gevis getirir gibi yapiyor. Parmagimla oynarken iki kelime konusuyor sonra direk agzindan yem getiriyor. Bunun yaninda çok toz gibi şeyler döküyor. Normal tüy dökmeden farkli olarak vucudundan toz kadar kucuk seyler döküyor kendi silkelediği zaman. Elime aldigimda eskisine gore daha net şekilde sivri gogus kemigi belli oluyor zayifladigini biliyorum. Yiyor iciyor ama kilo alamiyor.ishali hep devam . kisaca sorunlar bunlar hocam. 111 bu gun normal hali. 222 yuvasindaki hali

Abi geçmiş olsun... Umudunuz tam olsun iyileşicek inşaAllah. Hocalarımız daha iyi bilir. Kendi muhabbet kuşumuzdan yola çıkarak bi kaç şey söylemek isteriz. Normalde pek böyle bir örnek vermeyiz ama umudunuzu pekiştirmek adına. Bizim kuşumuzda yaklaşık 2 ay tamamen sulu dışkıladı hatta sadece su dışkıladı. Tünekte bile duramıyordu. Şuan dışkısı iyi en azında ishal değil tünekte falanda duruyor inşaAllah daha iyide olucak. Çok fazla ilaç kullanmışsınız kuşun organlarına zarar vermiş olabilir. Bu sebeble en azından toparlayana kadar kuşu desteklemelisiniz. İyi bir yem. Eğer yiyorsa yeşillik mama. Yemin içine iyi bir sarımsak yağı zeytin yağı kullanmalısınız. Spirulina zerdeçal ekleyebilirsiniz. Hafftada iki üç gün bitki çayı(kekik,yeşilçay) kullanabilirsiniz. Bitki çayı verdiğinizde çayı seyreltin akşamleyin normal taze su koyunuz. Forumdaki konuları muhakkak okuyunuz. Sadece doğal pekmezli himalaya tuzlu elektrolit verseniz kuşun nasıl canlandığını gözlemlersiniz. Eğer yemesi içmesi normalse ishali geçecektir. Bi ilaç içsin ertesi gün düzelsin derseniz yanılabilirsiniz. Forumdaki konuları okuyarak genel kanıya varmanız gerekir. Sadece bunlara dikkat ederek ishalin geçtiğini gözlemleyebilirsiniz. Daha sonra Hocalar duruma bakar ilaç kullanmanız gerekirse kullanırsınız. Öncelikle Muhabbet kuşunuzu desteklemelisiniz. Her ne olursa olsun ilgilenmeliyiz. Helede kuşunuzun yemesi içmesi normalse ishali hayli hayli düzelecektir. Yoğun ilaç kullandıysanız bağırsak floryası bozulmuş olabilir. Lütfen dikkate alınız. Ne ağır vakalar var. Umudunuz tam olsun. Kuşun durumunuda paylaşın abi...
Hocam Allah razi olsun elimizdem geleni yapiyoruz ama umududa bitirmemek lazim dediginiz gibi. Saka degil ortalama 9 aydir böyle ishal. Bu surecte cok zayifladi. Sizinde kuşunuza gecmis olsun tuyleri kadar ömürleri olsun. Hocam yeme içmesi normal kötü degil suyu cok iciyor cok kaybettigi icin. Aslinda bende haftada 2 gun bitki caylari iciriyorum kisa sureligine. Dediginiz diger önerileri uygulayacağım?
Sık sık dogal elma sirkesi ile hem kafesi hem disarda gezidigi yerleri temizliyorum. Tunekleri yemligi sulugu sık sık temizliyorum.vitamin elma muz havuç probiyotik veriyorum. Bitki caylari ara sira veriyorum. İlgi alakam iyi mutlu oldugunu goruyorum . strese girmeyecek bir duzeni var. Ama işte sansina kotu hastalik geldi. İlaçlari ne kadar kullanmayin dediysemde çok kere ilaçlar sayeisnde ölümden döndü. Ama artik kullanmak cok riskli .mama olarak yumurta mamasi yapiyordum fakat kursak mantari belirtileri artmaya baslayinca birakmak durumunda kaldim. Ustye doganay hocanin yorumuna yanit olarak video resim ekledim bakabilirsiniz hocam. Sagolun tekrardan.

Est. Siz saolun abi Muhabbet kuşunuz toparlayınca yada Hocalar toparladı diyorlarsa burdaki tavsiyelere göre ilaç kullanabilirsiniz. @Doğanay Y. Hocam dışkı tahlili çok şartmı kargoyla falan hallolurmu forumda bi mesajda gördüydük sanki..

Est. Siz saolun abi Muhabbet kuşunuz toparlayınca yada Hocalar toparladı diyorlarsa burdaki tavsiyelere göre ilaç kullanabilirsiniz. @Doğanay Y. Hocam dışkı tahlili çok şartmı kargoyla falan hallolurmu forumda bi mesajda gördüydük sanki..
Sagolun hocam İnsallah toparlar diye umut ediyorum. kullanmadigim ilac kalmadi sorunu bilsem ona gore ilac kullansam keske . tahlilde Oyle bir imkan olsa keşke

Hocam sormayi unuttum spriluna zerdeçal ve pekmezli himalaya tuzlu elektrolit nerde bulabilirim aktarlarda olurmu acaba

Est abi... internetten bulabilirsiniz. Özellikle zerdeçalı iyi bi yerden kapalı paket alınız. Himalaya tuzuda öyle. Elektrolitte forumdaki tarife göre yapabilirsiniz. Şeker yerine pekmez himalaya tuzu birazda taze sıkılmış limon suyu. Hatta evde pekmez varsa az oranda suluğa ekleyebilirsiniz. Elektrolit ise şeker tuz limon suyuyla yapılıyor. Siz pekmezli himalaya tuzlu yapabilirsiniz...

Est abi... internetten bulabilirsiniz. Özellikle zerdeçalı iyi bi yerden kapalı paket alınız. Himal

Est abi... internetten bulabilirsiniz. Özellikle zerdeçalı iyi bi yerden kapalı paket alınız. Himalaya tuzuda öyle. Elektrolitte forumdaki tarife göre yapabilirsiniz. Şeker yerine pekmez himalaya tuzu birazda taze sıkılmış limon suyu. Hatta evde pekmez varsa az oranda suluğa ekleyebilirsiniz. Elektrolit ise şeker tuz limon suyuyla yapılıyor. Siz pekmezli himalaya tuzlu yapabilirsiniz...
Tamamdir hocam cok tesekkurler bilgilerniçin?

Sagolun hocam İnsallah toparlar diye umut ediyorum. kullanmadigim ilac kalmadi sorunu bilsem ona gore ilac kullansam keske . tahlilde Oyle bir imkan olsa keşke
Ben İstanbulda yaşıyorum. Kuşumun dışkısını Ankarada bir laboratuvara kargo ile gönderdim. İzmirde bir laboratuvar daha varmış. Düşünürseniz gerekenler için yardımcı olurum.

Geri