Sorun aslında tam olarak içerik değil. Mesela; beyaz ekmek ele alacağım. Ekmek, bildiğimiz buğday ununun rüşeym, kepek denen kısmından ayrılıp yapılmasıyla elde edilir. Günümüzde zararlı görülüyor. Doğru. Ama ne kadarı?
“Haddini aşmadı durumunda uykuda uykusuzlukta hastalık sebebidir” sözünden başlayarak gidelim. Haddi aşmak uyku için bile böyleyse demekki her gıdada, diyette sınır aşılmadıkça sorun olmadığını çıkarmak mümkün. Üstelik Bazı özel perhizlere mide rahatsızlıklarında ekmekler özellikle bu şekilde seçiliyor. Şeker ve tuza gelince, her canlı günlük sodyum ve karbonhidrata ihtiyaç duyar. Karbonhidratlarıda ikiye ayıralım. Basit ve kompleks karbonhidratlar birde. Şeker dediğimiz şeyde karbonhidrat aslında ama basit. Bu sofra şekeri veya meyve şekeri farketmiyor. Aradaki fark sindirim sisteminde işlenme hızı. Şeker ister kompleks bir kaynaktan gelsin isterse basit bir kaynaktan işlenme mekanizması aynıdır. Üstelik şeker taşınma stresinide alabilir, anlık enerji sağlayabilir. Tabi yukarıda söylediğim gibi uğraşılır mı orasını bilemedim
Kısaca çok olmazsa olabilir yani “neden olmasın” diyeceğim ben. Kesin konuşmadığım için bu yorumu yapıyorum. Hayatta her şey çok karmaşık
Doğrular var, tek doğru yok bana göre. Sağlıkla.
Buradan bunu kullanın anlamı çıkmasın. Aksine olmazsa olabilir şeklinde yorumlamanızı rica edeceğim.