Benelux bulamıyorum

Duygumaviş

Forum Sakini
Arkadaşlar merhaba,

bizim çocuklara yedirdiğim yem Benelux du şimdi yemleri bitmek üzere fakat ben hiç bir yerde bulamıyorum bunu? Her yerde tükenmiş olarak gözükmekte ?
bir sebebi var mı ?
Ve ya sizin bildiğiniz tedarik edeceğim başka bir yer var mı ?

Merhaba, benelux henüz yeni partisi ithal edilmedi. Ona alternatif şuan alinabilecek en yakın yem versele laga Jo Mannes - Euro Champ yemidir. Petmarket satiyor şuan sadece
Çok teşekkür ederim.
Onu sipariş edeyim o zaman.
İnşallah zararı olmaz.
Bizim kız maviş biliyorsunuz hassas aşırı deneyeyim bakalım.

Oyla 0
Arkadaşlar merhaba,

bizim çocuklara yedirdiğim yem Benelux du şimdi yemleri bitmek üzere fakat ben hiç bir yerde bulamıyorum bunu? Her yerde tükenmiş olarak gözükmekte ?
bir sebebi var mı ?
Ve ya sizin bildiğiniz tedarik edeceğim başka bir yer var mı ?

Geçen sene bu zamanlar bir mesajımda şunları yazmıştım aynen kopyalıyorum :)

?
Birde şöyle birşey var, mesela Doğanay benelux, deline nature falan demiş, İyide bu yemleri kaç petshop satıyor? Bırakın petshopu internette bile satan bulamıyorsun. Bir kere alsan ikinciye alamazsın. Petshopların %99'u versele laga, vitakraft, gold vings, quik, jungle, eurogold, bonnie, garden mix, beaks satıyor. Birde böyle bir gerçek var. Bir yem öneriliyorsa buna kaç kişi ulaşabilir, kaç kişi kullanabilir bunu düşünmek lazım. Bende bu seçenekler arasında en kalitelisi, en iyi karışımlısı, en tazesi, en en en hangisi ise o yemleri öneriyorum. Bu saydığım markaların hepsinide aldım, denedim, inceledim. Ve içlerinden garden mix ve beaks yemlerini öneriyorum. Bu yemler petshopların %99'unda olan yemlerin içlerinde en iyileri olduğu için öneriyorum. Tabiki eksikleri vardır elbet. Ama seçenekler arasında en iyiler bunlar ;)

Mesela ilk mesajımda deli nature yemin ithalatı olduğu zaman, alıp deniyeceğim inceliyeceğim demiştim. Eğer içime sinerse bir senelik stok yapıcam. Neden? çünkü piyasada bulunmuyor. Yılda bir kere geliyor bitene kadar satıyorlar işte :) Yoksa bunlara kötü demiyorum...

Oyla 0
Şuan yerli önerebileceğim bir marka yok. İthal bende önceki mesajlarımda dediğim gibi ocak/şubat aylarında yapılıyor yemde. Pandemi kaynaklı aksama olmaz ise yeni mahsullerin gelmesine daha var (Versele Laga hariç çünkü geldi). Eğer tazeliğinden eminsek mutlaka 1 yıl yetecek şekilde stoklanmalı. Ayda kaç kg yem tükettikleri hesaplanmalı.

Oyla 0
Şuan yerli önerebileceğim bir marka yok. İthal bende önceki mesajlarımda dediğim gibi ocak/şubat aylarında yapılıyor yemde. Pandemi kaynaklı aksama olmaz ise yeni mahsullerin gelmesine daha var (Versele Laga hariç çünkü geldi). Eğer tazeliğinden eminsek mutlaka 1 yıl yetecek şekilde stoklanmalı. Ayda kaç kg yem tükettikleri hesaplanmalı.
Doğanay bey söylediğiniz yemi bulamıyorum nereden bulabilirim acaba

Oyla 0
Oyla 0
Oyla 0
Çok teşekkür ederim
Merhaba, benelux henüz yeni partisi ithal edilmedi. Ona alternatif şuan alinabilecek en yakın yem versele laga Jo Mannes - Euro Champ yemidir. Petmarket satiyor şuan sadece
Doğanbey benim evde 4 tane kuşum var. İkisi dişi ve bir tanesi aspuru yemiyor. Akıllı yemliğin kabuk haznesinde epey aspur oluyor.Her seferinde oradan Aspuru ayıklayıp erkek kuşların akıllı yem haznesindeki bir bölüme koyarak tüketmek durumunda kalıyorum. Benelüks deki %30 aspur bile fazla gelirken bahsettiğiniz versele laga jo mannes Euro champ beni epey uğraştırır. İçinde aspur olmayan Bir yem karışımi verip haftada bir de ayrıca aspur verecek şekilde yapmayı düşünüyorum. Uygun mudur? Nereden hangi ürünü tavsiye edersiniz

Oyla 0
İyi bir gözlem yapmışsınız @mtmtk2005 . Her kuşun beslenme düzeni farklı olabiliyor. Dediğiniz gibi sonradan ekleme yapılabilir ama oran düşürmek yeterli gelecektir. Genelde paketli yemlerin çoğu, belirtilmediği taktirde aspur oranı %3-5 civarında oluyor. Bu tarz bir yeme yönelebilirsiniz. Versele Laga'nın örneğin klasik paketinde bu oran bulunmaktadır.

Oyla 0
Geri