Beyaz dışkılama sorunu

Kuş Anasıı

Yönetici
Moderatör
Arkadaşlar benim 6 tane muhabbet kuşum var. Aralarından bir tanesi 2 aydır beyaz dışkılama yapıyor. Bir ara düzelmişti tekrar başladı aynı problem. Sanırım pankreas problemlerinden kaynaklı oluyordu bu durum. Herhangi bir halsizlik vs yok, neşesi iyi. Ama durumu kötüye gider diye korkuyorum. Buna nasıl bir müdahalede bulunmam gerekiyor? Kafes tabanında diğer dışkılarla farkı belli oluyor. Bazen tamamen bembeyaz oluyor burda yine biraz sarımtırak çıkmış. Kilosu normal, uçmada vs ek bir problem yok. Diğerlerinden farklı olarak aşırı kemirme huyu var, ne bulsa kemiriyor. Plastik, karton, alçı. Engel olmaya çalışıyorum ama her an kontrol etmem imkansız bildiğiniz gibi

Ekli dosyalar

• e7ebfbc5-a8d0-4503-b7e5-26768dd95e5b.jpeg
    e7ebfbc5-a8d0-4503-b7e5-26768dd95e5b.jpeg
    133.2 KB · Görüntüleme: 13
  • 44fe648b-7507-4c64-b66f-01039dc0ec93.jpeg
    44fe648b-7507-4c64-b66f-01039dc0ec93.jpeg
    235.2 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Arkadaşlar benim 6 tane muhabbet kuşum var. Aralarından bir tanesi 2 aydır beyaz dışkılama yapıyor. Bir ara düzelmişti tekrar başladı aynı problem. Sanırım pankreas problemlerinden kaynaklı oluyordu bu durum. Herhangi bir halsizlik vs yok, neşesi iyi. Ama durumu kötüye gider diye korkuyorum. Buna nasıl bir müdahalede bulunmam gerekiyor? Kafes tabanında diğer dışkılarla farkı belli oluyor. Bazen tamamen bembeyaz oluyor burda yine biraz sarımtırak çıkmış. Kilosu normal, uçmada vs ek bir problem yok. Diğerlerinden farklı olarak aşırı kemirme huyu var, ne bulsa kemiriyor. Plastik, karton, alçı. Engel olmaya çalışıyorum ama her an kontrol etmem imkansız bildiğiniz gibi
şu aşamada ek bir önlem gerekli değil bence. Pankreas için ilaç kullanmak gerekse bile kuş ek belirtiler göstermeden başlamamanızda yarar var.

Evet pankreasta problem var. Bu tarz durumlarda sindirim enzimi takviyesi yapmak gerekiyor. Ayrıca probiyotik + prebiyotik takviyeside önemli.. İlaveten vitamin + mineral takviyeleride faydalı olucaktır..

Ama en önemlisi enzim takviyesi. Versele laganın ürünlerini tavsiye ederim kesinlikle. Alttaki linkten inceleyebilirsin ürünleri..

Problemli olan kuşa ilk etapta üst üste 3-4 gün uygulayabilirsin. Daha sonra ise haftada 2 defa düzenli kullanmanı tavsiye ederim... Hatta bütün kuşlarına kullanabilirsin bu ürünleri..

Bitane daha verim aldığımız bir ürün vardı bulursam onun linkinide atarım. Bu tyson markasının bir enzimli probiyotik ürünü vardı ismini hatırlamıyorum. O üründe güzel sonuç vermişti..

Bitane daha verim aldığımız bir ürün vardı bulursam onun linkinide atarım. Bu tyson markasının bir enzimli probiyotik ürünü vardı ismini hatırlamıyorum. O üründe güzel sonuç vermişti..

Pankreoflata takılma konu içinde tysonın ürününü kullanmıştık daha sonra o işe yaramıştı..

Probiyotik düzenli kullanıyorum aslında. Sebze de çok fazla tüketiyor. Ama attığınız ürünlere bi bakayım. Bende entrobac var çünkü. Pankreoflat öncesi antibiyotik kullanmam şart mı? Daha önceki olumsuz tecrübelerim yüzünden antibiyotikten korkar oldum 😔
Edit; karşı komşum kuş üretimi yapıyor, kendisinden bu ürünleri temin ettim 😅

Ekli dosyalar

• IMG_4587.jpeg
    IMG_4587.jpeg
    435.4 KB · Görüntüleme: 14
Probiyotik düzenli kullanıyorum aslında. Sebze de çok fazla tüketiyor. Ama attığınız ürünlere bi bakayım. Bende entrobac var çünkü. Pankreoflat öncesi antibiyotik kullanmam şart mı? Daha önceki olumsuz tecrübelerim yüzünden antibiyotikten korkar oldum 😔
ne kadar şanslısın hocam. Güle güle kullanın.

Pankreoflata takılma demiştim takılmışsın ama :) Şunun için söyledim attığım konuyu okuduysan pankreoflat işe yaramamıştı. Hatta bir iki kuşta daha işe yaramayınca artık önermiyorum ben.. Antibiyotik kullanmakta şart değil.. O konunun linkini atma sebebim tyson probiyotiğin işe yaradığını göstermek içindi..

Pankreoflata takılma demiştim takılmışsın ama :) Şunun için söyledim attığım konuyu okuduysan pankreoflat işe yaramamıştı. Hatta bir iki kuşta daha işe yaramayınca artık önermiyorum ben.. Antibiyotik kullanmakta şart değil.. O konunun linkini atma sebebim tyson probiyotiğin işe yaradığını göstermek içindi..
Başladım ona hocam. Çok teşekkürler

Bende kuş anası kim diyorum önceki kullanıcı adına baktım Hande :) Sallabaş olan senin kuşundu dimi turşumuydu ismi?

Merhaba genelde röhnfried ürünleri kullanırım.
Ancak genel olarak ürünleri kullandığınız sırada (kil, Girit kum,gaga taşları vb)ürünler kafeslerde bulunmazssa daha iyi olacaktır.
Ürünleri nasıl bir sıra ile kullanacaksınız ?
Sağ altaki küçük ürün yumurtlamaya yardımcı bir ürün Muhabbet kuşunuzda pankreas problemi var. bu ürünü biraz daha ilerleyen zamanda kullanmanız tavsiye ederim.(daha iyi bir üretim açısından)
Tüyleri kadar ömürleri olsun.🌼😊

Merhaba genelde röhnfried ürünleri kullanırım.
Ancak genel olarak ürünleri kullandığınız sırada (kil, Girit kum,gaga taşları vb)ürünler kafeslerde bulunmazssa daha iyi olacaktır.
Ürünleri nasıl bir sıra ile kullanacaksınız ?
Sağ altaki küçük ürün yumurtlamaya yardımcı bir ürün Muhabbet kuşunuzda pankreas problemi var. bu ürünü biraz daha ilerleyen zamanda kullanmanız tavsiye ederim.(daha iyi bir üretim açısından)
Tüyleri kadar ömürleri olsun.🌼😊
Kum, taş tüketimleri pek yok. Genel olarak sevmiyorlar. Kafeste aylarca duruyor hiçbir azalma olmadan. Kuş toprağını çok seviyor hepsi sadece, onu da koymam bir süre. Açıkçası ürünlerin çoğunun ne işe yaradığını bilmiyorum, denk geldikçe içeriklerine bakayım dedim 😅 Ben sadece probiyotik sormuştum bunlarla geri döndüm kapıdan ahaha. Kullanım öneriniz varsa alabilirim 🙏🏻

Süreçte şunu fark ettim, bazı kuşlar her gaga taşı ve kuma yönelirken kimisi bu konuda da seçici. Ürün /marka değişimleri ile yönlendirmek mümkün (tabi deneye deneye)

Süreçte şunu fark ettim, bazı kuşlar her gaga taşı ve kuma yönelirken kimisi bu konuda da seçici. Ürün /marka değişimleri ile yönlendirmek mümkün (tabi deneye deneye)
Bilemiyorum hocam, ben 3-4 marka denedim, hiçbiri yanaşmıyor. Sadece kalamar kemiği taktığım zaman ona ilgi gösteriyorlar 🤷🏻‍♀️

Geri