Bu kuşların mutasyonu nedir, nasıl üretilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Umit.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu tarz kuşlar rainbowla karıştırılıyor ancak gri kanat serisinden full body grey dedikleri kuşlardan

Bu tarz kuşlar rainbowla karıştırılıyor ancak gri kanat serisinden full body grey dedikleri kuşlardan

Full body greywing gövde rengi hiç seyreltilmemişdir diye okudum bir yerde.. Normal greywing %50 daha açık renkliymiş.. Bunlar sanırım greywing hatta ortadaki dilute olabilir o çok daha açık renkli :) Greywing ile dilute aşağı yukarı aynı mutasyon gibi zaten.. Hatta bu iki mutasyon eşlenebilir.. Tip 1 clearwing ile full body greywing'de neredeyse aynı gibi.. Yavaş yavaş çözüyorum galiba bu işi @Doğanay Y. :)

Dilute ve painted serilerden böyle keskin geçişleri olmayan şeker gibi renkler geliyor. Kovanın en altındaki hafif rainbow olmuş ancak vücüdu tam görmeden bir şey söylemek zor. Grey winglerden farklı kombinasyon gelebiliyor. Hatta her ağızda sürprizler olmuyor değil. Mutasyon genetiği sadece kuşun kendisi ile ilintili olmadığı için geldiği soy hattında hangi renklerin olduğu da önem taşıyor. Sanıyorum üretici olmanın güzel yanlarından biri de bu. Elinizdeki bir takımın yavrularının iki nesil aşağısı yavrulara kadar mutasyon takip etme şansınız var. Fakat inanın bir süre sonra mutasyon renginden çok kuşun huyu suyu önemli oluyor. Mutasyon ise başkalarının beğenisine sunmada havanız olarak kalıyor.

Full body greywing gövde rengi hiç seyreltilmemişdir diye okudum bir yerde.. Normal greywing %50 daha açık renkliymiş.. Bunlar sanırım greywing hatta ortadaki dilute olabilir o çok daha açık renkli :) Greywing ile dilute aşağı yukarı aynı mutasyon gibi zaten.. Hatta bu iki mutasyon eşlenebilir.. Tip 1 clearwing ile full body greywing'de neredeyse aynı gibi.. Yavaş yavaş çözüyorum galiba bu işi @Doğanay Y. :)
Seyreltme durumu tam uymuyor maalesef. Dilute serisi üç biçimi var: clearwing, greywing ve bu ikisinin karışımı full body greyler. Bir de dilute (en çekinik olanı) var. ÜStteki clearwing gibi, diğerleri Greywing / fbg gibi bana göre kuşlar maşallah. Opal dilute de olabilir bir ihtimal ortada ki ama tam vücut görmek gerekebilir.

Son düzenleme:
Geri