Bu papağan katır mı? Yeniden uçması için ne yapmak gerekiyor?

Zubeyde G

iyikus.com Üyesi
Merhabalar.Bu kuş katır mi acaba? Kuyruk yapısı ve kendisine kağıttan kuyruk yapma hareketlerine bakarak dişi olduğunu tahmin ediyorum..Hoş zaten katırsa da cinsiyetinin bir önemi yok, yalnızca yalnız kalmasın diye yanına bir eş almak doğru olur mu sizce? Bu kuşu sahiplendiğim petshoptaki arkadaş kanatlarinı bir önceki sahipi kesmiş dedi,bu ne anlama geliyor? Kesmek derken bir aletle mi? Yoksa kanatları mi çekmişler tek tek? Yazık ya içim acıdı, diğerleri gibi odanın içinde özgürce uçabilsin istiyorum.. Uçamadigi için çok agresif ve diğer kuşların ayaklar20220330_150606.jpg
ını isiriyor.Yuvasina kimseyi yaklaştırmak istemiyor, ısırma hareketleri de var . Elimle dokunup daha fazla travma yaratmamaya gayret ediyorum.1)Ne yapmam gerekiyor?Uçabilir mi yeniden? 2)Herzaman değil ama dinlenme modundayken kuyruk aşağı yukarı hareket ediyor,hiriltisi yok.Aksirip tiksirma yok,ceyranda bırakmıyorum asla ... Yemesi içmesi oyun oynaması, sesi maşallah:) Ama o hareket korkutuyor kuyruktaki... İshale dönük dışkısı var .. Fotoları ve videoyu ekledim. 3)Dönüşümlü olarak divitsol, axtım,apexisol ve mantax var.1 hafta boyunca hergun başka bir takviye ile çözüm bulmak mantıkli mi? Yoksa tek birine odaklanıp mi suyuna katmalı bir süre? Kus veterineri yok, durum acillesirse elbette ben de muhakkak bulurum.Yardimci olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba,
böyle bir konu geçmişti eskilerde. Benzer bir durumunuz mevcut maalesef :(
1) Isırma durumu yuvayı koruyucu davranışından geliyor olabilir.
2) Hafif ishal ara ara olabilir, şuan için keyifli görünüyor. Biraz tüy değişiminde ya da bitirmek üzere gibi. Buda bunu tetikleyebiliyor. Kuyruk atması ise sadece dinlenme evresinde ise kabul edilebilir. Sorun olarak görmemek lazım.
3) Dönüşümlü olarak bahsettiğiniz ürünlerden sadece divitsol ve apexisol yeterli olur kullanıma. Dışkı bir süre daha düzelmez ise beslenmesinde bir düzenleme yapmak gerekebilir ya da bakteriyel bir sorundan endişe edilebilir.

Merhaba,
böyle bir konu geçmişti eskilerde. Benzer bir durumunuz mevcut maalesef :(
1) Isırma durumu yuvayı koruyucu davranışından geliyor olabilir.
2) Hafif ishal ara ara olabilir, şuan için keyifli görünüyor. Biraz tüy değişiminde ya da bitirmek üzere gibi. Buda bunu tetikleyebiliyor. Kuyruk atması ise sadece dinlenme evresinde ise kabul edilebilir. Sorun olarak görmemek lazım.
3) Dönüşümlü olarak bahsettiğiniz ürünlerden sadece divitsol ve apexisol yeterli olur kullanıma. Dışkı bir süre daha düzelmez ise beslenmesinde bir düzenleme yapmak gerekebilir ya da bakteriyel bir sorundan endişe edilebilir.
Cok tesekkurler.Evet katır olması sorun değil.Emin olmak istedim :) Acaba yeniden ucabilecek mi?Yeniden tüylerini çekmen lazım diyenler var.Dogal akisinda düzelmez mi? Uçabilsin istiyorum.. Ben anlamıyorum zaten tek tuyune kiyamam,bırakın çekmeyi içim gider ..

Merhabalar.Bu kuş katır mi acaba? Kuyruk yapısı ve kendisine kağıttan kuyruk yapma hareketlerine bakarak dişi olduğunu tahmin ediyorum..Hoş zaten katırsa da cinsiyetinin bir önemi yok, yalnızca yalnız kalmasın diye yanına bir eş almak doğru olur mu sizce?
İlk 3 cümlede benim beyin yandı arkadaşlar :D

Tüyleri doğuştan dökülmedi ise uzayacaktır. Doğal akışına bırakmalısınız elbette.
Tek bir isteğim var bu evrede, kuşu elinize alıp çıkmayan tüy bölgelerini kontrol ediniz. Ufak, mercimek tanesinden bile küçük şişlikler varsa o bölgelerde ki tüyler çıkmayabilir.

İlk 3 cümlede benim beyin yandı arkadaşlar :D
Ahahhaha askolsun cahiliz dedik ama baştan:) Katırsa dogurmayacak demektir,yani üreyip urememesi değil de , yanına bir eş almak doğru mu? Hiç doğurma özelliği olmayan bu hayvani eş yorar mi anlamında sordum :) Ben ilk 3 cümleyi 3 defa okuyunca mantıklı yazdığıma ikna oldum ?

Tüyleri doğuştan dökülmedi ise uzayacaktır. Doğal akışına bırakmalısınız elbette.
Tek bir isteğim var bu evrede, kuşu elinize alıp çıkmayan tüy bölgelerini kontrol ediniz. Ufak, mercimek tanesinden bile küçük şişlikler varsa o bölgelerde ki tüyler çıkmayabilir.
Kanatlarini özellikle kesmisler. Gündüz bir ara kontrol edip yazarım durumu, çok sagolun ilginize :)

Herhangi bir şişlik gözlemlemedim, çok fazla cirpindi yavrucak ben de fazla zorlamadim, Kuşu bu halde aalalı 2 hafta oldu.Hava kesecikleriyle dolu yeni kanatların çıkması bakalim ne kadar sürecek.Artik aksi durumda bir bilene gotururum yavruşumu,cevaplar için tekrar tekrar teşekkür ederim :)
Kanatlarini özellikle kesmisler. Gündüz bir ara kontrol edip yazarım durumu, çok sagolun ilginize :)

Ahahhaha askolsun cahiliz dedik ama baştan:) Katırsa dogurmayacak demektir,yani üreyip urememesi değil de , yanına bir eş almak doğru mu? Hiç doğurma özelliği olmayan bu hayvani eş yorar mi anlamında sordum :) Ben ilk 3 cümleyi 3 defa okuyunca mantıklı yazdığıma ikna oldum ?

Yok o benim cahilliğim sevda ve cennet papağanlarını aynı sanıyordum :) Bu kuşlara katır demek yerine melez yada kırma demek daha mantıklı sanki :) Birde normal katırlar bile doğururken bu kuşlar neden doğurmasın bence eş alın yanına :D

Yok o benim cahilliğim sevda ve cennet papağanlarını aynı sanıyordum :) Bu kuşlara katır demek yerine melez yada kırma demek daha mantıklı sanki :) Birde normal katırlar bile doğururken bu kuşlar neden doğurmasın bence eş alın yanına :D
Keşke olsa ancak olmuyor maalesef. Sevda ve cennet aynı hocam, farklı değiller

Merhabalar.Bu kuş katır mi acaba? Kuyruk yapısı ve kendisine kağıttan kuyruk yapma hareketlerine bakarak dişi olduğunu tahmin ediyorum..Hoş zaten katırsa da cinsiyetinin bir önemi yok, yalnızca yalnız kalmasın diye yanına bir eş almak doğru olur mu sizce? Bu kuşu sahiplendiğim petshoptaki arkadaş kanatlarinı bir önceki sahipi kesmiş dedi,bu ne anlama geliyor? Kesmek derken bir aletle mi? Yoksa kanatları mi çekmişler tek tek? Yazık ya içim acıdı, diğerleri gibi odanın içinde özgürce uçabilsin istiyorum.. Uçamadigi için çok agresif ve diğer kuşların ayaklarEkli dosyayı görüntüle 23333
ını isiriyor.Yuvasina kimseyi yaklaştırmak istemiyor, ısırma hareketleri de var . Elimle dokunup daha fazla travma yaratmamaya gayret ediyorum.1)Ne yapmam gerekiyor?Uçabilir mi yeniden? 2)Herzaman değil ama dinlenme modundayken kuyruk aşağı yukarı hareket ediyor,hiriltisi yok.Aksirip tiksirma yok,ceyranda bırakmıyorum asla ... Yemesi içmesi oyun oynaması, sesi maşallah:) Ama o hareket korkutuyor kuyruktaki... İshale dönük dışkısı var .. Fotoları ve videoyu ekledim. 3)Dönüşümlü olarak divitsol, axtım,apexisol ve mantax var.1 hafta boyunca hergun başka bir takviye ile çözüm bulmak mantıkli mi? Yoksa tek birine odaklanıp mi suyuna katmalı bir süre? Kus veterineri yok, durum acillesirse elbette ben de muhakkak bulurum.Yardimci olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
bazıları hayvanı eziyet altında bırakıyor tabiki uçmaz hiç uçurmazsan uçma yetisini kaybeder ama senin suçun yoksa bilemem

Geri